Bestil online og hent i butikken

Modetøjsvirksomheden Zara tester nu en ny løsning, hvor kunder får mulighed for at bestille varer på nettet og så hente tøjet i butikken - uden personalets indblanding. Flere er nok støt på tøj eller butikker fra modetøjsvirksomheden Zara. Som mange andre virksomheder kan man købe deres tøj på nettet og ligeledes har de jo så egne butikker. Nu kombinerer de så de to leveringsformer med det de kalder en 'CleverFlex kiosk'.

Tag en selfie. På selfie-museet

I USA åbner et nyt museum, hvor omdrejningspunktet er den kendte selfie. Selfies er på mange måder interessante for turismeerhvervet. Besøgene kan tage billeder af dem selv i de omgivelser, de besøger, hvorefter de kan uploades til nettet. Her kan der så enten i teksten - som brugeren selv skriver - stå, hvor brugeren har taget billedet, eller selve billedet kan blive koblet til lokationen, hvor billedet blev taget, så andre derigennem kan se, hvor billedet er taget.

KLM bragte folk sammen

Over julen kunne folk i Amsterdams Shiphol lufthavn sætte sig i to speciallavede sæder, som flyselskabet KLM havde stillet op. Det unikke ved stolene var, at de oversatte de sprog, som blev talt, så folk fra forskelligttalende lande kunne tale sammen.

Gi'r du noget på de sociale medier?

Følger du Germany Tourism - som er den nationale markedsføringsorganisation for Tyskland - på Instagram, vil du hver dag frem til d. 24 "få" et baggrundsbillede af dem til din smartphone.

Kør med Minnie Mouse

Disney World Resort i Orlando er gået sammen med kørselsservicen Lyft om at tilbyde kørsel inden for Disney Worlds mure i biler, der "ser ud" som Minnie Mouse. Disney World Resort I Orlando er er ikke ligefrem en lille forlystelsespark. Dette betyder jo så også, at der er kan være langt fra hvor man er, og hvor man gerne vil hen. Man kan bo i forskellige områder, hvilket også er en fortælling om, at det ikke "bare" drejer sig om ét hotel i resortet - der er flere.

Nyheder og tips

Stiller du en service eller et produkt til rådighed, så kan du sikkert hjælpe dine kunder endnu mere på vej. Eller sagt på en anden måde: rådgive dem ud fra din ekspertise. Eksempelvis som Momondo, der giver tips til hvordan, man finder de billigste flybilletter. Det er nok de færreste i Danmark, der booker fly jævnligt, som ikke har været et smut forbi Momondo. Sitet, der giver et overblik over priser og afgangstider for fly - plus meget mere.

Briller til bedre forståelse

Briller er måske for lidt sagt, men Air New Zealand er i samarbejde med virksomheden Dimension Data igang med at se på de muligheder, nye teknologier giver dem. De teknologiske muligheder kommer i form af Microsofts Hololens, og du kan se forklaringen af konceptet i videoen nedenfor:Få taget billeder i et privatfly

I Rusland kan du leje et privatfly - der bliver på jorden, og udelukkende for at tage billeder i det.

Det innovative cruise

DFDS er på banen med et InnovationsCruise, hvor teams kan "tage af sted med en udfordring, og komme hjem med en løsning". Cruises helt generelt kan tage forskellig form. Ud over at skulle vælge kahyt-type, så kan et cruise have mange forskellige mål i sigte. Er det eventuelt live-musik, der er i centrum – som set ved DFDS's Rockcruise, eller hvad er det ophøjede mål med turen?

The Great Escape - Oslo

VisitOSLO, Oslo Business Region og The Oslo Region står bag en aktion, hvor de reddede to turister fra et overfyldt Musée du Louvre. Hvordan gi'r det her mening? At VisitOSLO m.fl. redder turister fra et overfyldt museum. Det skal vi forklare dig.

Dronen der redder liv

I Frankrig har man gjort brug af droner for at komme nødstedte i havet til livs. Droner bliver ofte brugt til sjov og løjer blandt privatpersoner, men flere professionelle har taget dronerne til sig. Amazon har lavet flere forsøg, som søger at gøre det muligt, at få leveret varer - bestilt på deres hjemmeside - på rekordtid. Brandvæsenet i Danmark gør også brug af droner til at overskue brande og der er flere eksempler. I Frankring bruger de eksempelvis droner til at redde liv.

De rigtige sko til Oktoberfest

Adidas er fremme med en specialdesignet sko til årets Oktoberfestival i Tyskland. Adidas har en sko kaldet "München". Grunden til, at de har en sko kaldet dette, har vi ikke researchet mere på, men flere er nok klar over, at Adidas kommer fra Tyskland. Tyskland: et land hvor der snart er Oktoberfest. Blandt andet - og med garanti mest kendt - i München. Og i led med dette har Adidas's "München " sneakers fået en makeover.

Overnat i "træningscentret"

Hilton gør det muligt at træne i nogle af deres hotelværelser. Ja, du kommer ikke til at overnatte i selve træningscentret, men nærmere tværtimod: træningscentret flytter ind i dit hotelværelse. I hvert fald hvis du besøger et af Hiltons hoteller, som tilbyder denne service.

Nogle af deres hotelværelser er nemlig indrettet med 11 forskellige træningselementer, så gæsterne kan træne direkte i deres værelse.

Op til 50% opgraderer

Med hjælp fra virtual reality har Lufthansa oplevet en stigning på 50% af specifikke rejsende, som opgraderer ift. hvad de havde bestilt.

Boede du også som et svin?På en af årets festivaler kunne man bo som et svin. Et frilandssvin vel at mærke. Og med el-stik til at lade mobilen op, rigtige madrasser og lys. Det er ikke noget nyt, at festivaler er meget mere end musik på en stor plads. Fødevarer har i lang tid optaget mere og mere plads med flere og flere specialiserede madboder, der leverer stadigt højere og højere kvalitet. Og i relation til fødevarer stillede Danish Crown hytter op lignende dem, som deres frilandssvin bor i.

Fællesskabstelt på Smukfest

På årets Smukfest kunne man i år finde et telt, hvor der var plads til 45 mennesker - 45, som ikke nødvendigvis kendte hinanden. Hvad gør man, hvis man gerne vil af sted på Smukfest, men er den eneste i ens omgangskreds, som har planer om det? Man melder sig til "Menneskeligheden". Her er der plads til, at 45 folk kan sove sammen i ét stort telt.

Kontakt gennem flere kanaler

Flyselskabet JetBlue gør fremadrettet brug af et nyt program, der skal sikre den bedste kundeservice ligegyldig hvor, kunderne kontakter virksomheden.

The Care Tag fra KLM

Hvis du har brug for en tourguide i Amsterdam, så står KLM klar med en digital løsning, som kommer dit ønske i møde. I sidste indlæg skrev vi om Lufthansa, som giver deres bud på det bedste sted at spise en is på nogle af deres destinationer, denne sommer.
KLM kommer nu med en digital guide, der kan hjælpe deres kunder med at finde rundt i hovedstaden for det land, de stammer fra. Det er ikke uden grund, at KLMs tagline er 'Royal Dutch Airlines'.

Var det noget med en is?

Lufthansa har lavet et kort over de bedste steder, de mener, man kan spise is. Det gode vejr lader godt nok lidt vente på sig denne sommer i Danmark, men derfor kan man jo godt få lyst til en is. Måske under varmere himmelstrøg? I så fald, så kan Lufthansa komme med deres bud på hvor, man finder den bedste is.

Meget mere end bare et håndklæde

Nogle hotelgæster placerer deres håndklæde på solsenge for at reservere dem, hvorfor man ofte finder solsenge, der egentlig ikke er i brug. TUI gør noget ved det, for at højne oplevelsen for alle.

Ingen bemanding i butikken

Et svensk brand tester en ny type butik i Kina. En butik uden ansatte, hvor kunderne må klare sig selv. Det svenske brand Wheelys åbner en ny detailbutik i Kina. Den har åbent 24 timer i døgnet og alle ugens dage. Der er ingen ansatte til at tage imod betaling fra kunderne, eller sørge for andre ting i relation til kunderne. De, altså kunderne, må klare sig selv, når de er i butikken, men de kan jo så også tilgå butikken 24/7.

Nye tavler for cyklisterne

I København bliver der sat tavler op, som skal guide cyklisterne igennem byen på bedst mulig vis. Kører man en tur igennem København - enten på cykel eller i bil - så lægger man mærke til noget: cyklisterne - de mange cyklister. Specielt hvis man er inde i centrum ved H. C. Andersens Boulevard eller specielt på Dronning Louises Bro, som forbinder Nørrebro med centrum af København. Specielt hvis man ikke er vant til at se det hver dag.

Nutella, Nutella og så lidt mere Nutella

De fleste af os har nok smagt Nutella - enten er man til det eller ej. Og der er for nogle mennesker klare holdninger til, om der skal være smør under eller ej. For dem, der er fans af Nutella, kan de snart træde ind i en hel butik med Nutella som omdrejningspunkt.

Sammen hver for sig

Vi har igennem noget tid set flere forskellige tiltag, der på den ene eller anden måde viser, hvordan mennesker søger at være sammen hver for sig. Dermed sagt, at de er sammen med andre, selvom de søger deres egne unikke behov opfyldt.

Hele Sverige på Airbnb

Nu kan du finde hele Sverige på Airbnb. Hvorfor og hvordan det, tænker du nok. Det korte svar, på baggrunden herfor, er Sveriges allemandsret.

Lyd for de udvalgte

Højttalerne i dette indlæg gør det muligt at målrette lyd, så kun folk ét bestemt sted kan høre den. Vi kender alle til den gængse højttaler - er den tændt, så kommer der lyd ud af den i forhold til den lydstyrke, den er indstillet på. Lyden der kommer ud, er ikke eksklusiv for andre end de mennesker, som inden for den radius, som lydstyrkeniveauet tillader. Sådan behøver det dog ikke være.

Har du mod på Londons gader?

Du kan nu selv køre gennem Londons gader samtidig med, at du får fortalt om byen som kendt fra turbusserne, der kører gennem diverse storbyer.

Den digitale tur

Det tidligere Horsens Statsfængsel inviterer sammen med Expedia på en virtuel tur inden for fængslets mure. Selvom du ikke bor i Horsens, så kan du sagtens komme med bag fængslets mure. Det hele foregår, fra hvor end du er, hvor det eneste du skal bruge, er en computer og internetforbindelse.

Når restauranten er en Volvo

Volvo bliver af de fleste nok kædet sammen med Sverige og ligeså sikkerhed. Men hvordan tager det sig ud, når en volvo bliver omdannet til en "restaurant"?

Det korte svar på spørgsmålet ovenfor er luksuriøst og oplevelsesrigt.

Kan du knække koden?

I Chelsea er der åbnet en pop-up bar, hvor du skal knække forskellige koder for at få din drink. Men så er den også tilpasset dig specifikt. The Bletchley hedder pop-up baren, der åbne tidligere på måneden. Hvis ordet 'Bletchley' ringer en klokke, så er det fordi, at det var på godset Bletchley Park, at englænderne knækkede koder under 2. verdenskrig. Og dette faktum danner også rammen om den oplevelse, det er, hvis man besøger baren.

Med oversættelsen i øret

Senere på året skulle der efter planen komme en lille høretelefon på markedet, som i noget lignende real tid oversætter over 15 sprog. Waverly Labs er har allerede en app på markedet kaldet Pilot Speech Translator, som i tale oversætter 5 sprog: Engelsk, fransk, italiensk, portugisisk og spansk. Appen oversætter yderligere 7 sprog på skrift.

Delebådsstation i Vordingborg

Vordingborg på Sydsjælland bliver nu verdens første delebådsstation i nyt samarbejde med deleplatformen Boatflex. Boatflex er en deleplatform, der kan sammenlignes med Airbnb. I stedet for primært at være fast ejendom, der lejes ud, drejer det sig dog om primært både. Husbåde kan eksempelvis også vælges på Boatflex. Folk, som er interesserede i enten at overnatte på en båd, eller sejle rundt i en båd af den ene eller anden art, kan dermed leje sig til oplevelsen på Boatflex.

Tag en svingom på Kultorvet

Hvis du gerne vil ud og svinge hofterne til nogle glade toner, så har du muligheden - eksempelvis på Kultorvet i København - til Dansens Dag. Hvert år d. 29 april bliv3r der verden over holdt Dansens Dag. På dansensdag.dk står der bl.a. om dagen:Dansens Dag sætter spot på dansens universelle evne til at krydse alle politiske, kulturelle og etniske grænser og forene folk i fred og venskab gennem et fælles sprog: DANS!

Lidt wellness, tak

Vi ser en stigende interesse for det lidt lækre, hvor især wellness spiller en stor rolle. Wellness har fået en ny plads i forbrugernes liv. De vil gerne det lidt lækre, og gør gerne brug af tilbud, der omhandler netop dette emne. Og det kan man jo godt forstå. Er det da ikke lækkert at ligge i en spa, eller generelt være i et wellness område. Forbrugerne er i hvert fald interesseret i emnet, og det får også hotelaktører til at røre på sig.

Kommunikér med emojis

Leder du efter byens bedste burgerbar, når du er ude rejse? Bare send en emoji til KLM, så guider de dig til den.

Var det noget med en gratis rejse til New Zealand?

Muligheden for en gratis rejse til New Zealand forefindes. Det kræver dog, at man tager til en jobsamtale. Og først og fremmest er én ud af 100 udvalgte. Byen Wellington i New Zealand vil gerne markere sig inden for tech verdenen. Det betyder, at de gerne vil tiltrække sig arbejdskraft, som kan arbejde i de af byens virksomheder, som har deres fokus på den teknologiske verden.

Med deltagelse i karnevallet

Köln i Tyskland er meget kendte for deres karneval. I år gjorde den tyske mobiloperatør Telekom det muligt at være med helt foran, selv hvis man ikke havde mulighed for at være der fysisk. Den tyske teleoperatør Telekom havde ved årets karmeval i Köln en vogn med i paraden. På vognen spillede det lokale band Kasalla, som efter sigende skulle være så lokalkendte, så de fleste ville kunne nynne med på nogle af deres sange.

Klippekort til flyveren

Eurowings forsøger sig nu med et 10-turs klippekort, for både studerende og forretningsrejsende. Hvis du flyver den samme rute flere gange, kunne det så være interessant for dig, med et klippekort til ruten, som du kender det fra busser o.lign.? Eurowings har sat sig for at finde ud af, hvor interessant deres kunder vil synes det er.

Den internationale kiosk

Lufthansa installerede en "kiosk" i Düsseldorf, som lod de forbipasserende komme i kontakt med kiosker verden over. Om end det lyder lidt mærkeligt, så var det trods alt det, som Lufthansa med deres "kiosk" gjorde muligt for de forbipasserende, som kom forbi "kiosken".

Museum under vandet

Flere steder i verden, bliver der lavet en masse aktiviteter under vandet. Ét eksempel, er et museum under vandet. Ud for Lanzarotes kyst finder man Museo Atlantico. Helt specifikt på søbunden af Las Colorados bugten. På museet finder man forskellige flere forskellige skulpturer, som kunstnere Jason deCaires Taylor står bag. Han er kendt for sin kunst under vandet, hvor han bl.a. står bag skulpturer og museer bl.a. i Caribien og Cancún, Mexico.

Autenticiteten i top

I Philadelphia kommer et nyt hotel til byen, som sætter hårdt ind for at have autenticiteten i top. Lokal er et nyt hotel, som vil ligge i Philadelphias gamle bydel - dér hvor de lokale bor, som de skriver på deres hjemmeside.

Med delebil til lufthavnen

I Storkøbenhavn finder man delebilsløsningen DriveNow. De har lavet en aftale med lufthavnen, så man kan parkere DriveNow-biler derude.

Når man er medlem af DriveNow har man et kort, som giver adgang til biler placeret rundt om i København. Dem kan man frit gøre brug af, og lige som et taletidskort til telefoner betaler man efter forbrug.

En baby i maven

App giver andre besked, når en gravid kvinde har brug for en plads i bussen.

Et hotel i Macau med 30 Rolls Royce’s

Når kun det bedste er godt nok, bestiller man selvfølgelig 30 Rolls Royce's til at transportere hotellets gæster rundt. I de seneste par år har der været godt gang i byggeriet af The 13 Hotel. Et hotel. med den mest ekstreme form for luksuriøs overnatning. Der er ikke grænser for, hvor meget de går i dybden med at give deres gæster en oplevelse af et overflod af ekstrem luksus. Det gælder selvfølgelig også, når gæsterne skal transporteres rundt.

Lufthansa som teleoperatør

Teleoperatør er måske så meget sagt, men man kan nu købe et Lufthansa Mobile prepaid card. Lufthansa Mobile søger nu at komme behovet for hele tiden at være forbundet til den digitale verden i møde. Nu kan man nemlig købe et Lufthansa Mobile prepaid card for en pris af 29 euro - hvoraf 19 euro er kredit til brug - hvilket skulle gøre det billigt at tale og forbruge data i over 180 lande.Eksempelvis kan man i EU købe 500 MB datapakker for 9.90 Euro.

Hvil på farten

Hvad gør man, når man hele tiden er på farten og har brug for et hvil. Man hopper da bare ind i en GoSleep og snupper et par timer.

Skal du kun ha’ din bærbare med ud at flyve?

.. Så vil det nye tilbud fra United Airlines passe dig. United Airlines kommer med en ny type billetter i januar, 2017, på udvalgte ruter i USA. De nye billetter kaldes for Basic Economy og er for dem, der rejser med meget lidt. For der må ikke medbringes normal kabinebaggage, men kun en bærbar/en lille taske, som kan ligge under sædet.

Google Maps viser kørestols-venlige steder

Nu kan man for nogle steder se, om man kan komme ind med kørestol. Google Maps's hovedfunktion er, at man kan finde vej. Den service stiller de gratis til rådighed, til alle som kan komme på nettet. Men hvad hører der ellers til, når man stiller sådan en service til rådighed?

Se en reklame og få en billet

I Tyskland kan indbyggerne i en by nu få gratis billetter til offentlig transport, hvis de ser reklamer på deres telefon.

Få et lift med SPAR

Julen er den store rejsetid, hvor der både rejses lokalt rundt i lande samt internationalt set, så tiden kan bruges med de personer, som betyder noget for os. Spar giver nu et gratis lift i Danmark, så man kan komme hjem i julen.

Klapvogn og taske

En mor og far i en lille familie har opfundet en taske, der ligeledes tjener som klapvogn efter flere problemer under rejser.

Vi tager os af din mand

Sådan synes et indkøbscenter i Shanghai at sige, med deres nye område til "parkering" af mænd. Man har hørt rumlen før - kvinder der ynder at bruge oceaner af tid med shopping i store indkøbscentre, hvor de kan gå fra butik til butik. Med deres mand på slæb... For at kvinden kan få ro til shopping, og mændene ligeledes kan have det sjovt, er der i The Vanke Mall i Shanghai blevet lavet et område, hvor mændene kan slappe af.

Win win kampagne

Bagage-fabrikanten Samsonite søsatte en kampagne i Spanien, som spredte deres budskab på mange destinationer, samt kom kunderne til gode. De skulle hjælpe lidt, men de fik også en gratis service.

Med el-scooter rundt i Berlin

Engang var det de gamle "Trabi'er", der blev set i det østlige Berlin. Men nu kommer Bosch med et nyt koncept, der lader folk i Berlin drøne gennem byen, på el-scootere.

Lad det være vildt og sundt

Vildt og sundt - det lyder næsten som en iron man eller lignende. I dette indlæg er der dog tale om en festival, hvor der udover vilde fester også er plads til yoga.

Virgin America sætter lyd på

Virgin America har lavet playlister til deres gæster, som sætter lyd på forskellige amerikanske byer.

Når en hel by tager imod

Tidligere på ugen spillede F.C. København i Leicester mod byens hold. Selvom det var to hold, der selvfølgelig gerne ville vinde kampen, blev der taget overordentligt godt imod FCK's fans.

Selvbetjening i supermarkedet 24/7

Et supermarked i USA gør det muligt for kunder at købe deres varer 24 timer i døgnet, uden at der er nogle ansatte i butikken døgnet rundt. Vi kender det fra motionscentre. Når du er medlem kan du nogle steder komme ind og træne selv uden for bemandet åbningstid. Men kan denne model overføres til butikker og lignende?

Når tanken kommer til dig

Her mener vi ikke en tanke, men den fysiske tankstation man normalt kører ned til for at tanke sin bil. Ejer du en Bentley og bor i Californien, kan du nu bestille opfyldning af din tank. Her er det ikke dig, der kører til tanken, men hvor tanken kommer til dig.

Quantas Frequent Flyer PointDer er forskellige muligheder at "tjene" frequent flyer miles i flyselskabet Quantas's loyalitetsprogram - at overnatte steder fundet på Airbnb er én af dem. Vi alle kender nok ganske sikkert til Airbnb: platformen med massere af private overnatningssteder verden over. Nogle af os kender nok også til Quantas, det Australske flyselskab. Parterne er nu gået i samarbejde, målrettet medlemmerne af Quantas's loyalitetsprogram.

Star Trek i flyet

Air Berlin og tv-kanalen Tele 5 er gået sammen om at fejre 50 års fødselsdagen for tv-serien Star Trek. Nogle af os kan nok huske tv-serien Star Trek, der for år tilbage rullede over skærmen. De færreste tænker nok over – eller ved – at det faktisk er 50 år siden i år, at Star Trek for første gang blev vist på tv i verden. Denne fødselsdag skulle fejres.

Det digitale rykker ind

At der bruges digitale løsninger til forskellige formål, er ikke noget nyt inden for turismeerhvervet, men vi ser hele tiden nye tiltag. Eksempelvis vil et svensk hotel afprøve en ny chatbot. I August skulle Clarion Hotel Amaranten i Stockholm have indført et nyt digitalt projekt, hvor de ville afprøve nogle nye muligheder.

Når man handler ind på festivaler

... så er der som regel begrænset udvalg, i en lille bod, med lang kø til tider. Men sådan bør det dog ikke være. Ihvertfald ikke, hvis du deltager i en bestemt festival i Portugal. Her kan det klares med et klik.

Skal du score Brad Pitt?

... Så kan Norwegian måske hjælpe dig på vej. De har i hvertfald en flyrute til Los Angeles, og ligeledes kreativt reklameret for denne.

Lige hvad der er brug for

Som rejsende har man nogle gange brug for hjælp. Eller rettere sagt: hjælp til selvhjælp. Tag f.eks. cykelrejsende, der nogle gange kunne have brug lidt værktøj. Billedet du ser har, har vi taget i Rødvig havn på Stevns, Sjælland. Lige ved havnekontoret og turistbureauet finder man toiletter og bad, men ligeledes hjælp til cyklister.

Når en bro bliver for berømt

En glas bro i Kina skulle være blevet så stort et hit hos turisterne, at broen nu er blevet lukket grundet selvsamme årsag. Vi har tidligere skrevet om forskellige broer og udsigtstårne, hvor bunden er lavet af glas her på bloggen.

Vil du også låne en bil?

En transportrute i Danmark tilbyder nu gratis lån af bil på deres ene destination. Ja, du læste rigtigt. Det er muligt at låne en bil gratis. Dette gælder for nogle af Nordic Seaplanes's kunder. Vi har før skrevet om operatøren, der har lavet en vandflyrute mellem Aarhus og København. Vandflyruten, hvor den primære målgrupperne er forretningsfolk.Når nogle af disse kommer til Århus, kan de kvit og frit låne en bil.

Hvad med en sail in-biograf?

Sådan en af slagsen, har man kunne finde i Svendborg. Svendborg er stærkt knyttet til det maritime. Så hvorfor ikke lave en version af drive in-biografer tilpasset et emner, som ligger ens by nært? Det hele skete under film- og kulturdagene, kaldet Svend16-festivalen. Her fik byrådsformand Lasse Bo Handberg idéen til netop at forene det maritime med filmugen. Sail in-biografen blev en realitet, hvor både store som små både besøgte biografen.

De bedste cafeer at arbejde fra

Mangler du en god cafe at arbejde fra, når du er i Berlin, så har en derboende skrevet en guide til emnet. Tiden hvor alle mødte ind til en bestemt tid, et bestemt sted for at gå på arbejde, og derefter tager hjem til bestemt tid er ovre. I hvertfald for nogle.

Hvordan oplever blinde folk deres rejser?

Blinde oplever verden på en anden måde end seende. Og nu har en kunstner illustreret forskellige blinde rejsendes ord. Snakker man med seende venner eller familie, om hvordan deres oplevelse har været, når de har været ude at rejse, så vil det nok næppe undgås, at der bliver fortalt om hvordan forskellige oplevelser har set ud. Samme form for forklaring vil blinde mennesker ikke kunne give, men de vil derimod kunne give en forklaring hvor alle deres andre sanser.

Transport til fast lavpris

Uber vil i september måned teste et nyt koncept, hvor man som bruger kan blive kørt rundt i San Fransisco til en fast lav pris. Fra d. 1. til og med d. 30. september kører Uber et nyt koncept, hvor deres brugere kan købe sig til forskellige pakker, der giver dem mulighed for at komme rundt i San Fransisco til en fast lav pris.

Når man ikke kan være der selv

Instagram udvider deres explore funktion til at have en kanal, der viser film fra events verden over. På det sociale medie Instagram finder man en masse billeder og videoer, der er lagt op af mediets brugere. Her kan man via mediets explore funktion gå på opdagelse i alverdens billeder og film fra folk. Nu kommer der dog et nyt dedikeret “område” under explore funktionen.

Et unikt og brugbart minde?

Mange rejsende bringer minder med sig hjem. Og det i mere end én forstand. Nogle sidder fast i hovedet, andre tager sig form i billeder og nogle i fysiske form. Men hvad med et par helt unikke shorts?

Stilhed frem for alt

Verden over finder man steder, som er den direkte modsætning af storbyernes stres og jag. Dette gør man også i Schweiz, hvilket blev brugt til en kampagne, der netop sætter roen i fokus. 'Aktion Dorftelefon' hedder kampagnen, det drejer sig om i dette indlæg. Navnet beskriver meget godt, hvad det hele drejer sig om: en telefon i en lille landsby. Og hvad har det så på sig?

Når håndklædet er i vejen

Flere kender det nok godt, når de er på solferie. Alle solsenge er optaget, men ingen folk på dem. Det eneste der blokerer dem, er et håndklæde. Sådan kommer det ikke til at gå mere på dette hotel.

Ude i naturen

Vi har tidligere skrevet om, at naturen og analoge gøremål har fået en stor interesse blandt forbrugerne. Det kan bl.a. ses omkring i landet, som i eksempelvis billedet her illustrerer. Billedet her har vi taget i Stubbekøbing på Falster nede på havnen. Der finder man nogle shelters ved en grønt område, som ligger sammen med havnen, hvor man som gæst kan overnatte i disse.

Hér handler det om vin

Stiller man folk spørgsmålet ’en kendt drik fra Frankrig’ vil de fleste nok sige vin. Denne sommer fik også Frankrig da også sin helt egen "by" omhandlende vin.

Køb din flybillet på Airbnb

Kan man købe flybilletter via Airbnb? Egentlig ikke. Et flyselskab har dog for nyligt gjort det. Airbnb er jo ikke just et site, som folk besøger for at købe flybilletter, eller billetter til anden transport. Sitet sørger jo primært for, at rejsende kan finde overnatning hos privatpersoner. For nylig har man dog kunne købe billetter fra Frankfurt til New York.

Kajak to go

Kajakker kommer i flere størrelser. Nu kommer der en ny type kajak i fuld størrelse, som dog kan pakkes sammen. Der findes forskellige typer kajakker og der findes dog også kajakker, som ikke kun kan transporteres i fuld størrelse – eksempelvis de kajakker, der kan pustes op. Ved disse går der dog lidt af følelsen som ellers fås, når man sidder i en rigtig kajak.Derfor kommer der nu Pakayak. 

Flyv som fuglene – og sammen med en

Ja, du læste rigtigt. I Nepal kan du bevæge dig gennem luften med en rovfugl ved din side. De fleste har nok hørt om paragliding. En ekstremsport, hvor sportsudøverne med et specielt stativ og en speciel skærme med sig, kan glide gennem vinden. Deraf har den aktivitet vi vil gennemgå i dette indlæg fået noget af sit navn: parahawking.

Pokémon – fang dem over alt

Vi har nok alle hørt om Pokémon i medierne. Eventyruniverset har fået en ny storhedstid gennem spillet Pokémon Go. Nogle aktører spiller med.

DJ Khaled og Las Vegas

Da Las Vegas startede deres Snapchat kanal, var det med DJ Khaled i front. Visit Las Vegas startede for lidt tid siden deres Snapchat kanal op. Det gjorde de, for at benytte kanalen til at tiltrække en yngre målgruppe. Kanalen skulle da også blive benyttet dagligt af 41% af de amerikanske forbrugere mellem 18 og 34.

Giv din mening tilkende

Via en ny app kan passagerer give din mening tilkende efter en tur med Bostons Silver Line.

Mal dyrene i deres miljø

Eksotiske dyr kan se i zoologiske haver, men de kan også ses i det miljø, de kommer fra.Nogle folk tager turen til dyrenes eget miljø for at male dem. Vi har set et eksempel på, at nogle folk, der ynder at male, tager på en to-ugers tur til Afrika. Det gør de, for at male dyrene i det miljø, de kommer fra. Det skulle være noget helt exceptionelt at se og male dyrene i deres eget miljø.

360 grader for alle

360 graders film er blevet mere og mere tilgængelige. Både hvad angår at kunne se dem men bestemt også selv at kunne lave dem. Forbrugerne er blevet har oplevet en stor grad af digital empowerment. Hermed menes, at de via det digitale univers kan klare en hel masse selv.

Efter lukketid

Efter lukketid plejer de fleste steder at slukke for lyset og låse døren indtil næste dag. Sådan er det ikke alle steder og heller ikke i Botanisk Have.

Lidt mere end bare en ringeklokke

  En ny ringklokke guider dennes brugeren frem til deres ønskede destination. Blubel er en ringeklokke, som kan lidt mere end bare at ringe. Den her led-lamper placeret hele vejen rundt i toppen af ringeklokken. Disse skal guide brugeren rundt.

Med helikopter til Roskilde Festival

Ja, du læste rigtigt. Udover at tage det offentlige, taxa, UBER osv., så har netop UBER lanceret transport med helikopter mellem København og Roskilde i festival ugen.

Bliv advaret på Twitter

I London kan man nu blive advaret på Twitter, hvis den transportform, man skulle ønske at bruge, er forsinket. Transport for London – også kendt som TfL – kommer nu med et pilotprojekt, som vil afprøve mulighederne for at give deres kunder besked på Twitter, hvis den linje i byen, de skal bruge, er forsinket.

Glas i højden

Tag rutchebanen på siden af højhuset, der får Californiens højeste udkigspost.

Fælles om udgifterne

Når den fælles ferie med vennerne skal planlægges, er der nogle gange udgifter man er fælles om. WeShare fra Danske Bank holder nemt styr på de fælles udgifter, og hvem der skylder hvad. 

Men er der plads?

Dette spørgsmål stiller lastbilchauffører sig ofte, når de trænger til et hvil og leder efter en resteplads. Et nyt system kan nu fortælle dem, om de finder ledige pladser på tastepladserne forude.

En by dækket i lys

Hvert år finder man arrangementet Vivid Sydney i netop Sydney, Australien, hvor lysinstallationer og kreativitet er i højsædet. Det hele varer 23 dage og natter fra d. 27. maj til d. 18. juni.

Flyet? Det finder du på bunden af havet

I Tyrkiet har man sunket et stort Airbus fly, hvilket har flere turismemæssige målsætninger. Et 36 år gammelt Airbus fly er blevet sunket i Tyrkiet. Nærmere betegnet ud for Kuşadası's kyst, der befinder sig i Aydin kommunen. Baggrunden for at synke flyet er, at det skal trække dykkerturister til området.

Chat på Facebook

Vi kender nok alle til Facebooks Messenger-funktion, hvor man kan skrive med folk, der har en profil på Facebook. Nu kan man også chatte med en bot fra Skyscanner. Skyscanner har introduceret en ny service, hvor man kan skrive med en bot fra Skyscanner via Messenger-funktionen. At der er tale om en bot, betyder bare, at det er en automatiseret proces, hvor det ikke er personer, som sidder ved tasterne i den anden ende, men at det er en computer, der klarer opgaven.

Når nysgerrigheden har et højere mål

Rejsesitet Momondo har fokus på nysgerrighed, som et højere mål til deres service, som indeholder st finde flybilletter til alverdens destinationer.  De vil gerne have, at folk skal være interesseret i verden og på sig selv. Derfor kommer de nu med en ny kampagne, hvor man må sige at deltagerne har fået et incitament til at være mere interesseret i verden.

Snak med en svensker

Vi i Danmark har meget godt styr på, hvad Sverige er for et land. Men for folk, der kommer langt væk fra eller folk, som bare gerne vil vide mere om Sverige, kan nu ringe til et telefonnummer og snakke med en svensker. Sverige har nu fået deres eget officielle telefonnummer: +46 771 793 336. vil man gerne snakke med en svensker, så ringer man bare til det nummer, og får fat i en svensker.

Til skræk og oplevelse

Er man bange for højder, skal man nok få skrækken at føle og ellers må dette også være en enorme oplevelse. Velkommen til en kæmpe udsigtspost, hvor både gulv og vægge er bygget af glas.

Skoene viser vejen

Nogle nyudviklede sko, viser nu vejen i form af vibrationer frem for at skulle kigge på et kort. Easy-Jet kommer nu med en ny digital udvikling: nogle sko, der kan viberere. Det gør de, for at vise folk vejen uden brug af et kort foran sig. 

Bo og arbejd verden over til en fast pris

Roam er service, hvor folk der ønsker at rejse og arbejde på samme tid, kan få adgang til steder verden over, hvor de gøre begge dele. Vi har før været inde på emnet omhandlende digital nomads - digitale nomader - der med intet andet end deres computer og en internetforbindelse klarer deres arbejde fra vidt forskellige steder verden over. Nu kommer der så en løsning for dem, der gerne vil bo og arbejde samme sted verden over.

Med vandflyet tur-retur

Netop i dag er en ny rute mellem København og Aarhus åbnet. Folk kan nu tage et vandfly mellem de to byer. 4 gange den ene vej og 4 gange den anden vej. Det er planen for, hvor mange gange man dagligt vil kunne tage vandflyet, der operer på ruten mellem København og Aarhus.

Kontoret i telefonboksen

I London kan folk senere på året bruge de gamle telefonbokse som arbejdsstationer. Til sommer vil folk på farten eller folk, som er trætte af at arbejde fra caféer o.lign., når de ikke er på kontoret, kunne hoppe ind i en af Londons gamle telefonbokse og klare tjansen derfra.

Solen kommer!

Solen har været over Danmark, og vi kan jo kun håbe på, at vi vil få masser af den i år. På stranden i Brasilien er man klar til at oplyse strandgæster om hvornår, de skal passe på solens stråler. I eksemplet her er der ikke tale om en kompleks eller på anden måde meget krævende løsning til at viderebringe information om, hvornår solen er farligst. Tværtimod - der er i eksemplet her tale om en helt analog løsning, som kommer badegæster til hjælp.

At finde vej i lufthavene

Alle, der har været ude at flyve, kan nok nikke genkendende til, at det nogle gange kan være svært at finde rundt i lufthavne, man ikke kender.Her kommer British Airways med en løsning. British Airways vil nu hjælpe rejsende, med at komme frem til deres fly, når de skal igennem lufthavne.

Verdens mindste diskotek

I Berlin finder man Teledisko: et "diskotek" med minimal plads, hvor gæsterne styrer både musik og diskotekslyset. En telefon boks har ikke den vildest plads. Det betyder dog ikke, at man ikke kan lave den om til et "diskotek". Derfor hedder "diskoteket" i telefonboksen fra Berlin også Telediske, som netop er en sammentrækning af telefonboks og diskotek.

At spise nøgen

I London vil der i juni åbne en restaurant, hvor dresscoden er: nøgen. Indtil videre er der flere tusinde på ventelisten. The Bunyadi er en pop up restaurant, der vil holde åbent fra juni af og tre måneder frem i London. Når gæsterne ankommer til restauranten, vil de efterlade deres tøj og elektronikudstyr i skabe og vil derefter blive givet en kåber.

Sikkerhed for smombies

ordet 'smombies' er en sammentrækning af ordene smartphone og zombies. Hvilket meget sigende betyder, at det drejer sig om folk, som går og kigger ned i deres smartphones. I byen Augsburg har men nu sikret sig mod at disse folk skulle blive kørt ned.

Transportservice kun med kvindelige chauffører

En tidligere UBER chauffør har lavet en ny service, der udelukkende består af chauffører, som er kvinder. Service er sat værk grundet et sikkerhedsspørgsmål. Med en indsigt i, at nogle kvinder er usikre på, at lade sig transportere af mandlige privatkørende chauffører, har en tidligere UBER chauffør nu iværksat Chariot for Woman.

En plads i forbrugernes liv

Folk verden over har fokus på, at deres arbejdsliv og privatliv går op i en højere enhed. Her har nogen nok hørt om work life balance. Flyselskabet Quantas kommer nu med et tiltag, som tilgodeser, hvad der måtte ske i deres Frequent Flyers' liv. Quantas kommer nu med initiativet Status Hold. Det går ud på, at deres Frequent Flyer medlemmer, kan holde "barsel" fra deres medlemskab.

Skrift og tale - to vidt forskellige ting

En ting er, at vide hvad et sted hedder – eller rettere sagt hvordan det staves. Noget andet er, hvordan et sted udtales. Et rejsesite har lavet en guide til, hvordan man udtaler steder rigtigt. Som rejsende kan man hurtigt finde frem til interessante steder på nettet eller i en rejseguide. Her står der, hvad de forskellige steder hedder, og hvordan de staves. Der er dog steder, som ofte udtales forkert eller generelt bare er svære at udtale.

Kom ind og tag en lur

Vi kender det alle – nogle gange har man bare lige brug for fem minutter, før man er klar til resten af dagens strabadser. Det er man klar over i Hong Kong, hvorfor der er steder, hvis ophøjede mål er at lade folk slappe af, så de kan blive friske igen. Der er gang i arbejdslivet i Hong Kong. I en sådan grad, så det er det sted i verden, der har det gennemsnitligt højeste antal arbejdstimer om ugen med mere end 50 timer.

Send en besked og taxaen er på vej

I Tyskland kan man nu nøjes med at sende en besked via Whatsapp, og så er taxaen på vej. Dette sker, for at hamle op med andre services som UBER.

Hvor er Williamsburg

Williamburg er et kendt og hipt område i New York, som nu danner baggrund for en service, der netop søger at lade rejsende finde Williamsburg i alle byer.

Når det drejer dig om sikkerheden

Vi har været inde på det før: sikkerhed. Nu vil en ny service gøre det let at planlægge ruter, som er sikre at rejse ad. Nu forbrugerne rejser rundt nye steder, så er har de ikke udelukkende fokus på at hygge sig og opleve. De har tankerne andre steder ligeså, og et af dem er på deres sikkerhed.

Ny metode til rejser over længere distancer

Skedaddle er en ny service, hvor privatpersoner kan søge på ture, de gerne vil transporteres på. Når der er 9 personer total, som ønsker den samme rute, bliver der oprettet en tur med privatchauffør.

Bruce og Ringo mod North Carolina

Både Bruce Springsteen og Rino Starr har aflyst koncerter i North Carolina. Baggrunden er en lov, som har indflydelse på LGBT-miljøet. I North Carolina har man indført en ny toiletlov. Den påbyder, at når transseksuelle skal på toilettet eller benytte dig af et omklædningsrum, så skal de benytte sig af de respektive rum, der passer til deres biologiske køn. Loven er helt ny, og blev indført d. 23. april, og har allerede fået konsekvenser for ihvertfald to arrangementer.

Netflix Party

Vi har set flere eksempler på, hvordan man kan lave aktiviteter sammen, selvom man ikke befinder dig samme geografiske sted. Dette er nu også muligt med Netflix. Via en Chrome extension kan man nu "netflixe" sammen, selvom man ikke sidder foran den samme skærm.

Et bord til én, tak

Der er sket en kulturel forandring, når man kigger på udvikling i hvordan folk spiser ude. Det er en amerikansk undersøgelse med til at underbygge. OpenTable har lavet en undersøgelse som viser, at bordbestilling til enkeltborde er steget. Og det i høj grad - nemlig med hele 62%.

Det bedste match for begge parter

Sitet Nustay vil lave det bedste match for både gæster og hoteller - og så med kontante fordele. Nustay er en søgemaskine, som man kender det fra andre overnatningssøgemaskiner - og så alligevel ikke. De vil matche gæsterne med de hoteller, som bedst passer til dem. Set fra hotellernes side, får de også gæster, som passer til deres sted.

Når vore gæster skal rundt

I Danmark kan vi - når det angår det emne, vi vil komme ind på i dette indlæg – prise os lykkelige af korte afstande og små lokalområder. Det gør jo netop, at turisterne ikke skal bevæge sig over lange afstande for at komme rundt til forskellige oplevelser og aktiviteter. Men, selvom det burde være let, så er det ikke altid, det er så let.

Integreret i forbrugernes hverdag

Vi ser en masse services, som forsøger at lade forbrugernes hverdag blive så let som mulig. En tendens inden for dette område er, at lade forskellige services mm. blive integreret i en del af den hverdag, vi allerede har.

Et digt for en kop kaffe

Den 21. marts var der World Poetry Day. En dag deklareret af UNESCO tilbage i 1999 or at promovere poesi på forskellige områder. Dette havde fanget en østrigsk kafferisteri-virksomheds opmærksomhed. Tidligere på måneden kunne man besøge cafeer verden over og betale for en kop kaffe med andet en gangbar valuta. I stedet for den anerkendte møntfod det givne sted, kunne man betale for kaffen - eller teen for den sags skyld - med et digt.

Det problematiske jetlag

Rejser man langt, så er der én ting, som en transportaktør ikke kan gøre noget ved; de forskellige tidszoner verden over. Dette betyder også, at jetlag er en realitet, og har indvirkning på de rejsende. Airbus forsøger at gøre noget ved det, med deres A350 XWB. Airbus's fly transporterer hver dag mennesker fra den ene ende af verden til den anden - derfor er jetlag heller ikke noget ubekendt fænomen for dem.

Når det gælder sikkerheden

Forbrugerne har øjne på deres eget ansvar, overfor deres egen situation, sikkerhed mm. Derfor er de også opmærksomme på forskellige sikkerhedshensyn. Vi har før skrevet et indlæg om Kingii; et sikkerhedsudstyr til folk, som befinder sig i og på vandet. Nu kommer der et mere almennyttigt eksempel på, hvordan forbrugerne kan opfylde deres ønsker i tråd med et højere eget ansvar: Djuva ID armbåndet.

Lad os vise dig Island!

Sådan synes Icelandair at sige, i deres seneste kampagne. Flyver man med Icelanair over Atlanten, har man som passager mulighed for at blive på Island i op til syv dog. Vel at mærke uden der kommer en ekstraregning når det gælder flybilletten. Dette giver først og fremmest passagererne en mulighed for at opleve mere end den destination, som egentlig var målet.

Rå autenticitet

At turister søger de autentiske oplevelser, er ikke nogen hemmelighed. Men hvor vidt, og i hvilke former kan man tilbyde autentiske oplevelser? I Panama har man fokus på tidligere bandemedlemmer og deres viden og historier om bandeområderne. Tager man en smut til Panama City, har man mulighed for at komme ind under huden på en verden, de fleste går en stor bue uden om - nemlig bandernes verden.

Når nok bare ikke er nok

Vi ser hele tiden, hvordan oplevelser skal overgå hinanden, overgå sig selv, og hvordan forbrugerne gør brug af disse vildere oplevelser. Med den digitale verden – især virtual reality – bliver forlystelsesparkernes muligheder for at give deres gæster nye oplevelser også større.

På besøg i spøgelsesbyen

Vi ser flere eksempler på, hvordan tidens rejsende får muligheden for at komme helt tæt på historiske områder, og at de ligeledes benytter sig af disse muligheder. Desto autentisk som muligt, hvilket man bl.a. er det man får, hvis man besøger spøgelsesbyen Skrunda-1 i Letland.

Svingende hotelpriser

Hotels.com har det, de kalder Hotel Price Index, som viser, hvor meget hotelpriserne falder og stiger hvert år. Men hvilke andre parametre end pris har gæsterne?

Kommunikér, selv uden dækning

Langt ude på landet, i fjeldene og andre steder væk fra tætbefolkede områder, er der også langt mellem de master, som gør, at vi kan kommunikere med vores smartphones. Det retter en ny enhed dog op på. Med en lille digital enhed, som passer ned i lommen eller ryksækken, bliver det nu muligt for folk at kunne kommunikere via deres smartphones, selvom de ikke har adgang til det normale net.

Verdens højeste bro

I Kina finder man verdens højeste bro, Sidu River Bridge. Udover at være et imponerende byggeri, så tiltrækker det også mennesker, som udnytter den til en ekstrem sportsgren grundet en unik mulighed.

Den prisbevidste rejsende

Vi har set eksempler på, hvordan man inden for forskellige transportformer har udvidet med ekstra services – som WIFI etc. – samt skabt nye klasser der ligger mellem 1. og økonomiklassen. Pris spiller dog også stadig ind, og her kommer en hjemmeside til undsætning.

Loyalitetsprogram og sundhedsforsikring

For at engagere flere i deres loyalitetsprogram giver flyselskabet Quantas deres medlemmer mulighed for at tilkøbe sundhedsforsikring gennem, og ligeledes opspare point ved at være fysisk aktive. Senere på året vil det være muligt for medlemmerne af Quantas's loyalitetsklub at købe sundhedsforsikringer, kaldet Quantas Assure, hvor Quantas har lavet et samarbejde med den australske forsikringsudbyderen nib, for at kunne tilbyde dette.

Sikkerhed på rejsen

Folk rejser mere og mere, og er nogle gange uvidende om destinationers nøjagtige sikkerhedsniveau. Flere lande laver anvisninger til deres indbyggere, men for at få mere personlige indsigter kommer nu GeoSure.

Med ”det grønne fly”

Det er alment kendt, at fly udleder CO2, og derved forurene. For de rejsende, der tænker på miljøet, når de skal ud at flyve, kommer der nu et site, som gør det lidt mere gennemskueligt. Sitet passer fint ind i en værdibaseret tid.

Fleksibilitet når der udlejes

Har man flere udlejede ejendomme kan det være smart med en fleksibel løsning, med fokus på at lade gæster kommer ind i ejendommen, uden nødvendigvis selv at skulle være der for at tage imod dem. Dette kan være positivt for både lejer og udlejer. En service kaldet Parakeet tager sig eksempelvis af dette. Der er eksempelvis flere, som udlejer deres ejendom(me) på Airbnb, og der kan en løsning som Parakeet være kærkommen.

Med sanserne i spil

Forbrugerne har sanserne i spil, når de er ude at rejse. Det siger sig selv, for de rejser netop for at blive stimuleret. Derfor er det også mere end bare den basale leverance, der er med til at give den endelige bedømmelse af en oplevelse.

Den unikt tilpassede koncertoplevelse

Lyden ved koncerter afhænger som oftest af hvilke omgivelser koncerten bliver afholdt i, og hvor man som koncertgænger befinder sig i disse. Men nu bliver der også rykket ved dette, med personligt tilpasbare lydoplevelser.

Bedste lufthavn for business jets: Roskilde

I en ny bedømmelse af business jet lufthavne ligger Roskilde Lufthavn helt i toppen på en flot første plads. Her kan du læse, hvad de har gjort.

Markant interesse for Caminoen

Kigger vi 10 år tilbage, så er antallet af mennesker, der gik Caminoen i Spanien, helt anderledes end nu. Tallet er mere end fordoblet over årene. Men det er ikke bare religiøse formål, som er grund til det forhøjede antal besøgende.

On demand food truck

I Indien kommer nu et nyt skud på stammen inden for on demand. I stedet for at bestille en enkelt pizza fra et pizzeria, bestiller man en hel food truck.

Det Hvide Hus på Snapchat

Det Hvide Hus er kommet med en udmelding om, at de nu er at finde på Snapchat. I et officielt blog post fra 11. januar skriver Det Hvide Hus, at de nu kommer med officielt Story på Snapchat. Det betyder, at man ved at følge dem på Snapchat kan gå ind og se de billeder og film, de lægger op på mediet.

Netflix and chill i New York

Du er nok støt på sætning 'Netflix and chill' i diverse memes på nettet. Ligesom i gymnasiet, hvor det at blive inviteret over til at se en film, af en person som kunne lide en, havde undertoner, så betyder netflix and chill det samme. Nu er kan interesserede så leje et værelse i New York kaldet Netflix & Chill Room.

Skiferie - i Afghanistan

Alle rejser til Afghanistan frarådes.Der er aktuelt en forhøjet risiko for terrorangreb og bortførelser i hele landet, herunder Kabul. Sådan lyder det på Udenrigsministeriets Rejsevejledning for landet. Det stopper dog ikke et rejseselskab i at arrangere skirejser dertil. Vi bevæger os her ind på det helt ekstreme og helt unikke område.

#CALLBRUSSELS

Bruxelles har været sat i forbindelse med sidste års terrorangreb i Paris. Det resulterede i en negativ omtale i medierne, hvilket skabte problemer for turismen og Bruxelles ansigt udad til. Og hvordan får man mere klar besked om hvordan er et sted, end ved at tale med personer, som befinder sig der lige nu-og-her?Derfor iværksatte Visit Brussels en kampagne, som skulle lade folk se og vide, hvordan der egentlig er i Bruxelles.

Når det gamle system kalder på en opdatering

I Danmark er metrosystemet i København af nyere dato. Sådan er situationen ikke i New York, hvor det var helt tilbage i 1904, de for første gang kunne tage metroen i brug.Nogle af deres stationer har brug for en opdatering, og det kommer dér nu – opdateringer, som spænder over flere forbrugervenlige emner.

Fokus på naturen vinder pris

Vi har bragt et par indlæg, der viser, hvordan man kan gøre brug af den rå natur i turismesammenhæng, og i den sammenhæng også, hvordan naturen har vagt interesse hos forbrugerne. Nu tager en dansk campingplads en pris med hjem, fra vores naboer i syd.

Produkter i turismeform

I forrige indlæg skrev vi om hverdagens underholdning, der bliver taget med på ferien. Her havde vi med et behov at gøre, hvor der var kommet en løsning til hoteller, som så kunne komme behovet i møde. Derudover ser vi også flere forskellige produkter komme i en speciel rejseudgave.

By med fokus på autistiske børn

I USA har en hel by valgt at tage skridtet mod at blive autisme-venlig. Det drejer sig dermed ikke kun om en enkelt restaurant, akvititet eller andet, som har forkus på dette område. Surfside Beach, South Carolina, USA, har proklameret, at byen vil være autisme-venlig. Ikke fordi, at de har været imod folk med sygdommen tidligere, men for nu aktivt at gå ind på dette område, og skabe en god helhedsoplevelse for børn med autisme.

Hverdagens underholdning med på rejsen

Når folk rejser ud, så er det som oftest for at opleve noget - eller for den erhvervsrejsende at deltage i noget, det givne sted. Uagtet rejseform, så vil den rejsende tage nogle vaner med sig. Forstår man at komme disse i møde, vil man kunne være med til at give gæsten en bedre oplevelse og service.

Nøgtern anbefaling af destination

En ny teknologi, der gør brug af big data, vil give rejsende den mest nøgterne anbefaling af, hvor den bedste rejse vil kunne foretages ud fra gøremål og periode.

Love is a journey

Lufthansa fortæller i en ny video om kærligheden mellem mennesker, på trods af store fysiske afstande mellem hinanden. Midlet er en kreativ og interaktiv videoform. Lufthansa er ude med en ny video, som del af en kampagne. I teksten til videoen – som bl.a. kan ses på Facebook – spørger Lufthansa: What would you do if love calls from afar? We'd say: pack your bags!

Så er det campingvognenes tur

De færreste bruger deres campingvogne hele tiden, hele året. Nu kan ejerne leje dem ud via en service, som minder meget om Airbnb. Endnu et eksempel på, hvor store mulighederne er inden for deleøkonomien. Den nye service hedder Camptravel, og kan tilgås via en hjemmesiden camptravel.dk. Kort sagt, så er det Airbnb for campingvogne.

Mere end bare fast food

McDonald's er ikke bare en virksomhed, der sælger fast food. De er også spiludviklere. Her kommer grunden til deres seneste træk inden for dette feldt. McDonald's i Polen er kommet med det, de kalder 'Move Update', hvilket er en udvidelse til computerspil.

... Som fortalte din ven dig vejen

"Gå mod nord og drej til højre" - når man er et nyt sted, er det ikke altid en sådan sætning, der gør, at man finder frem til en given destination lettest. Derfor vil en ny rutevejleder guide folk rundt, som var det deres ven, de havde i øret. Den nye rutevejledningstjeneste hedder Walc. Som navnet antyder - dog med en lidt anden stavemåde - så henvender tjenesten sig til folk, som er på gå-ben.

420-venlige overnatningssteder

For de rejsende, som ryger cannabis, er der nu kommet en hjemmeside, hvor de kan finde overnatningssteder, som er venligsindet over for dette. Bud and Breakfast er en platform, der virker meget ligesom Airbnb. Privatpersoner kan leje deres steder ud, og rejsende kan booke stederne. Alle stederne på Bud and Breakfast er dog "420-venlige". En term, der allerede bruges på Airbnb. Dette betyder, at de er venligsindet over for forbruget cannabis.

Rejse til frontlinjen

Det russiske rejseselskab Megapolis Ltd. har i sinde at arrangere ture fra Moskva til Syrien i det nye år. Det fremgår af deres ansøgning hos varemærke- og patentstyrelse i Rusland (Rospatent), med deres muligt kommende, såkaldte Assad Tour.

I forbrugernes hænder

Man kender det fra, når man er ude at flyve. Man har ikke valgt sæde, og bliver placeret et givent sted. Nogle gange får man et bedre sæde end andre gange. For dem, som er blevet tildelt et for dem dårligt sæde, kommer der nu en ny mulighed for at komme til at sidde et andet sted i flyet - uden at flyselskabet indvolveres.

Unik oplevelse over skyerne

Er der noget smukt at se på udenfor, når man er oppe at flyve, så må man som oftest kigge forbi hinanden, for at kunne se ud af vinduet – medmindre man selvfølgelig er den person, som sidder lige for vinduet. For folk, der vil have den helt gennemførte oplevelse af, at kunne se hvad der sker udenfor flyet, er muligheden kommet ét skridt nærmere.

Verdensomspændende telefoni- og databehov

En globaliseret verden med forretningsrejsende der rejser til flere forskellige lande verden over, stiller nye behov for produkter og services. Forbes kommer nu med Forbesfone, som skal gøre det let og billigt, hvad telefoni og dataforbrug i udlandet.

Den ekstraordinære velkomst

Flytter man til et andet land i en længere periode – eksempelvis pga. arbejde eller studie – så betyder det alt andet lige også, at man må sige farvel til venner og faste omgivelser. BI Norwegian Business School gør nu en ekstra indsats for, at én ny studerende får en modtagelse ud over alle grænser.

Ekstremt år for Airbnb i Danmark

Nye tal fra Airbnb viser, hvor mange der har overnattet i Danmark, hvor der er blevet gjort brug af tjenesten. Inden for det senest år er brugen steget enormt. Igennem de sidste par dage, har DR interviewet flere personer, i sammenhæng med de nyeste tal fra overnatningstjenesten Airbnb.

Lige mellem økonomiklassen og business class

Premium Economy. To ord, der stikker i hver sin retning. Det er dog alligevel det, som American Airlines introducerer i løbet af næste år, som en tilføjelse til deres eksisterende sæde-valgmuligheder. American Airlines introducerer til næste år sæde-valgmuligheden 'Premium Economy' på internationale ruter, når de får leveret deres Boeing 787-9 Dreamliner. Derefter vil de også indføre Premium Economy på flere af deres andre flymodeller.

Mere end bare et sug i maven

Thorpe Park i England annoncere tidligere på året, at der ville komme en ny forlystelse. Nu har de så taget hul på en del af kampagnen for den nye forlystelse, der ikke bare skal give de besøgende en et sug i maven, men i stedet lege med deres hjerne.

Uber – nu som ”bus”?

Vi har skrevet et par indlæg om hvordan, at Uber formår at lave transportløsninger, der evt. er tilpasset events eller geografiske betingelser, som gør, at der må andre transportformer i brug. Nu rykker de dog ved dør-til-dør konceptet, som ellers har ligget til grund for deres service.

Hvis nu du var svensker

.. Så ville din verden se sådan her ud. VisitSweden vil lade interesserede komme helt tæt på Sverige, ved at lade dem se livet med en svenskers øjne, hvis personlighed passer til den enkelte interesserede. "Who would you be if you lived in Sweden?". Det spørger VisitSweden folk om, i deres seneste kampagne, kaldet "Find Your Swede".

Unge med behov

Unge mennesker, der ønsker deres egne, at være alene og gøre som det passer dem – det lyder, som en typisk teenager. Og det er der i og for sig intet galt i, hvis man som virksomhed kigger på det som en mulighed, frem for en problem. Indsigten, om unge der ønsker at være deres egne og have deres egne ting, er den indsigt, som en designvirksomhed fra Bristol har brugt, i deres udvikling af en ny kuffert målrettet – du gættede korrekt: Unge mennesker.

Kundeservice via Messenger

Så snart vi rammer ordet social og kommunikation, ryger tankerne sikkert hurtigt over på kommunikation via sociale medie kanaler. Facebook, Twitter etc. som vi alle ved, så er kommunikation via disse kanaler som udgangspunkt åbne dialoger, hvor alle kan se, hvad der bliver skrevet. Men, virksomheder kan også bruge Messenger for Business fra Facebook, til at kommunikere direkte med deres kunder.

Enestående arrangement, enestående service

Til enestående arrangementer følger enestående services. Det kan der i hvert fald gøre, hvilket Uber demonstrerede ved dagens formel 1 løb i Abu Dhabi. Vi kender jo Uber fra deres transportvirksomhed, der foregår ved brug af private folk og deres biler. Til dagens formel 1 løb udvidede de dog deres service en del.

Når den store pakke skal pakkes ud

Der er ikke lang tid til, at juleaften står for døren. Dagen, hvor det vrimler med gaver til store og små. Der er noget helt unikt over at pakke gaver op, og det ved KLM. Det er blevet deres måde, at præsentere deres nyeste fly.

Bæredygtig tiltrækningskraft

I Danmark arbejder vi meget med den måde hvorpå vi skaber grøn energi, og ligeledes hvordan vi driver bæredygtigt landbrug. Begge dele tiltrækker interesserede fra fjerne lande, som gerne vil lære af os. Dette kan være interessant for flere aktører i Danmark, end bare de steder, som har noget at vise frem inden for energi og landbrug.

Der var engang...

Hvor lægen besøgte folk i de små hjem. Det sker ikke så meget mere. Uber tog dog sagen i egen hånd og gjorde det muligt. Men hvad siger "hjemmebesøg" om turisme? I torsdags blev det muligt for folk i 35 forskellige byer at få en helt særlig leverance med Uber. Uber er jo ellers kendt for deres private kørselsydelse, hvor de fragter folk fra a til b. Den nye service gik dog stik imod dette faktum, og var i stedet til for at folk skulle blive hjemme.

Med charterfly fra Kina

Der er sket meget inden for den kinesiske rejseaktivitet til Europa og Danmark. Seneste eksempel er udviklingen inden for charterrejser fra Kina til Københavns Lufthavn. Men hvad har det af betydning for din virksomhed?

Mere end bare transport

Der var en gang.. Hvor skulle man ud at rejse, så var der begrænsede muligheder for hvordan, man blev transporteret fra a til b. Så dan er det ikke længere, hvor der er kommet flere nye bevægelser.

SeaWorld kommer med ændringer

SeaWorld, som er en kæde af flere parker med dyr relateret havet, i USA, har set sig nødsaget til at ændre på et af deres tilbud, grundet forbrugernes præferencer. Mange har sikkert set billeder eller filmklip fra SeaWorld, hvor bl.a. spækhuggere svømmer rundt i et afgrænset område med trænere og gæster. Èt af deres tilbud har de nu set sig nødsaget til at ændre på.

Det lidt atypiske landbrug

JetBlue er kendt for mere, end bare at være et flyselskab. Om bord får alle gæster en pose TERRA Blues chips udleveret gratis. Nu vil JetBlue både gøre noget for at lade deres gæster vide, hvor chipsne kommer fra, samtidig med de gør rejsen mere interessant uden for flyet.

Hvorfor bygge nyt, når man kan bruge gammelt?

I diverse tv-prorammer har man set, hvordan designere og private bygger nye møbler og indretningselementer af gamle varer. Genbrugs-handler, hvor man kan finde gamle byggematerialer, døre, trapper, vaske har også set dagens lys, hvor man let kan finde varer til det. Noget andet er dog, når man som hotel rykker ind i nogle bygninger, som har en historier, og ikke bare ved det, men bruger det som hotellets dna.

Kommunikér dine løsninger

Forbrugerne har som ofte spørgsmål de søger stillet, når de gør brug af services, produkter, web-tjenester osv. Virgin Trains kommer nu med en serie af "how to" videoer, som ønsker at svare på deres kunders og interesseres spørgsmål.

Den travle befolkning

Kigger vi over en bred kam, så har vi alle hele tiden noget vi skal. Fædre og mødre skal have en hverdag til at hænge sammen med job, børn der skal hentes til og fra skole, aktiviteter osv., forretningsfolkene, der hele tiden skal holde øje med deres mails, og folk generelt, der hele tiden hiver deres telefon frem for at se, om der er nogen, der har skrevet til dem, hvad der foregår på de sociale medier osv. JetBlue bygger nu et kampagne-univers omkring dette.

Airbnb vil tage sig af rejsendes oplevelser

Airbnb, der er kendt for at leje privatpersoners boliger ud, vil nu tage sig af mere end bare give en løsning på overnatninger – de vil også stå for de oplevelser, som rejsende skal have med sig. I starten af december vil udvalgte personer afprøve Airbnb's nyeste koncept, hvor de vil stå for flere hovendpunkter af gæsternes rejse. Personerne har fået en invitation til at afprøve konceptet, som enten varer 3 eller 5 dage, alt efter interesse, og finder sted i San Francisco.

Den bekymringsfrie rejse

Vi har set en masse nye services komme frem, som søger at lette rejsende for bekymringer. Services der gør rejserne mere bekymringsfrie synes efterspurgt af rejsende, som egentlig bare vil fokusere sig på netop det, de rejser for – oplevelser, forretninger eller andet. UnPack – lad vær med at pakke selv. Det synes servicen kaldet UnPack at ville fortælle rejsende. For rejsende behøver ikke tage det helt vilde med, hvis de gør brug at servicen.

Benfica sikkerhedsvideo

Alle kender de famøse sikkerhedsinstruktioner, som foregår i flyene inden disse letter. Emirates er hovedsponser for fodboldholdet Benfica og tidligere på måneden viste de på Benficas stadion hvordan en sikkerhedsinstruktion skulle være netop der. Emirates kom fodboldholdet Benficas fans noget nærmere, end bare værende et logo set på diverse materiale samt værende pengemænd, da de førte noget kendt fra deres verden over i den verden, som dem de er sponsorer for, befinder sig i.

Life hacks

På nettet florere det med forskellige af såkaldte life hacks. Metoder, som kan optimere forskellige ting her i livet. Det kan eksempelvis være metoder til at organisere rodet af ting i garagen og meget, meget mere. Hos Kayak bliver der sat fokus på life hacks inden for turisme - de kalder det selv for Travel Hacks.

Unikke ønsker, unikke muligheder

I Wien finder man Hotel Shani. Et smart hotel, som de selv siger, hvor der både tænkes på individuelle ønsker og co-working. Vi har igennem nogen tid set, hvordan rejsende kan få efterlevet deres meget unikke ønsker. Dette kan de eksempelvis også på hotellet, som vi kommer omkring i dette indlæg.

Tid frem for penge

Som oftest opgøres brug af services og køb af produkter i penge. Men hvor vidt er det muligt at handle med andet end penge som valuta? Noget-for-noget er i hvertfald kodeordet i et nyt koncept, hvor det er tid frem for penge, som er gangbar valuta.

Lad os gøre det lidt sjovt

Katte, katte, katte. Internettet er oversvømmet med videoer af katte, som er blevet populære på deres arrogance, unikke personlighed og dumheder. Så hvorfor ikke udnytte kattenes popularitet, og lade dem guide interesserede rundt i en Japansk bys afkroge? Udover at kattene i sig selv har oplevet en stor interesse fra folk på nettet, så har den by, som har gjort brug af kattene i et ny "by-guide" også en historie med katte.

Phubbing - Når smartphonen ødelægger forhold

I en stadigt mere digitaliseret verden, er smartphonen blevet en fast følgesvend blandt forbrugerne. Det er den, på både godt og ondt. Måske har du hørt om ordet phubbing i den seneste tid. Et ord, der er en sammensætning af de engelske ord phone og snub. På dansk; telefon og at ignorere. Forskellige medier har skrevet om fænomenet, efter en amerikansk forskningsundersøgelse har fundet frem til, hvor skadende brugen af smartphones kan være.

All-in på iPhone

Den teknologiske udvikling har gjort det muligt for mange forbrugere at tage super gode billeder, optage film i god kvalitet og ligeledes kunne dele det med hele verdens befolkning. Digitale enheder er på sådan et niveau, hvor professionelle medier gør brug af disse.

Verdens største passagerfly fascinerer

Peter Ingemann tog i tirsdags TV 2's seere med ombord på verdens største passagerfly. Det skete i deres programrække 'Størst', hvor TV 2-værten besøger nogle af verdens ekstremer. Vi kan lige starte med, at få lidt fakta på plads om flyet, det drejer sig om: Airbus A380 vejer 572 ton, det er 72,2 meter langt, har plads til 853 passagerer og så koster det svimlende 3 milliarder. Det er med andre ord verdens største passagerfly.

Rejser som abonnement

Forskellige oplevelsesklubber har eksisteret i mange år, men nu kommer der en service, hvor folk i USA kan komme ud at rejse på abonnementsbasis.

Digital nomads med behov

For et par indlæg siden skrev vi om de digital nomads. Folk der rejser verden rundt, samtidig med de arbejder fra deres bærbar. En ny service vil nu lade de digitale nomader få lettere ved at møde andre digital nomads og finde steder at bo og arbejde.

Vinylplader direkte til værelset

Et hotel i London leverer vinyler direkte til deres gæsters værelse. Måske spørger du allerede, hvorfor man overhovedet skulle have en service på et hotel, hvor man har med fysiske vinylplader at gøre, når alt alligevel meget lettere kan klares digitalt. Det er der en god grund til, hvilket du vil få svaret på i dette indlæg.

Netflix over skyerne

Virgin America er nu gået i samarbejde med Netflix for at gøre underholdningen bedre for deres gæster. Så kan deres gæster koble helt fra, og have friheden til at vælge mellem et hav af film og serier, i stedet for at være låst til få muligheder.

Hvordan er duften i "bageriet"?

Duften af nybagt brød og bagværk kan vi nok alle i høj grad relatere til - og sikkert også med meget postive tanker. Duft er essentielt, og en undersøgelse viser, at duft ligger som en nøglefaktor for nydelse på et hotel.

De digitale nomader

Ændrede arbejdsvilkår har skabt sig en ny type rejsende. Rejsende, der ikke er geografisk bundet, men kan klare deres arbejde, bare de har deres computer.

Ekstreme hoteller får folks opmærksomhed

Der findes flere eksempler derude på, at den ene eller anden oplevelse eller aktivitet kommer i en mere ekstrem version. De ekstreme koncepter vinder forbrugernes interesse netop fordi, at de er ekstreme. Dette gælder også hoteller. På billedet ser vi ikke bare en kran. Men en kran, der ligeledes fungerer som hotel.

Københavns Lufthavn i front

For anden gang - over de seneste tre år - har Københavns Lufthavn vundet en pris, for deres destinationsudviklingsarbejde. Når det gælder ruteudvikling så er Københavns lufthavn med helt i front - så meget, så de er blevet kåret til verdens bedste.

Når landbruget trækker

Flere har nok bemærket reklamer for, og omtale om Åbent Landbrug. Et arrangement, hvor man som privatperson kan komme ud og klappe en ko, og i det hele taget se hvordan der er på en gård. I år var der markant tilvækst af gæster til arrangementet.

Så nær oplevelsen som mulig

LA Phil har taget et nyt skridt, for at brede deres musik ud til folk. Midlet har været teknologi blandet med en fysisk tur rundt med en vogn, hvori man kan få oplevelsen. Da musikken der spilles, er Beethoven, er vognen opkaldt VAN Beethoven.

Festival med fokus på blod

I år blev der for første gang afholdt Untold Festival i Rumænien. Landet, hvori festivalen blev afholdt i, er blandt andet kendt for historierne om Dracula - vampyren der ynder at suge blod. Omend landet har en historie omhandlende blod i store mængder, så er det dog de færreste i landet, som giver det fra sig frivilligt, selvom det modsat Dracula er i en god sags tjeneste. I Rumænien er der kun 1,7 procent af befolkningen, som donerer blod. Dette emne tog Untold Festival fat på.

Når møllen får bredere vinger

Rundt om i landet finder man mange gamle møller, der i sin tid tjente til at lave kornet om til mel, så der kunne bages landet over. Møllernes oprindelige funktion, er for de fleste ophørt, men kan nu bruges til andre aktiviteter – mølledage, events mm. I Gedesby har de udvidet aktiviteterne til et nyt segment, og har ligeledes haft succes med at tiltrække flere besøgende, som bl.a. skyldes et udenlandsk samarbejde.

Med øje for lokalområdet

Marriott Hotels og JetBlue Airways lancerede denne sommer et nyt tilbud. De gæster, som tog med JetBlue til Port au Prince fra Fort Lauderdale, Boston eller New York, kunne bo på Haitis nyeste hotel, Marriott Port au Prince, for en fast pris á 125 dollar pr. nat plus morgenmad for 1 dollar. Dertil lå også et tiltag for lokalområdet.

Når selfies koster liv

Temaet har været oppe før og i dag igen. Det gælder hele tiden for "selfisterne" om at skulle overgå hinanden, hvilket i enkelte situationer ender med at koste liv. En problemstilingen, der kan være relevant for turistmål, hvor det potentielt kan ende i farlige situationer, når selfisterne kommer på besøg.

Med UberBOAT over Bosporusstrædet

For folk, der skal hurtigt over Bosporusstrædet, er den omdiskuterede transport-service UBER kommet med en løsning, der er lige så let at bruge, som at hyre en Uber-bil. Har man besøgt Istanbul i Tyrkiet, har man sikkert også stiftet bekendtskab med Bosporusstrædet. Hvis ikke af navn, så af tilstedeværelse. Bosporusstrædet går fra Sortehavet til Marmarahavet og deler dermed millionbyen i to, som befinder på begge breder.

Lækker mad med fart på

Under transport er det ikke altid, at forbrugerne kan få mad, der bare minder lidt om det, de kunne tænke sig – hvis de overhovedet kan få noget at spise. En ny service sørger dog nu for, at rejsende kan få en anden mad end den vanlige flymad.

Bare lettere

Bogstaveligt talt. Hvilken rejsende ville ikke ynde, at lade tasken stå derhjemme, og alligevel have alt, som skal bruges under rejsen, lige ved hånden. Eller i hvert fald ikke være nødsaget til at skulle tage ekstra ting med, for at udføre et specifikt emne, som eksempelvis sport.

Med ét tryk på en knap...

.. Kan forbrugerne nu klare ellers mere komplicerede opgaver. I hvertfald hos Amazon, hvor det eneste, de skal gøre for at købe ind, er at trykke på en knap. Et eksempel på, hvor pleaset forbrugerne i dag bliver af brands, der ønsker at tiltrække/holde på dem.

Verdens første komplet solardrevne lufthavn

Tidligere på måneden skete det. Verden så sin første lufthavn, som udelukkende drives af solarenergi. Dette kommer både miljøet til gode, og kan give forbrugerne en bedre smag i munden. Vi skal helt til Indien for at finde lufthavnen, som nu udelukkende kan drives af solarenergi. Nærmere betegnet Cochin International Airport i Kerala, Indien.

Elbiler og turisme

Elbiler har det med at skulle lades op løbende, hvilket jo så direkte får indflydelse på mobiliteten under rejser. Helt specifikt, så stiller krav til, at elbilerne kan oplades undervejs på rejsen, hvis der køres længere end hvad én opladning kan klare. Derfor har Airbnb og Tesla etableret et samarbejde, som skal tage hånd om problemstillingen for Tesla-kørende rejsende.

Når forbrugerne bærer kampagnen

At bruge forbrugerne selv, deres gøren, holdninger og meninger er noget som bliver gjort i mange forskellige sammenhænge. Som aktør lader man dem komme til orde og bidrage, hvilket er eftertragtet. Senest har Booking.com lavet en kampagne med billeder af folks feriebilleder.

Med naturen for øje

Det serbiske design studio Salt & Water, der arbejder med arkitektur og design af yachts, er kommet frem med et koncept, der skal tage vare på naturskønne områder samtidig med, at de bliver brugt til turisme.

Virksomheder der kerer sig

Sidste weekend blev der afholdt Copenhagen Pride. Her viste nogle virksomheder deres støtte til LGBT-miljøet, ved at vise sig med regnbuens farver, og viste dermed mere om deres virksomheder end produkter og services.

Special interest turister i Danmark

Lige så forskellige som folk er, lige så forskellige og specielle interesser kan de have. Disse interesser gør ligeledes, at folk gerne rejser ud for at opleve dem. Hvad siger du eksempelvis til whiskyturister i Danmark? I går lagde DR Nyheder et lille klip op på deres Facebook-profil. Videoklippet handler om den Vestjyske whiskyproducent Stauning Whisky, der på 10 år har skabt en virksomhed, der både tiltrækker udenlandske turister, samt er blevet anerkendt for deres whisky.

Tomlede du med Air Berlin?

Hvis man ikke får sine billetter til transport gratis, så må at tomle være den billigste måde at komme rundt på. Og selvom det på ingen måde er størstedelen af rejsende der gør brug af rejeformen, så ligger den alligevel for Air Berlins seneste kampagne.

Elektronisk lås målrettet udlejere

Privatpersoner i Danmark som i udlandet lejer deres lejligheder og steder ud til folk via blandt andet Airbnb. Hvis udlejerne er ude at rejse - eller ønsker at gøre det i perioden de lejer deres sted ud - kan der opstå problemstillinger, når det gælder overdragelse af nøglen til stedet. lige nu søger en dansk producent af låse fonde via sitet Kickstarter til en elektronisk lås, der kan klare dette problem.

Behøver wifi at være geografisk bestemt?

Caféer, restauranter, hoteller m.fl. udbyder fri wifi til deres gæster, når de befinder sig det givne sted. Men behøver det at være begrænset til, når gæsten befinder sig lige nøjagtig dér? Sådan forholder det sig ikke for de gæster, der besøger Room Mate Hotels. Room Mate Hotels er en spansk funderet hotelkæde, der primært operer i Spanien men ligeså i udlandet. I Spanien var de de første til at tilbyde deres gæster fri wifi tilbage i 2005, og nu udvider de deres wifi-service.

Behov for viden om fødevarer

Forbrugerne er i stigende grad blevet mere opmærksomme på det, de spiser. Der eksisterer derfor et behov for at vide mere om madens indhold end tidligere.

Digitalt arbejde i skoven

Et hollandsk koncept lader folk sidde midt i skoven, med alt hvad de har brug for at arbejde digitalt, i stedet for at sidde i storbyens jungle. KantoorKaravaan – som oversat fra hollandsk betyder kontor campingvogn – tilbyder netop det, som navnet siger: et kontor i en campingvogn. Dertil er der også telte og madvogne.

Verdens mest crowdfundede stykke tøj

Flere sites på nettet gør det muligt for private at donere penge til vidt forskellige formål og koncepter. Verdens mest crowdfundede stykke tøj er et, som er målrettet folk på farten.

Privat camping for alle

Sitet Hipcamp.com gør det muligt at leje private områder i USA at campere i. Deleøkonomien har ført flere forskelligartede koncepter med sig. Inden for turisme er det især Airbnb, der dominerer markedet, når det gælder udlejning af private hjem. Hipcamps service ligner den fra Airbnb – denne gang er fokusset dog rettet mod et andet segment, og udgangspunktet for opstarten af Hipcamp en anden.

Virgin Hotels i samarbejde med GAP

Virgin Hotels har startet et samarbejde med tøjmærket GAP, så hotelkædens gæster lettere kan købe tøj fra GAP. Gæsterne hos Virgin Hotels i Chicago får nu nye muligheder, som de ikke har haft før. Inden for tre timer kan de få leveret tøj fra brandet GAP, direkte til deres hotelværelse.

Track dine rejser

Som man kender det fra andre aktiviteter – eksempelvis sportsudøvelse – er der kommet en app, som lader rejsende tracke deres rejser. Små som store. Man kender de forskellige apps, der findes til sportsudøvere. Endomondo eksempelvis, hvor folk der løber, kan holde styr på deres løbeture, hvor mange kalorier de har brugt på turen osv. Motion i sin helhed har fået en ophøjet plads hos forbrugerne, og det har rejser også. Derfor ser vi nu appen fra virksomheden 100grams, Passenger.

Tag med til Englands attraktioner

Kunne du godt tænke dig at kigge visuelt nærmere på forskellige attraktioner i England, så kommer VisitBritain med muligheden lige her. VisitBritain forsøger nu at tiltrække flere turister til landet, ved at lade dem kigge virtuelt nærmere på landets attraktioner.

Effektiv transittid i lufthavne

Fra ét fly til et andet. Når rejsende er i transit i lufthavne, er det som regel en tid, der skal slås ihjel eller udfylde nogle behov. Spise, hvile, arbejde mm. Eksempelvis hvis det drejer sig om erhvervsrejsende, kan det skønnes, at tiden skal bruges et sted i lufthavnen, hvor der kan arbejdes fra bærbaren. Derfor søger en ny app nu at gøre det lettere for rejsende at finde netop det, de ønsker.

Shelfpack – Tag garderobeskabet med dig

Nu kommer der en ny kuffert – som er udviklet af en rejsende selv – der var irriteret over hele tiden at skulle bruge tid på at finde sine ting i bagggen og pakke ud, når han ankom til sin destination. Shelfpack er en kuffert, som er opbygget således, at den har et indbygget "garderobeskab". Forstået på den måde, at kufferten har indbyggede hylder, som let foldes op af tasken, hvor tøjet så ligger klar på den hylde, det var langt ind på, da den rejsende tog hjemmefra.

Hotel ansætter børne-concierge

Et hotel i Storbritannien har haft ansat et barn til at kunne besvare de spørgsmål, som børnene der gæster hotellet måtte have.

Håndsrækning til danskere, som ønsker at hjælpe flygtninge

Sko og tøj – det er noget af det, som flygtningene til ferieøen Lesbos har brug for, når de ankommer efter deres rejse. Et dansk rejsebureau lader nu deres gæster tage gratis ekstra baggage med på ferien til øen, så der er plads til tøj til de trængende flygtninge. Bag tilbuddet står rejsebureauet Spies, som tilbyder deres gæster 20 kg. ekstra baggage, hvis de tager tøj med til netop der, hvor flygtningene har brug for det: flygtningelejren på Lesbos.

Sikkerhed og ansvar

Kingii er en smart lille ny opfindelse, som skal redde liv til søs eller andre steder, hvor der ellers er vand. En lille ny opfindelse, som kan sidde på brugerens håndled. Kingii fylder ikke specielt meget og finder plads på brugerens håndled. En oppustelig blære, en CO2-patron og så et håndtag til at aktivere enheden, udgør hovedelementerne. Trækkes der i håndtaget, springer blæren ud af dens beholder, den puster sig op, og trækker brugeren op til overfladen.

Skal jeg virkelig selv pakke min kuffert?

Hvis du gør brug af den nye service fra DUFL, så er svaret nej. Du vælger simpelthen bare digitalt hvilke stykker tøj, du gerne vil have med på din næste rejse og wupti, det er på dit hotel. Man kender problemet. Lige inden man skal ud at rejse skal tasken pakkes. Og tøjet skulle jo også gerne være rent inden man pakker det. DUFL vil gøre op med, at rejsende skal stå med tøjvask og hvad der ellers hører sig til, når det gælder baggagen udover håndbagagen.

Den problematiske håndbagage

Håndbagage i sig selv er ikke særlig problematisk. Det handler mere om det der kommes i den - om det er godkendt eller ej til at blive medbragt. For hvad hvis nu, de rejsende gerne vil have fødevarer mv. med sig hjem, men kun rejser med håndbagage? I London City Airport konfiskerer de hvert år mange forskelligartede væsker fra folk, som forsøger at tage disse med i deres håndbagage. Dette skyldes kravene til mængden/størrelsen af medbragt væske.

Luk af for den digitale omverden

Det er en kendsgerning, at det betyder noget for rejsende, at kunne tilgå internettet, så mails, sociale medier osv. kan bruges. Men er det egentlig altid det, som rejsende ønsker af deres ferie? At være digitalt opbundet. Det eksklusive hotel Villa Stephanie's i Tyskland har taget ovenstående emne op. For hvor meget slapper man egentlig af, hvis man på sin ferie specielt tjekker mails? Både private men især også arbejdsrelaterede mails.

Den geniale skraldespand

Skraldespande er umiddelbart ikke nogen, som forbindes med højteknologi. Men udviklingen inden for teknologi har gjort dem geniale, hvad angår skraldhåndterin, samt mere vidtrækkende emner, der potentielt kan komme mange mennesker til gode.

Hvordan er vejret?

Dette spørgsmål stiller nok alle rejsende sig selv, inden de rejser ud. Kufferten skal pakkes derefter, og det bårne tøj skal tilpasses ankomsten. Stockholm Arlanda Airport lader nu de rejsende fysisk føle, hvordan vejret er, på forskellige destinationer verden over. Det er gennem den nye Climate Portal at folk, som rejser ud fra Stockholm Arlanda Airport, kan føle hvordan vejret er på det sted, de rejser til.

#HostWithPride

Airbnb sætter fokus på problematikkerne ved at rejse for ikke-heteroseksuel, med deres #HostWithPride-kampagne. "Love is Welcome Here", lyder det fra Airbnb. For heteroseksuelle skaber det som oftest ingen undren, når man som par rejser rundt i verden. Sådan står det ikke altid til for folk, som er ikke-heteroseksuelle.

Sure kunder og shitstorms

Du har nok hørt ordet shitstorm før, og som virksomhed er det noget, man gruer for at opleve. Senest har længerevarende shitstorms fået IDEmøbler og ILVA til at lukke deres webshops. En lukning af både ILVA og IDEmøblers webshops blev resultatet af flere utilfredse kunder i længere til.

Ryanair - den mest populære

Omend overskriften kan virke direkte forkert, når man tænker på omtalen af Ryanair og situationen i Danmark, så er der alligevel noget om snakken ifølge IATA.

#WishUponACoke

Coca Cola har længe kørt kampagner over deres happiness-platform. En branding platform, som gør det muligt for Coca Cola at lave et utal af forskellige målrettede kampagner omhandle happiness/glæde. Dette gælder også rejsende i Danmark som verden over.

Bruger du meget tid på fly-magasinet?

... Og kan du i givet fald huske, hvad det var, du læste i det? Hvis du svarer nej til begge dele, så passer du meget godt ind i de findings, som TAM Airlines brugte i en af deres kampagner. Ifølge TAM Airlines i Brasilien så bruger deres passagerer mindre end 3% af tiden i flyet, på at læse flyselskabets magasin, som ligger i lommen, der findes foran hvert enkelt sæde. Ligeledes er det mindre en 11% der kan huske hvad, de egentlig læste i magasinet.

Hvor meget power har du?

Energidrikken Powerade er kommet med nogle nye billboards, der sætter fokus på netop dette – nogle billboards, som kræver noget af de forbipasserende.

KLM i kreativt samarbejde med designstuderende

Det hollandske flyselskab KLM har været igang med at opdatere deres World Business Class siden de i 2013 introducerede opdateringen. Dette har medført en mængde gammel indretning, som nu er blevet genanvendt i nye design-prototyper.

Minibaren 2.0

Den gode gamle minibar er kendt af alle. Den kommer som oftest i form af et køleskab med diverse drikke, som nydes og derefter betales for. Men hvordan ville Minibaren ellers kunne se ud, hvis man tænkte ud over nydelsesbehovet, som ligger i den velkendte form for Minibaren? Besøger du Banks Boutique Hotel i Antwerpen kan du møde en fornyende mini-bar: Mini Fashion Bar.

Den mobile concierge

Marriott kommer nu med en ny app, som forbinder gæst og personale både før og under opholdet på ét af deres hoteller. Nogle rejsende er allerede - inden de rejser - klar over, at de ønsker et ekstra håndklæder eller andre emner, når de skal bo på hotel. Specielt hvis de har boet på samme hotel flere gange, og deraf ved hvad der indgår i "standard-pakken". Med Marriotts nye app, får gæsterne mulighed for eksempelvis at bestille de ønskede ekstra ting gennem appen.

Sammen står vi stærkere

En ny app vil gøre det let for rejsene at finde opdaterede ratings af steder af områder og steder.

Lad tårerne trille

Hvis man troede at hotelværelser ikke kunne blive mere unikke, eller have et unikt formål, så kommer et hotel i Tokyo nu med et tilbud, som henvender sig til kvinder, der ønsker at bryde ud i gråd. Hotelværelset for grædende kvinder bliver udbudt af The Mitsui Garden Yotsuya Hotel. Hotelværelset indeholder ekstra bøde lommetørklæder, terapeutiske øjenmasker, make-up fjerner og dertil også et udbud af ægte tudefilm, som eksempelvis Forest Gump. Dertil også en bog om græde-terapi.

Små og mellemstore fødevareproducenter frem for store

Det er ikke altid negativt at være en lille eller mellemstor virksomhed, specielt ikke når man kigger på den amerikanske udvikling inden for salget af fødevarer. I USA har man set et skifte i markedsandelene blandt små og mellemstore virksomheder kontra store virksomheder. Mellem 2009 og 2014 har de mindre virksomheder overtaget en markedsandel fra de store virksomheder til en værdi af 18 milliarder.

H&M Loves Music

H&M har i flere år engageret sig inden for musik, hvor de i år tager samarbejdet med Coachella festivalen til næste niveau. Igennem seks år har H&M været sponsor på den amerikanske Coachella Music & Arts Festival. I år udvider de samarbejdet, hvor de laver den første officielle tøj-kollektion kaldet "H&M Loves Coachella". Navnet på kollektionen ligger tæt op ad kampagnenavnet "H&M Loves Music", hvilket er blevet brugt til H&Ms musiske aktiviteter.

De meningsfulde brands

Et nyt studie, Meaningful Brands fra reklamebureauet Havas, viser, at meningsfulde brands ikke bare gør en forskel for kunderne, men ligeledes en forskel på hos disse brands' bundlinje. Det store studie kigger på tre særprægede værdier, som de meningsfulde brands kan tilbyde kunderne.

Et greb til at vise kunderne dine værdier

I forrige indlæg skrev vi om virksomheder, forbrugere og værdier, hvor hovedeksemplet var Coop, som havde valgt at stoppe salget af mikroovnspopcorn grundet et skadeligt stof i indpakningen, på trods af en anseelig årlig omsætning. Der findes dog flere greb ind i at vise forbrugerne ens virksomheds værdier – her kommer et af dem.

Selvbetjening kontra ansatte

Flere og flere forskelligartede virksomheder installerer self-service kiosks: Maskiner, som lader kunderne bestille eller betale for deres varer. Ligeledes kommer der apps fra forskelligartede virksomheder, som klarer samme gøremål. Flere virksomheder melder om højere omsætning grundet disse løsninger, men der er mere til det, end bare det.

Virksomheder, forbrugere og værdier

Tidligere på ugen kunne man på Politiken.dk læse, at Coop fjerner mikroovnspopcorn fra deres hylder. Et valg de har taget på baggrund at indholdet af et sundhedsskadeligt stof, der findes i pakkerne. Men hvad ligger der bag, når eksempler som dette ikke drejer sig om dårligt salg af den givne vare? Salget af mikroovns-popcorn har hidtil årligt ligget på et tocifret millionbeløb hos Coop, så kigger man alene på tallene, er det ikke fordi, der ikke har været salg i varegruppen.

Personlighed i front for god kundeservice

Hos virksomheden Trendhim, der sælger smykker og accessories til herrer, er der langt fra de standardiserede beskeder, man som kunde plejer at få, når man bestiller varer over nettet.

Nytænkning af en provinsby

Tidligere på ugen åbnede en gårdbutik midt i Sakskøbing på Lolland, som del af et større projekt, kaldet The Little Apple, der både involverer byens borgere, butikker og Claus Meyer.

Det, som både tatovører og p-vagter har til fælles

Det kan umiddelbart være svært at se den store lighed mellem p-vagter og tatovører, men faktum er, at de hver dag er i kontakt med personer, som de kan hjælpe på anden vis end det, deres primære funktion eller ydelse handler om. I København afprøver man et nyt koncept, hvor man lader p-vagterne vejlede de turister, som måtte have spørgsmål omkring byen. P-vagterne har i forvejen modtaget spørgsmål fra turister, men der har aldrig været et specifikt fokus på dette.

Madmekka med internationalt publikum

Billedet har vi taget i torsdags, hvor det var Kristi Himmelfart, på Papirøen, Copenhagen Street Food. Et sandt madmekka, som emmede af mennesker fra nær og fjern.

Tag den digitale tur

Nye tiltag kalder på opmærksomhed. Og selvfølgelig ønsker virksomheder at skabe så megen opmærksomhed om alle de positive ting de gør, for at styrke den service eller oplevelse, som de leverer til deres kunder. For tiden viser flyselskaber interesse for Google Street View, når de præsenterer nye fly og nye lounges. Vi har nok alle været et smut forbi Google Maps, hvis vi enten skulle finde en bestemt destination, eller skulle lagt en rutevejledning til bestemt sted, vi skulle hen.

Når privatpersoner trækker det tunge læs

Vi har set en masse forskelligartede interessefælleskaber dukke op, med hver deres unikke dagsorden. Om det er grupper på Facebook, hvor der udveksles viden inden for bådsport, motorcykler osv., eller om der eksempelvis er tale om fællesskaber som #lollandfalsterlovestorm, hvor man søger at gøre op med stigmatiseringen af Lolland-Falster, som vi har skrevet om her på bloggen. Interessefællesskaberne spænder over en bred kam, hvor kun fantasien sætter grænser.

Når kutteren kommer forbi

... Så kommer der gang i havnen. Specielt hvis folk får mulighed for at købe friskfanget fisk, direkte fra rælingen. Billedet har vi taget i Stubbekøbing Havn, hvor kutteren HM 447 Elly Kynde lå til kaj og solgte friskfanget fisk. Og aktivitet det var der, i den tid vi befandt os i området.

Billeder afgør valget af destination

Knowhere er en ny hjemmeside på vej, hvor det visuelle er sat i højsædet. Brugerne bliver præsenteret for en strøm af billeder og informationer, som de kan vælge den destination de ønsker at rejse til ud fra. Sitet lader deres brugere blive inspireret til hvor, de skal rejse hen, ved at vise billeder af smukke eller interessante destinationer, og lade brugeren træffe valget på baggrund af disse.

Online / offline skattejagt

Emirates ville have forbrugernes opmærksomhed for at gøre opmærksom på deres 4 daglige flyafgange fra New York. Et af midlerne var en inddragende skattejagt, der foregik online som offline. Dagligt har Emirates fire afgange fra New York. For at gøre forbrugerne opmærksomme på dette lavede de en skattejagt, hvor deltagerne skulle omkring det sociale medie Instagram for at deltage.

Lad gæsterne bruge deres tid på det, der er vigtigst for dem

For 25 dollar om måneden kan rejsende få deres egen personlige rejse-assistent, som hjælper med alt fra booking af billetter, hotel- eller restaurantreservationer.

ByHours – hotelleje i timeintervaller

Det er ikke kun japanske "kapsel-hoteller", der udlejer inden for kortere tidsintervaller, men ligeledes helt normale hoteller. Hjemmesiden ByHours gør det let at finde frem til dem. På ByHours hjemmeside eller app til både Iphones og Android-enheder, brugerne søge efter hotelværelser i en række byer verden over, lige som man kender det fra andre bookingsites. Brugerne finder dog hotelværelser på sites, som udlejes inden for kortere tidsintervaller.

Aktiviteter der fanger opmærksomheden

Billedet her er taget i sidste uge i Aarhus, på vej fra færgen op mod byen. Her var en række Crossfittere i gang med dagens træning og fangede med det samme vores – og sikkert også en masse andres – opmærksomhed.

#Lollandfalsterlovestorm

På bare få dage har en side på Facebook fået mange tusinder medlemmer. Baggrunden er TV2s nye serie 'På Røven i Nakskov'. Facebook-gruppens medlemmer skal sende en kærlighedsstorm ud med positive eksempler, der viser de gode sider ved Lolland-Falster, og ikke kun de tilbagevendende negative sider, som ofte ses i mediebilledet.

Deleøkonomi afføder nye virksomheder

Der er kommet mange forskellige eksempler på virksomheder og services inden for deleøkonomien. Inden for turisme er Airbnb det helt store, hvor privatpersoner kan leje deres eget sted ud til andre. Men når disse privatpersoner nu bevæger sig ind på dette marked, så kan de ligeledes få brug for at tilkøbe sig services, hvoraf du kan se to af dem i dette indlæg.

Life’s a journey… Pinit

Sådan lyder det fra et nyt social medie, som i skrivende stund søger fonde via sitet Kickstarter. I spidsen af PinIt står en Brite på 15 år, som mener der mangler et socialt medie, med fokus på folks geografiske placeringer og deres oplevelser de forskellige steder.

Den lokale markedsplads

Vi har været inde på emnet før – turister vil gerne med bag den polerede facade og opleve det ægte og super lokale. For rejsende i Asien kommer der nu et site, der agerer markedsplads for en mangfoldighed af oplevelser.

Take it to the streets!

I stedet for at blive i vante rammer, rykker tøjmærket Patagonia nu ud på de amerikanske landeveje, for at møde deres kunder, og for at høre deres historier.

Nu kan alle deltage i planlægningen af grupperejsen

Det kan ofte være en kompliceret proces, når der er flere, som tager del i planlægningen af en kommende rejse. For at gøre det hele lettere har ComboTrip lavet en samlet løsning, hvor alle i gruppen kan tage del. Èt krav er der dog, for at tage del i planlægningen: adgang til internettet og derved også ComboTrips hjemmeside. Her fra fungerere ComboTrip hovedsagligt via 3 trin:

Hvorfor al den spildtid?

Hvorfor skal rejsende bruge deres sparsomme tid på bureaukratiske og andre langsommelige emner, der ikke bidrager til den samlede oplevelse de søger, når de rejser? Det spørgsmål stiller mange sig og specielt de rejsende, når de står i en kø for at få ordnet en given formsag. Mobivisa er et firma som har tænkt denne tanke, når det gælder visa-ansøgninger, og tilbyder derfor en digitaliseret løsning.

HBO-serie gavner Kroatien

HBO-serien Game of Thrones har haft en meget positiv indvirkning på det stigende antal turister i Kroatien. Game of Thrones er en serie fra HBO, som har fået dedikerede fans verden over. I serien indgår både riddere og borge, og de fysiske steder får nu folk til at rejse til Kroatien. Grunden er, at byen Dubrovnik i Kroatien, er blevet brugt som hovedstad for Kings Landing i Game of Thrones. Det har kunne ses på antallet af turister, som rejser til Kroatien.

Nyt liv i Den Gamle Lillebæltsbro

Til maj 2015 får turister og andre interesserede helt nye muligheder på Den Gamle Lillebæltsbro. I stedet for at køre over broen på bildækket som vanligt, får broens gæster mulighed for at gå rundt i højderne oven på konstruktionen. Vil du gerne ud at gå på en såkaldt Bridgewalk, må du tage til Sidney for at prøve det – indtil videre. Men i Maj måned kommer muligheden lidt nærmere. Faktisk helt tæt på, når man kan komme ud at gå på Den Gamle Lillebæltsbro i Middelfart.

Det mobile køb

En ny rapport viser, at rejser står for den 3. største andel af køb på nettet i USA, der er foretaget med mobile enheder. Det generelle salg via mobile enheder forudsiges fortsat at stige i 2015.

I en jungle af svingende priser

Det kan det føles som at være i for forbrugerne, når de kigger på hotelpriser. Prisen kan gå op og ned og være forskellig fra hjemmeside til hjemmeside, selvom det drejer sig om nøjagtig samme værelse, opholdsperiode osv. Derfor ser vi også services, som sikrer den ultimativt bedste pris.

Retrospil i den gode sags tjeneste

I Arlandas lufthavn kan de rejsende nu donere til velgørende formål samtidig med, at de får en lidt sjovere ventetid. Når folk rejser mellem forskellige lande medfører det oftest, at der rejses tilbage med valuta fra det land, som blev besøgt. Småpengene i det fremmede valuta kan ikke rigtig bruges til noget i hjemlandet, hvorfor det giver god mening at give rejsende mulighed for at donere dem, når de står i lufthavnen.

Flyv så meget du vil for en fast månedlig pris

Flyselskabet Take Air tilbyder et medlemskab, hvor rejsende, for et fast månedligt beløb, kan rejse så ofte de ønsker. Vi har set konceptet mange steder: hos teleselskaber, on demand film-udbydere m.fl., der tilbyder muligheden for at gøre lige så meget brug af en ydelse, til en fast månedlig pris. Denne mulighed findes også inden for rejsebranchen hvor eksemplet her er et flyselskab.

Leder du efter et unikt event-sted?

Vi er alle omgivet af unikke steder, som primært bruges til ét formål. Men mulighederne er mange, hvis der tænkes ud over det "normale". Hvorfor ikke bruge en metro eller et s-tog til din næste fest ellerdet næste møde? I Chicago har man åbnet op for muligheden af at låne en af de ikoniske sølvmetal-farvede CTA "L" vogne, der normalt forbinder byens pendlere mellem forskellige stationer.

Camping anno 2015

Et telt, en sovepose og nogle gode vandresko – mere skulle man ikke mene var nødvendigt for den gode campingtur. En ny Nordamerikansk undersøgelser viser dog noget andet.

20. marts – dagen der står i solformørkelsens tegn

I dag er der solformørkelse og kun to steder i verden, vil man kunne opleve den totale solformørkelse. Alligevel er det noget som folk i Danmark blandt andet også følger med i og sætter tid af til at opleve. De to steder i verden, hvor man kan opleve den totale solformørkelse er på Færøerne og Svalbard. Og herhjemme i Danmark har vi hørt en del om hvordan det står til på Færøerne.

Pak din virtuelle kuffert og se, hvor du skal tage hen

Virgin Atlantic har lanceret et nyt site, som viser dig hvilken destination du skal rejse til, baseret på de ting du ville pakke kufferten med.

Icelandsair og deres Hekla Aurora

Icelandair sætter fokus på den ekstraordinære oplevelse det er at opleve nordlyset på Island, med deres fly Hekla Aurora. Her udgør både eksteriør og specielt interiør den store oplevelse. Icelandair opfordrer folk til at besøge Island, når de rejser over Atlanten. Derfor har de iværksat en stor kampagne, kaldet #Mystopover.

Hvorfor betale for mere end hvad man skal bruge

Dette spørgsmål har man nok stillet sig selv før, i flere købssituationer. Hotelværelser er dog ikke klassisk set steder, hvor man kan betale for mindre end et døgn, selvom man egentlig kun har brug for et sted at overnatte og intet mere end det. Undtagelsen er dog eksempelvis "hotellet" Nine Hours, hvor man – som navnet antyder – betyder for 9 timers overnatning.

De sociale medier og turismeerhvervet

En ny rapport viser hvor stor forskel der er på, hvordan forskellige brands inden for turismeerhvervet performer, når det gælder de sociale medier.

On demand service for alle

En ny service-platform har ramt USA, hvor folk kan få andre folk til at få fat i de ting, som måtte ønskes. Ja, du hørte rigtigt. Via den nye service kan folk hjemme fra – eller hvor de befinder sig i USA – bestille alt – så længe det er lovligt, som hjemmesiden skriver, for servicen, der hedder Magic.

Sæson-relevant markedsføring

Airbnb fortsætter deres markedsføring med at være super sæson-relevant i deres seneste konkurrence. Airbnb har virkelig styr på hvem de er, og hvad de tilbyder. Det kan lyde meget basalt, men kan være meget svært at få frem i sin markedsføring, hvis man som aktør ønsker at gøre det på et sublimt niveau.

Tidevand med tiltrækningskraft

Hvert 18. år stiger og falder vandet omkring Mont Saint-Michel i Frankrig et par meter mere end normalt. I år er det ét af de år, hvor der sker noget ekstra, og det trækker turisterne til.

Visuel tiltrækning og booking i ét

Når turisterne er ude at rejse, er alle sanser i spil. Duften af havet, hvis det er der, de befinder sig, synet af den smukkeste solnedgang osv. Men sanserne er ligeledes i spil inden de tager spil. Og her spiller det visuelle en stor rolle. Så hvorfor ikke kunne gå direkte til bookingen af det lækre sted, som man har fundet et billede af på Instagram?

Lokal mad hos den lokale befolkning

Lokal mad kan udgøre en stor del af turistens oplevelse, når et nyt land opleves – specielt hvis det kan foregå sammen med de lokale, så turisterne kommer helt om bag facaden. For de turister, som gerne vil have den lokale befolkning og den lokale mad helt ind på livet kommer nu servicen Plateculture. Navnet er meget sigende for servicen: en tallerken fuld af kultur.

Gode priser med et tvist af Twitter

De sociale medier kan bruges til mange forskellige ting: At ytre sig, dele forskelligt indhold, starte en samtale osv. Nu kan du også få tilbudt de bedste priser på uafhængige hoteller med et enkelt tweet.

Men hvad ville det hedde på kinesisk?

Netop dette har Visit Britain spurgt kineserne om, som nu har givet 101 steder i Storbritannien nye kinesiske navne. De kinesiske gæster, som Storbritannien årligt får besøg af, er en stor og vigtig del af markedet, med et forbrug der allerede ligger på 500.000.000 £. Visit Britains ambitiøse mål er at fordoble markedet frem til 2020. Derfor blev initiativet taget til kampagnen 'GREAT names for GREAT Britian'.

Rejser for introverte

Vi har over år set meget specialiserede rejseformer vinde frem. Mange er selvfølgelig interessebaserede, hvor den rejsende får tid og lejlighed til at udleve interessen. Her tænker vi eksempelvis på surfere, vandrere, dykkere osv. Men hvad hvis nu det egentlig ikke handler om at udleve noget ekstremt eller vildt, men hvor det i stedet er de personer som omgiver den rejsende, der stilles krav til? Nu kommer der eksempelvis rejser for introverte mennesker.

”Upgrade-event” hos Air France

Ved introduktionen af Air Fraces nye business cabins brugte flere rejsende den kedelige ventetid på et lille spil, hvor gevinsten kunne gøre deres tur lidt mere behagelig. Air France har introducerede nogle nye business cabins i deres Boeing 777 fly, som nu kan benyttes på flyafgange fra Singapore, Tokyo, Shanghai og Jakarta til Paris.

Enkel planlægning af multi destinations-rejser

Det kan hurtigt blive en kompleks affære, hvis man på egen hånd ønsker at planlægge en rejse med flere internationale destinationer. Specielt hvis det skal være hurtigt at gennemskue den mest optimale rækkefølge i forhold blandt andet med henblik på omkostningerne. Det nye site Vamo gør denne proces mere enkel end tidligere.

Hjælp til både turister og restauratører

Maden er noget af det unikke, som turister kan dykke ned i, når der er ude at rejse. Men sprogbarrierer kan nogle gange sætte en stopper for den unikke oplevelse, hvis turisterne i stedet væger det sikre valg, de ved hvad er. Det officielle Tokyo kommer nu både restauratører og turister i møde med en ny service. Det officielle Tokyo har sponsoreret den nye hjemmeside og service kaldet 'Menu Tokyo', som både hjælper restauratører i Tokyo, som det hjælper turister i byen.

Marriott Hotels og GoPro

Marriott Hotels er gået sammen med GoPro i et nyt samarbejde, hvor Marriotts gæster kan afprøve det nye GoPro Hero4 kamera. Vi har i flere indlæg på bloggen vendt emnet brugerskabt indhold. Det, at gæsterne selv laver indhold til de digitale medier som oftest. Deraf også gæsternes egen interesse for at skabe dette indhold. Et af de mest kendte redskaber – udover smartphonen – til at lave brugerskabt indhold, er GoPro-kameraerne, som kan holde til lidt af hvert.

Oplev unikke steder på det rigtige tidspunkt

Whimsy er en ny hjemmeside, der finder rejser til unikke steder i den rette tid på året og til overkommelige priser. Når en rejse skal findes og bookes, kan det være interessant at gå på oplevelse i det store udvalg, som hele verden byder på. Og der vil altid være nogle kendte destinationer, som folk hurtigt kommer i tanke om, og ser som en mulighed.

'Verdens første' selvdestruerende bog

Hvad gør man som forfatter for at skabe optimal opmærksomhed på sin nye bog? James Patterson opfandt den i et nyt format, som kun var tilgængelig i 24 timer Den amerikanske forfatter James Patterson gik sammen med det kreative bureau Mother, da han skulle lancere sin nye bog Private Vegas.

Lettere booking for last minute rejsende

Booking.com kommer nu med en ny app, søm gør det let for rejsende - som bestiller hotel i sidste øjeblik - at gennemføre processen. Sitet har kigget på hvilken digital enhed som deres gæster bruger, når de bestiller overnatning via dem. Her har det vist sig at de gæster, som booker overnatning mindre end 48 timer før, de skal benytte sig af det, kommer fra mobile enheder. Derfor kommer der nu en dedikeret app, som gør det let for brugerne.

Kompletløsning for de erhvervsrejsende

De erhvervsrejsende har ét ophøjet mål med deres rejser: at lave forretninger af den eller anden form. En ny service gør det nu let for dem at booke deres fly og hotel samtidig med, at der bliver holdt styr på deres udgifter under rejsen.

Hvor mange bruger Airbnb lige nu?

Du får ikke det direkte svar, men Airbnb har lavet et interaktivt kort, hvor du kan se hvor i verden folk netop i dag, bruger tjenesten. Sammen med videoen "A World of Belonging" ønskede Airbnb med det interaktive kort rejsende verden over godt nytår. På kortet kan man se små punkter, som er alle de steder, hvor der bliver gjort brug af tjenesten. Derudover er der også en række markerede punkter med statistik for de enkelte udvalgte punkter.

Rejsedokumenter i sikre hænder

Pas og rejsedokumenter er essentielle for den rejsende, og derfor kan det ligeledes udlede en mindre skandale, hvis disse forsvinder. For rejsende, som ønsker at sikre disse, kommer nu iPassport. iPassport er en videreudvikling af iWallet - en elektronisk, låst pengepung, som sikrer penge, kreditkort og hvad folk ellers måtte have af vigtige dokumenter i deres pung.

Google kommer sprogbarrierer til livs

Google Translate er et fint værktøj til at få oversat andre sprog. På nettet og mobil kan man indsætte tekst fra et sprog og få oversat til et andet. Der er dog sket meget siden Google introducerede servicen, hvor brugere nu også får mulighed for at bruge servicen som en håndholdt tolk.

Marriott på Snapchat

Nu rykker også Marriott Hotels til det sociale medie Snapchat med en ny kampagne. Vi er før kommet med et eksempel, hvor et brand inden for turisme satte en kampagne i gang på Snapchat. Den gang var det det engelske rejsebureau Topdeck - der har unge mennesker som deres primære målgruppe - der ville markedsføre deres busture mod de unge forbrugere. Nu kommer Mariott Hotels ligeledes med en kampagne, hvor de unge er målgruppen, som kæden henvender sig til.

Ultra specifik brugeranmeldelse

En ny service lader ikke bare restauranters gæster give en brugeranmeldelse af deres oplevelse af restauranten, men i stedet gæsternes specifikke tjener.

Lej en fixer

For gæster, som vil være sikre på, at de får en god tur i byen, findes der nu en service, hvor de kan lejere fixere.

Expedias nye værktøj til hotellerne

Vi har skrevet en del om brugeranmeldelser på bloggen her. Brugeranmeldelser, der både florerer på sociale medier men også på deciderede brugeranmeldelsessites som Tripadvisor, som direkte henvender sig til turister. På Expedias site kan man ligeledes skrive brugeranmeldelser, men nu kommer de med et værktøj til hotellerne, som gør det muligt for hotellerne at rette op på deres fejl i den tid, som gæsterne er på hotellet.

Ugennemsigtige flypriser

Sitet Skiplagged har gjort det til deres opgave at finde de absolut billigste priser på flybilletter. Her gøres der brug af en strategi, som har medført sagsanlæg mod sitet.

Rejsende agerer fragtmand

En ny service kobler folk, som søger fragtmulighed a til b, med rejsende, som rejser på denne rute. Carry er nyt firma, som danner platform for rejsende med lidt ekstra plads i tasken. For hvorfor ikke fylde pladsen ud og samtidig tjene lidt penge på det?

Kan du slippe ud af det underjordiske laboratorie?

Det spørgsmål stiller firmaet Mystery Makers deres gæster. I et underjordisk laboratorie skal venner, familier, firmaer, og hvem som ellers har lyst til at prøve kræfter med dette spil, prøve at komme ud af døren som skiller laboratoriet med resten af omverdenen.

Pludseligt opståede behov

I forrige indlæg skrev vi om forskellige grunde til at rejse ud over landets grænser, og behovet for at få et overblik samt information om de forskellige tilbud, som eksisterer, inden for det specifikke område. Men, rejsende kan ligeledes få behov under rejsen, som ikke var planlagt hjemmefra.

Markedsplads for sundhedsturisme

Turister rejser i mange forskellige sammenhæng. Nogle er på ferie, og nogle rejser til andre lande, for at nyde godt af én specifik god ydelse. I dette tilfælde handler det om sundhedsturismen.

Lystfiskeri fra nye vinkler

Man kender lystfiskersnakken, hvor der bliver pralet med den ende store fisk efter den anden, som var liige ved at bide på – "det var så tæt på". Nu kan påstandene blive skiftet ud med beviser. Hvordan beviser man, hvad der sker langt under vandet ved agnet på fiskestangen, når man selv står i den anden ende med fiskestanden i hånden? Det job kan en dansk opfindelse nu klare.

Unik oplevelse for fashionistaen

Et af verdens mest kendte varehuse inviterer nu indenfor til en unik oplevelse. Det hele foregår i samarbejde med Airbnb. Galeries Lafayette i Paris har i mange år været kendt for et varehus, som har tiltrukket den ene fashionista efter den anden. I samarbejde med Airbnb, får seks heldige vindere mulighed for at overnatte i det velrenommerede varehus.

Overnattende gæster i vinterperioden

I vintertiden er det højsæson for at besøge familien og for de familier, som skal køre langt, kan det indebære overnatning. Men hvor? Hotels.com har gennemført en undersøgelse i USA, hvor de har søgt indsigt i netop dette emne. Her viser det sig, at for 43 procents vedkommende, er det mere sansynligt, at de vil overnatte på hoteller, når de besøger deres familie, frem for netop at overnatte hos familien.

Efterspørgsel på ydelser og information

Hver rejsende er en unik person, som har sine forskellige præferencer og behov. Det skaber efterspørgsel på unikke ydelser, men ligeledes et behov for at finde frem til information om hvor, at disse behov kan blive stillet. Et eksempel på dette er servicen 24halal. Denne applikation er henvendt muslimer, som søger information om trosrelevante steder. På applikationen kan man eksempelvis finde informationer om moskeer, eller restauranter som serverer halalkød.

MasterCard ”One More Day”

Mastercard vil have amerikanerne til at holde mere fri. Derfor er de nu fremme med en ny kampagne, som italesætter emnet. Sidste år havde amerikanere i arbejde 429 millioner feriedage, som ikke blev afholdt, og i år har kun halvdelen af amerikanerne holdt ferie, eller lægger planer om at holde en. MasterCard er gået i luften med kampagnen "One More Day".

Den mobile virksomhed

For et stykke tid siden tog vi dette billede på Københavns Hovedbanegård. Selvom det er en kommune der i dette eksempel rykker ud af vante omgivelser, så er det bare ét ud af mange eksempler. Vi har over året set flere forskellige virksomheder, der rykker ud af de faste omgivelser de befinder sig i. Og alt andet lige giver det ens virksomhed nogle nye muligheder, hvis man har mulighed for at styrke ens kerneleverance med mobile enheder.

GoPro i aktivt brug

I sidste indlæg skrev vi om, hvordan der er kommet en industri ud af, at hjælpe folk på vej med at tage fotografier og filme dem selv. Eksemplerne på dette er blandt andre selfiesticks og i særdeleshed GoPro-kameraet. Her kommer et eksempel på, hvordan man aktivt bruger GoPro i turismeerhvervet.

Den bedste souvenir

Det første, der falder de fleste ind, når de hører ordet souvenir, er fysiske ting, som er taget med hjem fra ferien. Fysiske ting, som vækker minder i tiden efter ferien. Souvenir er dog også navnet på en ny applikation, som illustrerer turisters rejse. Souvenir er en ny applikation til smartphones og tablets, som skaber kort over den rejsendes rejse, ved brug af GPS data og billedegalleriet fra den enhed, som den er installeret på.

Tag hotelværelset med dig

Hoteller vælges som oftest ud fra destination, men med Scandic To Go, får deres gæster mulighed for at flytte hotelværelset præcis derhen, hvor de ønsker det.

Tinder-inspireret rejseapp

Fra datingverdenen kender vi appen Tinder, hvor man bliver vist billeder af mulige dates og bedømmer, om man har lyst til at date dem, ved enten swipe til højre for et ja, eller venstre for et nej. En ny rejseapp lader sig nu inspirere af dette.

Verdens første rejseshow på Snapchat

Det engelske rejsebureau Topdeck introducerer nu verdens første rejseshow på Snapchat. Medielandskabet har ændret sig, og det kræver nye tiltag, som tilpasset den målgruppen, som man ønsker at kommunikere med, for at få størst mulig effekt af den kampagne man som virksomhed sætter i søen. Hos Topdeck har man valgt at bruge det sociale medie Snapchat, til at komme i kontakt med deres målgruppe.

Site betaler for rejseanbefalinger

Det nye rejsesite Yonderbound, betaler deres medlemmer for deres anbefalinger. Tripadvisor tager hurtigt førstepladsen, hvad gælder brugeranmeldelser af steder, med deres mange millioner af slagsen. Men nu vil rejsesitet Yonderbound tage kampen op, og tilbyder deres medlemmer noget igen, for deres brugeranmeldelser.

’Leave it at Hyatt’

For rejsende, som gør brug af Grand Hyatt Regent hotellet i Melboune, bliver det nu lettere at rejse med mindre baggage. Hotellet har nu introduceret en service, så de rejsende kan efterlade deres baggage på hotellet.

Museums-rundvisning ud fra humør

Kunstmuseernes værker opfattes forskelligt af folk, og nogle genstande frem for andre egner sig bedre til en beskuers specifikke sindstilstand. Derfor har Stedelijk Museum Amsterdam indført en ny app, hvor gæsterne kan tage på opdagelse ud fra deres humør.

Kan du få dine gæster til at græde?

Glædestårer kan være guld værd. Flyselskabet KLM forstod at sætte sig ind i deres gæsters situation og fik dem til at græde. Turisters rejser kan have forskellige formål. En tur med kæresten, familien, eller et besøg hos nogle gamle men nære venner. Klassisk for alle er dog, at de på den ene eller anden måde skaber nogle minder hos turisten - forhåbentlig til den gode side.

Taxi med et tvist

Vintermånederne kan godt være lange og deprimerende. Kommer du dog ud at køre med en taxi fra Taxi Stockholm, så kan du blive mødt af en terapeut i taxien. 10 timers dagslys – det er hvad Stockholms indbyggere bliver eksponeret for af sol i oktober måned. Det i sig selv, kan hurtigt gøre dem vinterdeprimeret. Er man selv røget i en vinterdepression, behøver man i Sveriges hovedstad, Stockholm, blot at tage en taxi-tur, for at få professionel hjælp.

#30DaysofEnergy

Luksushotellet Four Seasons har integreret deres nye wellness-program i en social media kampagne, der giver daglige tips og udfordringer til en sund livsstil. Succesen for et hotel brand handler ikke længere kun om rene værelser, venlig service og gode priser – vi ser, at brands inden for servicebranchen forvandler sig til livsstilsbrands, der må positionerer sig selv inden for eksempelvis mode, wellness mm., for at spille en større rolle i deres gæsters og fans liv.

What’s it like?

'What's it like' er en ny app, som sørger for, at folk, som har en afgrænset periode at rejse i, får vist de muligheder, som man ikke må gå glip af, i den periode. Tiden er noget af det vigtigste som folk, forbrugere og dermed også turister har. Vi søger at få det mest optimale ud af vores tid og prioriterer i stigende grad den tid vi bruger. Dermed sagt, folk som forbrugerne bruger kun tid på det, som virkelig interesserer dem.

LICHTGRENZE – 8.000 balloner gennem Berlin

Ved fejringen af Berlinmurens fald for 25 år siden, var der sat 8.000 balloner op gennem Berlin, for at markere hvor muren dengang stod og delte byen i øst og vest. De 8.000 balloner stod på en 15,3 kilometer lang strækning gennem Berlin fra Bornholmer Straße til Oberbaumbrücke. Hele den lange vej snoede rækken af balloner sig lige præcis, som muren dengang for 25 år siden stod. De oplyste balloner gav en autentisk og følelsesmæssig stemning af den mur, som engang var.

Dive Spot M/F Ærøsund

5. oktober 2014 blev Danmarks sidste jernbanefærge M/F Ærøsund nedsænket i Det Sydfynske Øhav. Færgen skal fungere som kunstigt rev og dykkervrag. Selve nedsænkningen af færgen var et stort tilløbsstykke. Flere tusinde mødte op for at følge nedsænkningen, og over 300 skibe havde ligeledes fundet vej. Skibet er det største kombinerede kunstige rev og dykkervrag i Danmark, og tjener dermed mere end bare ét formål.

I den gode sags tjeneste

Flyselskabet JetBlue har startet en social bevægelse kaldet "Flying it Forward" – her vil de gerne inspirere folk til at gøre noget godt for omverdenen. Afgangstider, planlægning osv. er kun én del af det at rejse. Men hvorfor er det folk rejser? Hvad er baggrunden? Nogen rejser, fordi de er på vej ud i verden for at inspirere og gøre noget godt for omverdenen. Det vil flyselskabet JetBlue gerne honorere.

The Manta Resort

DR er nu kommet med ny programrække kaldet "Vilde Hoteller", som besøger nogle af verdens vildeste hoteller – hoteller, som også siger noget om de tendenser vi ser på turismemarkedet. I sidste uge kunne man på DR K se første afsnit ud af 6 - af en ny programserie på kanalen - kaldet "Vilde Hoteller". Her gik turen til The Manta Resort i Tanzania, der også kendes som som byder på den unikke oplevelse af at sove under vandet.

Adventure-turister går uden om rejsebureauer

Langt størstedelen af adventure-turister går uden om rejsebureauerne, når de skal booke deres rejse. Det viser en ny Global Report on Adventure Tourism fra Adventure Travel and Trade Association og udgivet sammen med U.N. World Tourism Organization. Hele 71 procent af selvudnævnte adventure-rejsende i USA planlægger deres ferie på helt egen hånd, frem for at gå til rejsebureauer for at få hjælp til dette.

Unikke møderammer

Vi har før skrevet om Airbnb, hvor private folk kan udleje deres hjem til turister eksempelvis. Nu kommer der en lignende japansk version, hvor målet dog er, at leje unikke steder ud til virksomheder, som søger en unik ramme til for eksempelvis et møde. Var det noget med at holde det næste møde for din virksomhed på baseball bane? Det har du muligheden for, gennem servicen Space Market fra Japan.

Billig telefoni under rejsen

Smartphonen er blevet en fast del af forbrugernes hverdag. Rejser man udenlands kan det dog blive en dyr affære. Derfor kommer der nye eksempler, som tager sig af problemstillingen.

Smarte og intelligente løsninger

Vi har over tid set, hvordan der inden for turismebranchen er kommet flere smarte og intelligente løsninger målrettet turisterne. Fælles for løsningerne er, at de fjerner de små irritationsmomenter, som der kunne være på rejsen.

Det unikke og dragende

Nyhedsbreve fra rejsesites, opslag på de sociale medier - nettet boomer med eksempler på det ene eller andet sted i verden, som har noget helt unikt og specielt at byde på - og det er ligeledes det, vi ser tendenser til: Turisterne bliver mere og mere draget af ultra unikke oplevelser.

Ændrede rejseformers indflydelse

Over de seneste år er der sket en markant udvikling i de muligheder, som turister har fået, når de søger oplysninger og planlægger en kommende rejse. De mere egenrådige turister, kommer derfor ikke nødvendigvis forbi de besøgsmål, som tidligere var kutyme at besøge.

Digital tourguide uden tidspres

Hvis man kun har et par timer i en af storbyerne verden over, men kunne tænke sig at opleve lidt, så kommer der en ny digital guide, som sørger for, at du ser de seværdigheder du kan nå inden for det tidsrum, du har tilrådighed. Den nye guide kommer som app og kan downloades fra App Store, Google Play og Amazons app-store. Navnet på appen er JiTT, som står for "Just in Time Travel", og netop tidsaspektet for denne applikation er interessant.

Frivilligt arbejde og luksus-ophold

Frivilligt arbejde og et luksus-ophold på et hotel, er ikke noget man normalt forbinder med hinanden. Nu tilbyder Ritz-Carlton hotellet i Washington D.C. dog denne kombination. Fra august og frem til 6. oktober i år, har Ritz-Carlton hotellet i Washington D.C. tilbudt en speciel pakke kaldet "Do Good, Feel Good Package". En pakke, som både fokuserer på at holde ferie, men ligeledes at gøre noget godt for samfundet.

Er du på Tripadvisor, og ved dine gæster det?

Vi har tidligere skrevet om verdens største rejsesite, Tripadvisor, der har mere end 170 millioner anmeldelser af hoteller, restauranter, oplevelser mm. lavet af gæster fra hele verden. Tripadvisor bliver i den grad brugt, når der søges informationer om virksomheder inden for turisme, men er din virksomhed selv aktiv på Tripadvisor, og lader I jeres gæster vide det?

Forretningsrejsendes interesse for lokalområdet

En ny undersøgelse viser, at amerikanske forretningsrejsendes stigende udgifter til forretningsrejser dels skyldes, at det er for at bruge mere tid til at opleve det område, de rejser til.

Room Shopping

I Amsterdam har The Dylan Hotel indført en ny form for roomservice, der strækker sig langt ud over, hvad man ellers forstår under roomservice. Den nye service, der går under navnet Room Shopping, lader gæsterne bestille alverdens varer, fra den lokale shopping gade 9 Straatjes.

Personlige rejseguides fra turismeerhvervet

Vi har før skrevet om, hvordan turister ønsker at høre personlige råd om, hvad de kan opleve i det område de befinder sig i. Her er navnlig servicen "Jauntful" gavnlig, hvor turister kan finde personlige rejseguides, som er lavet af private folk. Nu åbner "Jauntful" op for, at hoteller og andre professionelle inden for turismeerhvervet, kan lave deres egne guides, hvor de trykte guides kan præges med virksomhedens logo mm.

Mød de lokale

Vi har i noget tid set, hvordan turister ønsker at komme helt tæt på den lokalbefolkning, der befinder sig der, hvor de er rejst til. Nu bruger Ringkjøbing Fjord Turisme dette ønske i en ny kampagne.

Kreativ markedsføring ved brug af regn

Med mængden af budskaber, der hele tiden søges at blive kommunikeret ud til forbrugerne, bliver det endnu mere vigtigt for virksomheder, at deres markedsføring fanger forbrugerens interesse, for ikke at drukne i mængden. Flyselskabet Cebu Pacific har gjort brug af en kreativ løsning, som ifølge skaberne bag, har skabt stor værdi for virksomheden.

Nostalgi som markedsføringsgreb

Hvilket markedsføringsgreb ligger bag din markedsføring? Noget tyder i hvert fald på, at hvis du gør brug af nostalgi, så er forbrugerne mere villige til at bruge deres penge.

Bedre oplevelse for blinde

Hver aften kan de fleste mennesker gå udenfor og nyde den flotte nattehimmel, hvis vejret vel at mærke er til det. Der er dog dem, som slet ikke har muligheden grundet manglende syn. Nu får blinde dog mulighed for at opleve himlen via deres følesans.

Bliv teleporteret på bryllupsrejse

Hvad siger du til at blive teleporteret til en destination flere tusinde kilometer væk på nul komma fem? Selvom det ikke er fysisk muligt, har Marriott Hotels lavet event, hvor de via 4D-teknologi gav folk en overraskende oplevelse.

Gratis billeje for fleksible rejsende

I USA giver Transfercar rejsende mulighed for at leje en bil gratis, hvis de er fleksible med deres rejsedatoer.

Travel Brilliantly ført ud I livet

Vi har før omtalt Marriotts Travel Brilliantly-koncept, hvor hotelkæde inviterede folk til, at komme med deres idéer til, hvordan man kunne gøre rejseoplevelserne bedre i fremtiden. Her kommer et eksempel på, hvordan de gjorde brug af én af de ideer de fik tilsendt.

Gennemført hotel for cykelnørder

For folk, der rejser verden rundt på cykel, bliver et besøg i Japan næsten et must. I hvert fald hvis de vil have den gennemførte hoteloplevelse – hvor der også er plads til cyklen. Hotel Cycle er – som navnet antyder – et hotel, som har fokus på de cyklende gæster. Her er der ikke tale om et rent praktisk set-up med en aflåst cykelkælder men et gennemført koncept, hvor cyklerne bliver inviteret indenfor – selv på hotelværelset.

Vasa-løbet 2015

I Sverige afholder man årligt Vasa-løbet, som er et 90 kilometer klassisk langrendsløb. Populært må det siges at være – billetterne blev udsolgt på bare 92 sekunder.

360 graders oplevelse af feriedestination

Vi kender det alle. Man sidder med forskellige billeder af den destination eller det hotel, som man skal rejse til, og prøver at stykke billederne sammen til en helhed. Med tiden har vi dog fået hjælp af tjenester som Google Maps, hvor vi kan gå rundt i områder eller se satellitbilleder. Rejseselskabet Thomas Cook tager dog nu skridtet videre og giver deres kunder en virtual reality tur på et af deres SENTIDO resorts – her er det ikke kun synssansen som kommer i spil.

Motion for den spontane

For folk som spontant ønsker sved på panden, kommer der nu en applikation, som viser de nærmeste motionstilbud.

Østrig i Berlin

Hvordan kommer man igennem med sit budskab i en by, hvor forbrugerne i forvejen bliver eksponeret for mange budskaber? Østrig placerede et lille stykke Østrig midt i den pulserende by, Berlin.

The KLM High Five

Vi kender det alle – følelsen af når en high five lykkes helt perfekt. KLM gjorde følelsen endu bedre for folk i New York og Amsterdam, ved at udlodde flybilletter til de to destinationer.

Teknologi gør det lettere for blinde at finde rundt

I San Francisco Airport har de gjort det lettere for folk med nedsat syn at finde rundt. Det foregår via ny teknologi, hvor der bliver gjort brug af såkaldte beacons.

Det vigtigste for erhvervsrejsende er...

Wifi! Igennem American Express' The Hilton HHoners™ Surpass® Card er det blevet undersøgt, hvad der har effekt på valget af hotel hos de forretningsrejsende. Wifi er det, som flest svarer, og afstand til kontor/mødepunkt samt gratis morgenmad er også højt rangeret.

Tate After Dark

Tate Art Gallery har haft givet kunstinteresserede en unik digital oplevelse after dark. Efter galleriet var lukket for publikum, har folk kunne følge med og styre robotter rundt i udstillingen fra d. 13 – 17. august. Hvordan er der på museer om aftenen, når alle er gået hjem, lyset er slukket og man egentlig ikke burde være der? Det har kunstinteresserede kunne opleve fra d. 13. – 17. august via Tate Art Gallerys After Dark projekt.

Nu behøver hyppigt rejsende ikke længere baggage

Packnada er et nyt koncept, som lader folk, der rejser hyppigt til specifikke destinationer, efterlade deres tøj og få det tilbage vasket og strøget, når de kommer igen. For folk der rejser hyppigt rejser til en specifik destination – på forretningsrejse eller af andre grunde – kommer der nu en service, som gør, at de ikke behøver at pakke en taske med tøj, og hvad de ellers bruger af ting, når de er ude at rejse.

Faraday Café – her er det umuligt at være online

I Vancouver har designeren Julien Thomas og arkitekten Hughed Condon Marler åbnet en lille pop-up café, hvor du ikke har mulighed for at gå online. 

Tag i det grønne med Google

Google bruger nu privatpersoners anbefalinger til at fortælle andre, hvor man kan tage hen, hvis man søger grønne omgivelser.

Se de lokales egen guide

Scouted er en ny hjemmeside, hvor private folk har lavet guides til deres egen by og udvalgt de steder, som de selv elsker at besøge.

Fra A til B i smukke omgivelser

Lægger man en ruteplan, på de platforme som pt. er til rådighed, kan man som oftest vælge mellem den hurtigste rute eller den korteste. Det handler kun om at komme fra A til B ud fra disse to parametre. Men hvad nu, hvis man kan tillægge turen et ekstra lag, i form af hvilke omgivelser man kommer igennem?

Airbnb for forretningsrejsende

Hvis du troede at Airbnb kun har fokus på de private turister, så tager du fejl. Airbnb går nu målrettet til værks i håb om, at erhvervsturisterne vil benytte sig af deres service.

Vælg det specifikke værelse du ønsker

Hilton Worldwide lader deres gæster vælge, det specifikke hotelværelse de ønsker.

Motion i ventetiden

I Philadelphias lufthavn kan du nu dræbe tiden ved at dyrke lidt gratis motion.

Københavns Lufthavn vil høre din gode ide

Har du en god idé til, hvordan København Lufthavn kan blive bedre for de mange passagerer der hvert år benytter sig af lufthavnen? Så vil de gerne høre den. Via CPH IDEAS, under Københavns Lufthavns projekt Expanding CPH, kan du give dem din idé til, hvordan lufthavnen kan blive bedre. De skriver selv på deres hjemmeside:

Hvad skal DU se i Amsterdam?

Netop dette spørgsmål vil en ny rejseguide besvare. I stedet for at du skal kigge en masse anbefalinger fra andre personer igennem, kan du tage en lille test, som giver dig svaret.

Hipcamp – behov og simplicitet i fokus

Hipcamp er et bookingsite for folk, som ønsker at campere i Californien. Sitet har fokus på brugerens interesser, og gør det let og simpelt at finde frem til lige netop det sted, som vil passe den enkelte bruger bedst.

Kinesere bruger mest på tax free shopping

Ifølge Global Blue, der verdens største operatør inden for tilbagebetalinger på skattefrie produkter, er kineserne den nation, der bruger flest penge på tax free produkter.

Bedre service med nye teknologier

I Schweiz har man udviklet en applikation, der er et godt eksempel på, hvordan man kan bruge ny teknologi til at give turister en bedre service, når de er på farten.

Er dine gæster glade og tilfredse?

Det er vigtigt at holde sig opdateret på, hvad ens gæster synes om den oplevelse de har, når de besøger din virksomhed. Stor som lille. Derfor ses det verden over, at virksomheder gennemfører dybdegående som hurtige undersøgelser af deres gæsters mening om deres sted.

Rent Luggage - Lej kufferter til rejsen

Vi har igennem de seneste par år set nye services inden for vidt forskellige varegrupper, som lader forbrugerne leje produkter i stedet for at købe dem. Seneste skud på stammen giver turister mulighed for at leje kvalitetskufferter og –tasker.

TravelByDrone

På hjemmesiden TravelByDrone kan turister og andre interesserede se videoer, filmet fra droner, fra vidt forskellige geografiske områder verden over.

Bleisure travelers

Bleisure travelers dækker over den gruppe af rejsende, som mikser forretningsrejse og ferie, når de rejser. Gruppen af bleisure travellers er stigende og består både af forretningsrejsende, som ønsker et fritidselement, og ferieturister, som tager arbejdet med sig.

Airbnb udbyder nu også en plads ved dit spisebord

Hjemmesiden Airbnb er kendt for de mange private udbud af værelser og hele hjem. Nu har de startet et projekt, hvor private folk kan udbyde en plads ved deres eget spisebord.

Lad dine gæster føle hvor de er

Flere hoteller verden over har valgt at skille sig ud fra mængden af andre hoteller i deres område. I stedet for at gæsterne føler de er på et hvert andet internationalt hotel, har de designet det sådan, så hotellet har et lokalt særpræg, så gæster får hele lokalfølelsen, når de er der.

Lad gæsterne møde hinanden

Marriott Hotels har sammen med Mobile Experience Lab fra MIT, Massachusetts Institute of Technology, lavet et projekt, der skal føre deres gæster sammen på baggrund af deres professionelle og personlige interesser.

”VM-stuen” med plads til 750 sofaer

I Berlin har man udnyttet årets VM i fodbold til at lave et stort event. Folk tager selv deres sofa med, og kan så se VM i fodbold på storskærm fra plænen på stadion.

Dine With the Danes

Det handler om at komme helt tæt på, hvem danskerne egentlig er. Hvis man samtidig interesserer sig for madkultur, kommer man næsten ikke tættere på begge emner, end ved at spise med en dansk familie.

Afslapning før, under og efter rejsen

Om man rejser med bus, tog, fly eller egen bil, så kan man have behov for at slappe af både før, under og efter rejsen. Dette behov skaber muligheder for at tilbyde produkter og services, som fokuserer på emnet.

Simpelt og intuitivt

Der er en stigende tendens til at informationssøgning, hotelbooking, booking af bord på restauranter mm. bliver gjort så simpelt og ligetil som muligt for brugeren.

2.500 udenlandske deltagere ved Copenhagen Marathon

Danmarks store events og arrangementer, navnligt Copenhagen Marathon, trækker en mængde af udenlandske besøgende til. Til Copenhagen Marathon var der knap 13.000 deltagere – ud af dem var hele 2.500 fra udlandet.

Interessen for andres dagligdagsliv

Vi har inden for turismeverdenen set flere eksempler på, hvordan turister søger så autentiske oplevelser som muligt. En ny app følger op på den generelle tendens om, at vi gerne vil se det ægte og upolerede af hinandens liv.

Surfophold i den luksuriøse ende

Her kommer et godt eksempel, på to virksomheder der har lavet et samarbejde med hinanden. Det drejer sig om Hotel Thinggaard i Hurup og WestWind i Klitmøller. Sammen vil de tilbyde et nyt pakketilbud, med et surfophold i den mere luksuriøse ende.

Brug dine gæsters minder

Sociale medier bliver mere og mere brugt, hvor gæster glædeligt skriver om de oplevelser de har haft. På de sociale medier gøres brug af hashtags, for at gruppere den mængde af forskelligartet opdateringer folk laver. Hotelgruppen Ritz Carlton har selv lavet hashtag, som deres gæster kan bruge, når de skriver om deres oplevelser på de sociale medier.

Run With a Ranger

Med flere og flere motionister, og en højere interesse for at holde sig i form generelt, kan man koble flere forskellige emner med motion. Eksempelvis, kan du komme ud og løbe med en ranger i Washington. Her er det historieformidlingen der har taget en ny form.

Gratis lufthavnsparkering mod udlejning af din bil

Hvis du kender Airbnb, hvor brugere kan leje deres lejlighed ud til andre brugere, så ligger FlightCar i samme kategori. Hvis du parkerer din bil hos Flightcar, så kan den stå gratis hos dem, mod at de må leje din bil ud. Der ses generelt flere og flere "dele-løsninger", som bliver brugt aktivt af forbrugerne.

Legende markedsføring

Ved du, hvor mange destinationer du kan komme til fra Shiphol Amsterdam Airport? Hvis ikke, så prøv deres ny spil: Shiphol Destination Unknown. På en legende måde får de budskabet frem om, hvor mange steder man kan flyve til, ved brug af turisternes egne billeder, som er blevet uploadet til sociale medier.

Højteknologisk lufthavns-lounge

Bloomberg havde et ønske om at annoncere i London City Airport. I stedet for traditionelle reklamebannere, placeret forskellige steder i lufthavnen, ombyggede de en lufthavnslounge til en Bloomberg Hub. Det betyder en lounge fyldt med teknologi og værdifuld viden.

Bristols 91 meter lange vandrutschebane

Kunstneren Luke Jaram fik d. 4. Maj 2014 gennemført sit projekt, som gik ud på, at lave en kæmpe vandrutschebane i en af Bristols gader. Resultatet blev en 91 meter lang vandrutschebane, som næsten 100.000 mennesker søgte om at prøve.

Brugergenereret playliste

Brugere, kunder og gæster inddrages mere og mere i de virksomheder de omgås. Det sker i vidt forskellige sammenhæng. Eksempelvis har Marriott Hotels lavet en hel platform, under sloganet Travel Brilliantly, hvor deres gæster kan komme med idéer til, hvordan hotelkæden kan forbedre eller tilbyde nye services, for at passe til tidens og fremtidens rejsende.

The Orange Experience

Kings Day, i slutningen af april, er en af de største folkefester i Holland – hvis ikke den største. Det er dagen hvor de fejrer deres konges fødselsdag, og hele Amsterdam er fyldt med feststemte mennesker i både gaderne og kanalerne, der render strømmer gennem byen. Til den store folkefest gav KLM og Heineken 10 af New Yorks indbyggere The Orange Experience.

KLM Dream Catcher

I forrige indlæg beskrev vi Tripadvisor. Sitet med de mange brugeranmeldelser af destinationer, hoteller, restauranter og seværdigheder. Udover Tripadvisor, så er der et hav af andre sites, hvor folk kan gå ind og give deres mening til kende, om hvad de synes om et bestemt sted. KLM har nu lavet en hjemmeside og en app – kaldet "Dream Catcher" - som sammenkæder info fra de 12 største sites, der har brugeranmeldelser af steder.

Tripadvisor - sitet med de mange brugeranmeldelser

Du har nok hørt om Tripadvisor, men er du opmærksom på de muligheder sitet tilbyder dig som virksomhed, og hvad potentialet i sitet er? Tripadvisor er et site, hvor folk der ønsker at rejse, kan læse andre brugeres ris og ros, kommentarer og anbefalinger af destinationer, hoteller, restauranter og attraktioner. Ifølge ComScore er det verdens største rejsewebsted.

IKEA "Party Train"

Ved åbningen af IKEAs nye butik tæt på Tokyos Tachikawa Station, forandrede de et helt tog til et sjovt "party tog". Sæderne var ompolstret, der stod borde med drikkevarer og snacks i midten, samt sjove lamper og dekoration i loftet. Inde i toget var der derudover også IKEA-personale, som lavede quizzer og spillede diverse spil med de heldige deltagere. Deltagere, som blev udvalgt ved lodtrækning.

Digital markedsføring for 40 milliarder dollar

Medielandskabet har ændret sig meget de seneste par år. Baggrunden for dette er den digitale udvikling, med flere digitale medier, som bliver brugt af mennesker i al almindelighed. Måden vi bruger vores tid på, har dermed ændret sig. Det betyder også, at for at få markedsføringsmæssig succes, må man tilpasse valget af kommunikationskanaler.

Brugergenereret app til forældre

Via appen KiddyUp kan børnefamilier dele viden om steder, hvor man kan skifte ble på sit barn, lege, købe børnetøj med mere.

OM BLOGGEN

Eva SteensigTurismens TrendBlog

er til alle, der arbejder professionelt med turisme og med at markedsføre Danmark. 

Indlæggene er leveret af
Eva Steensig og LHBS CPH A/S.

Ved brug af materiale fra bloggen skal LHBS A/S angives som kilde.

Læs mere