På vandretur i Danmark

En vandreferie er en dejlig ferieform, hvor både børn, unge og voksne kan være med, og Danmark er et perfekt vandreferie-land med mulighed for mange spændende vandreture. Det meste af den danske natur er tilgængelig, og her er mange, afmærkede vandreruter at give sig i kast med. Og så er der aldrig langt til næste spise- eller overnatningssted, hvis du tager på vandreferie i Danmark.

Vandreturer i Danmark

Der er mange muligheder for vandreture i Danmark, hvor de fleste naturområder er frittilgængelige for offentligheden. Der er aldrig langt til næste overnatnings- eller provianteringssted og skiltningen er generelt god, så det er nemt at finde rundt. Med et godt kort kan du sagtens planlægge din egen tur, men ellers kan du benytte en af de mange afmærkede ruter, der ofte går igennem nogle af landets smukkeste naturområder. De fleste afmærkede vandreruter kan benyttes året rundt, men nogle stier kan stå under vand af og til. MAngler du inspiration til en vandretur i et bestemt område, kan du altid kontakte det lokale turistkontor, der giver gode råd.   

Der findes desværre ikke en samlet samlet oversigt over alle afmærkede vandreruter og -stier i Danmark, men via forskellige hjemmesider kan man få et meget godt overblik (se nedenfor).

Internationale fjernvandreveje i Danmark
To af de 12 europæiske fjernvandreveje passerer gennem Danmark. Det drejer sig om E1, der løber fra Rønsdam til Grenaa og E6, der løber fra Kruså til Kastrup. E1 kommer fra Grövelsjön-Sälen i Sverige og fortsætter til Castellucio i Italien, mens E6 kommer fra Kilpisjärvi i Finland og fortsætter til Alexandroupolis i Grækenland.  
Læs mere om de europæiske fjernvandreruter (på engelsk)  

Nationale vandreruter
Der er fire længere sammenhængende nationale vandreruter i Danmark, nemlig:
- Hærvejsruten, der løber ned gennem Jylland mellem Viborg og Padborg
- Drivvejen, der løber fra Thyborøn og ned langs Jyllands vestkyst til den dansk-tyske grænse
- Nordsøruten, der løber fra den dansk-tyske grænse i syd og op langs den jyske vestkyst til Skagen i nord og videre ned langs Jyllands østkyst til Grenaa. Ruten fortsætter derefter fra Sjællands Odde i det nordvestlige Sjælland langs kysten til Møn og Stevns. 
- Molsruten, der går mellem Grenaa og Aarhus

Del denne side

Relevante links