Cykelturister i Danmark

Cykelturisterne i Danmark

Danmark er dejligt set fra to hjul. Det synes de danske og udenlandske turister som cykler, når de er på ferie i Danmark. Ny rapport fra VisitDenmark giver ny viden om de turister, der har cykling som rejsemotiv.
Onsdag, juni 27, 2018

Hvem er cykelturisterne i Danmark? 

I 2017 har der været i alt 1,7 mio. cykelturister i Danmark og de foretog i alt 9,6 mio. overnatninger. Udenlandske cykelturister stod for 6,6 mio. overnatninger, mens de danske stod for 3 mio. overnatninger.

Download VisitDenmarks cykelrapport her. 

VisitDenmark definerer cykelturister, som turister hvor enten "cykling" eller "cykelferie" har haft afgørende eller høj betydning for, at de har valgt at holde ferie i Danmark. Cykling er således et bevidst rejsemotiv for cykelturisterne, som også motiveres af naturen, kysten og de gode overnatningssteder. Cykelturisterne er generelt meget aktive, og bruger også tiden på at gå ture og være tæt på både by og strand. 

Danmark er berømt for sin cykelkultur 

Mange turister forbinder Danmark med cykling, og muligheden for at cykle kan være med til, at valget falder på Danmark. Danmark opfattes som et nemt land at rejse i, og sammen med kysten, stranden og de gode overnatningsmuligheder motiverer det mange til at vælge Danmark som feriedestination. 

De fleste cykelturister i Danmark er tyskere efterfulgt af nordmænd og svenskere.

Del denne side

Udenlandske cykelturister

Top 5 rejsemotiver:

Venlig befolkning: 92%
Rent og miljøvenligt: 91%
Trygt rejsemål: 90%
Godt overnatningssted: 86%
Lokal atmosfære: 85%

Flere cykler på ferien

Rapport: Ekspertgruppen for Cykelturisme peger på en række områder, der kan udvikle cykelturismen og tiltrække flere cykelturister til Danmark.