Bornholm Culture

Naturoplevelser

Dramatiske klippepartier

Grundfjeldet ligger tæt på jordoverfladen, og især på den nordlige del af øen er der dramatiske klippepartier langs kysten, fx mellem Hammerknuden og Hasle med Løvehovederne og Jons Kapel, og mellem Tejn og Gudhjem, hvor de op til 22 meter høje Helligdomsklipper stiger op af havet.

Hammerknuden og Hammershus

Hammerknuden er Bornholms nordligste spids, og den består af én stor klippeformation, som rejser sig lodret op af havet. Øverst ligger den vældige Hammershus Slotsruin og syd for Bornholms største sø, Hammersø. Der blev brudt granit på Hammeren indtil 1970erne, men i dag er de nedlagte granitbrud udlagt som naturområder med de kunstige søer Opalsøen og Krystalsøen.

Sprækkker og grotter

Langs kysten og inde på øen er der store og små sprækkedale, og åbne grotter - de såkaldte ovne – kan du bl.a. finde ved Jons Kapel og Helligdomsklipperne.

Danmarks tredjestørste skov

Almindingen er Danmarks tredjestørste skov. Der finder du både øens største sprækkedal, Ekkodalen, og øens højeste punkt, Rytterknægten. Paradisbakkerne er en unik naturskov med højlyngsmoser og mange sprækkedale i det kuperende klippeterræn.

Danmarks fineste strandsand

Dueodde Strand ligger på sydspidsen af Bornholm, og den er øens største sandstrand med sand så fint, at det førhen blev brugt i timeglas. Der er mange mindre strande på Bornholm, og ved flere af dem kan du bade direkte fra klipperne. 

Ertholmene

Ertholmene er en lille ø-gruppe, som ligger ca. 20 kilometer nordøst for Bornholm, med hovedøerne Christiansø og Frederiksø. Naturen er barsk og smuk, og alt på øerne er fredet – både fæstningsbyggeriet fra 1600-tallet, naturen samt de mange fugle på klippeskærene. Du kommer dertil med båd fra Svaneke eller Gudhjem. 

Christiansøs hjemmeside

Del denne side