Aktiv ø-ferie

Aktiv ø-ferie

En ø-ferie behøver ikke at være ren daseferie, selvom det afslappende ø-liv hurtigt får de fleste ned i gear. På mange af de danske småøer er der nemlig også gode muligheder for at holde en ferie fuld af fysisk aktivitet.

Vandring og cykling på småøerne 
På alle danske småøer er der gode muligheder for vandreture, og på de fleste også for cykelture. Har man ikke sin egen cykel med, kan man leje en på de fleste øer. På Cyklistforbundets hjemmeside, cyclistic.dk, finder du bl.a. forslag til cykelture på mange af de danske småøer.

Cykelture på danske småøer (fra cyclistic.dk)

Sammenslutningan af Danske Småøer har udgivet tre foldere med cykelkort fra småøerne omkring Fyn, Jylland og Sjælland. Folderne fås ved henvendelse til Dansk Cyklistforbund, på udvalgte turistbureauer og ved henvendelse til Sammenslutningen af Danske Småøer på telefon 6251 3993 eller pr mail til sekretariatet@danske-smaaoer.dk

I egen båd
For lystsejlerne er de danske farvande med sine mange småøer en sand lækkerbisken med utallige små havne, fredelige og naturskønne ankerpladser. Lystsejlerne har virkelig noget at vælge imellem, også hvis de er på udkik efter en øde ø, for af Danmarks over 400 navngivne øer, er blot de 72 beboede. Også for kajakroere giver de mange danske øer gode turmuligheder, for mange øer ligger så tæt under land, at de sagtens kan nås. Flere steder bliver der også tilbudt færdigpakkede kajakture. Det gælder fx på Samsø og i Det Sydfynske Øhav. 

Her kan du søge efter havne i Danmark

På hesteryg
For rideinteresserede er der gode ridemuligheder og hesteudlejere på blandt andet Sejerø, Læsø, Lyø, Rømø og Samsø. På Samsø kan du også leje prærievogne, som er en sjov, afstressende og meget børnevenlig ferieform. 

Her kan du søge efter hesteudlejere

Golf
Der er også mulighed for at spille golf på flere af de danske småøer, nemlig på Fanø, Rømø, Læsø, Samsø, Sejerø og Ærø.

Her kan du søge efter golfbaner

Lystfisk
Kystfiskeri er en anden aktivitet, som kan dyrkes mange steder i Danmark. Husk dog, at du skal have fisketegn, og mange steder også et fiskekort, for at måtte fiske. 

Her kan du søge efter fiskevande

Surfing og strandsejlads
På Venø, en af Limfjordens småøer, er der gode surfmuligheder, på Strynø kan du prøve smakkesejlads, på Rømøs og Fanøs brede strande "strandsejlads", mens du på Mandø kan tage med på organiserede østerture.

Dykning
Vil du opleve livet under havets overflade, er der gode dykkermuligheder på Anholt, hvor der er flere skibsvrag i farvandet.
 

Læs mere om ø-ferie i Danmark  

Del denne side