Klassiske vandreruter i Danmark

Her er forslag til ture ad klassiske danske vandreruter i forskellige egne af landet. Nogle af ruterne er meget lange, men vil sagtens kunne splittes op i mindre bidder.

Hærvejen (fra Padborg til Viborg - ca. 280 km)
En historist interessant og meget kendt dansk vandrerute, der det mesta af vejen Jyllands højderyg.

Gendarmstien (fra Padborg til Als - ca. 74 km.)
Gendarmstien er en anden af Danmarks meget populære vandreruter. Den går langs de gamle stier, som de danske grænsevagter fulgte mellem Danmark og Tyskland frem til 1950erne.

Øhavsstien (ruter langs Sydfynske Øhav - ca. 220 km)
Fra Langeland til Faaborg med mange smukke udsigter og mange muligheder for afstikkere.

Sjællandsleden (fra Sjællands Odde til Stevns - ca. 400 km.)
Smuks og varieret tur tværs over Sjælland fra Sjællands Odde til Møn og Stevns. Mange shelters undervejs. 

Bornholms kyststi (Bornholm rundt - ca. 115 km)
Bornholm rundt er en klassiker og byder på et meget skiftende landskab og nogle helt utrolige udsigter.

Kyst til Kyst Stien (fra Blåvand til Vejle - ca. 120 km)
Kyst til kyst stien er en velafmærket vandrerute der forløber på tværs af Jylland langs Varde Å, Holme- og Vejle Å. Ruten byder på shelters, bål- og teltpladser, vand og das og er derfor meget familievenlig. Turen, der sammenlagt er 120 km lang, er fyldt med fredfyldte rum i en smuk og meget varieret natur, hvor bakkede og smalle ådale afløses af brede vider med græssede enge, moser og heder. - Stien krydser Hærvejen, så der er god mulighed for at kombinere ruten og få en længere tur ud af det.

Himmelbjergruten (Rundt om Himmelbjerget og Silkeborgsøerne - ca. 40 km)
Himmelbjergruten fører dig gennem et særdeles varieret og spændende landskab. Gudenåen gennemløber Himmelbjergsøerne, og fra søfladen og op til Himmelbjergets top er en højdeforskel på ca. 125 meter.

Trækstien (langs Gudenåen fra Silkeborg til Randers - ca. 70 km)
Langs Gudenåen mellem Silkeborg og Randers løber den gamle Træksti som en vandresti, hvor du kan komme helt tæt på åen og naturen og har mulighed for enestående naturoplevelser. På dele af stien kan du også cykle. Trækstien er skabt for heste og pramdragere, der trak pramme med varer mellem Silkeborg og Randers især i anden halvdel af 1800-tallet.

Vandreruter i De Fire Dale  (Grejsdalen,Højen ved Vejle,Egtved, Vejle Ådal) I dette smukke naturområde er der mulighed for såvel planlægning af en lang vandrerferie eller blot en mindre tur på et par timer. En af de mest kendte vandreruter er turen ad Bindeballestien, der løber gennem Vejle Ådal fra Vejle til Bindeballe og videre til Billund.

Del denne side

Læs mere om vandreferie i Danmark