Den kinesiske turist i Danmark

Hvem er de kinesiske turister i Danmark?

De kinesiske turister i Danmark kommer fra de større byer i Kina, hvor de lever en travl hverdag. De tjener godt og er rejsevante, fx har mange været i USA, i Asien eller andre store lande i Europa. For flertallet er det deres første tur til Danmark, som de oplever i forbindelse med en uges rundrejse i Norden.

Kineserne rejser stadig meget i grupper, da de ikke er særlig stærke til engelsk, og ferien bookes godt 2-3 måneder før afrejse. Flere og flere kinesere, særligt de yngre, rejser dog selvstændigt, og planlægger enten alt selv eller køber en pakkerejse hos en tour operatør, hvor de kan sammensætte indholdet efter deres egne interesser.

Formålet med rejsen er at se så mange must-see attraktioner og monumenter som muligt, samtidig med at de gerne vil shoppe og købe gaver og souvenirs til deres venner og familie.

Sådan genkender du en kinesisk turist

Den kinesiske turist vil gerne nå så meget som muligt på ferien, og er derfor i konstant bevægelse, når de ikke lige poserer foran Den Lille Havfrue, Tivoli, Nyhavn eller andre store seværdigheder.

De kan også kendes på deres mange indkøbsposer med designertasker og tøj eller danske souvenirs, som Lego, ECCO sko, ravsmykker, dansk ost, småkager og chokolade.

Hvad kan de godt lide ved Danmark og danskerne?

De er spændte på at opleve verdens lykkeligste land, som de har hørt er trygt og sikkert, med høj livskvalitet og en grøn, sund og moderne livstil. De kinesiske turister synes, at danskerne er mere imødekommende og er mere villige til at tale engelsk end folk fra Centraleuropa.

Når de kommer hjem fortæller de deres venner og familie om, hvor rent, smukt og dejligt der er i Danmark. De fremhæver blandt andet det grønne og afslappede byliv i København, de fantastiske slotte, H.C. Andersens eventyrlige Odense og dansk design, som de har oplevet hos bl.a. Royal Copenhagen, Illums Bolighus og Georg Jensen.   

Kineserne har ikke den store appetit på vestlig mad, og særligt grupperejsende foretrækker at spise på kinesiske restauranter. De individuelle rejsende er lidt mere nysgerrige på den lokale mad. På restauranterne forventes gratis WIFI, så de kan dele deres madoplevelse på Wechat eller Qqzone.

Sådan møder du en kinesisk turist

Kineserne er rejsevante og forventer derfor, at de kan betale med deres China Union Pay, at der er elkedel på værelset, at der er gratis WIFI, og at der er skiltning og fx shopping guides på kinesisk.

For de kinesiske gæster er Danmark et ret dyrt land, så guide dem gerne hen til outlets med designerbrands, så de kan få en god ”value for money” oplevelse. Vis dem også hen til kinesiske restauranter af god kvalitet, og sørg for at der også er varme retter til hotelmorgenmaden, fx eksempel stegte ris og nudler eller risvandsgrød.

Del denne side

Fakta om kinesiske turister i Danmark

Overnatninger 2017: 0,2 mio.

Heraf blev størstedelen foretaget i København by og omegn.

Kilde: Danmarks Statistik.

Døgnforbrug

Døgnforbruget inkluderer indkvartering, mad m.m., og afhænger derfor af overnatnings-form og opholdslængde.

Asiatiske storbyturister: 2.550 kr.

Asiatiske ehrvervsturister: 3.950 kr.

Kilde: Turisternes døgnforbrug 2017

Opholdslængde

Asiatiske storbyturister: 2,5 overnatninger i gennemsnit

Kilde: VisitDenmarks Turistundersøgelse