Danmarks bedst kendte attraktioner og seværdigheder

De danske attraktioner bidrager med deres oplevelser og aktiviteter til, at turisterne får gode ferieoplevelser med hjem i bagagen. En ny undersøgelse fra VisitDenmark har målt, hvilke store danske attraktioner, der vækker genklang og genkendelse i udlandet.

Udlandets kendskab til de store danske attraktioner

De fleste danskere kender godt til de store attraktioner i Danmark, men hvor mange i udlandet har hørt om de danske forlystelsesparker, zoologiske haver og museer? VisitDenmark har adspurgt et repræsentativt udsnit af befolkningen i hhv. Danmark, Tyskland, Norge, Sverige, Holland og Storbritannien, hvilke af de 50 mest besøgte danske attraktioner som de kender til, og i hvor høj grad de er interesseret i at besøge dem.

Download rapporten om kendskab og interesse til danske attraktioner

Udlandets kendskab til de danske attraktioner spænder fra de store seværdigheder i København til attraktioner rundt omkring i Danmark. Kendskabet til attraktionerne er størst blandt personer, der bor tæt på Danmark eller som har erfaring med Danmark som feriemål. Nordmænd og svenskere har fx størst erfaring med at holde ferie i Danmark, og kender derfor flere forskellige attraktioner, end hvis man sammenligner med tyskere, hollændere og briter.  

Legoland og Tivoli er mest kendte i udlandet

Legoland og Tivoli er de mest kendte attraktioner i udlandet, og byder hvert år velkommen til flere millioner gæster. Kendskabet til en attraktion kan påvirkes af, at man kender til et dansk brand, ikon eller berømthed. Kendskabet til Legoland kan derfor til en vis grad skyldes kendskabet til legetøjsbrandet LEGO eller andre Legolande ude i verden.

Solid interesse for at besøge de danske attraktioner

Blandt de danskere og andre nationaliteter, som kender til de nogle af de store attraktioner, er der generelt en solid interesse for at besøge de danske attraktioner,

Børnefamilierne er især interesseret i de danske forlystelsesparker. Blandt svenske og norske familier, bosat tæt på Danmark, er der en pæn andel, som har særligt godt styr på de store jyske attraktioner. Især de tyske familier udviser kendskab og interesse for Vikingeskibsmuseet, hvilket til dels kan skyldes at de forbinder Vikinger med Danmark.

 

Del denne side

Om analysen

Kendskab og interesse er målt for de 50 mest besøgte attraktioner i Danmark (Attraktionslisten 2014, udgivet i 2015). Disse attraktioner er valgt, da de i kraft af deres store besøgstal bør have et vist kendskab.

Undersøgelsen er foretaget blandt et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år i Danmark, Tyskland, Norge, Sverige, Storbritannien og Holland.

Dataindsamlingen er foretaget i februar og marts 2016, og er baseret på svar fra 8.555 personer.

Indsamling af data er gennemført af analyseinstituttet Epinion.

VisitDenmark er udgiver af rapporten.

Download rapporten om kendskab til attraktioner

Danmarks mest besøgte attraktioner

Danmarks 50 mest besøgte attraktioner. Se besøgstal for museer, forlystelsesparker, zoologiske haver mv.

Download Attraktionslisten med de mest besøgte attraktioner i Danmark

Attraktioner i Danmark

Danmarks mest besøgte attraktioner

Danmarks mest besøgte attraktioner