Det ukendte København

For dig, der er velkendt med Københavns klassiske seværdigheder og godt vil se noget nyt, er her en stribe forslag til oplevelser, som ikke alle lægger vejen forbi.  

Storbyens små hemmelige oaser 

Der er flere hemmelige oaser i København, der alle er velegnede til et lille pusterum eller måske en hyggelig picnic. Besøg fx Det Kongelige Biblioteks Have midt i byen bag Christiansborg Slot. Bag Designmuseum Danmark ligger den fine Grønnegaard, hvor man kan slappe af med en kop kaffe fra museumskafeen. På Vesterbro kan du besøge Skydebanehaven, der ligger godt gemt bag en høj mur, og på Østerbro har du Classens Have, der ved første øjekast mest ligner en privat have. Og går turen til Nørrebro, bør du lægge vejen forbi Assistens Kirkegaard, hvor du kan nyde freden - og den medbragte frokost - i selskab med bl.a. H.C. Andersen og Søren Kirkegaard, der begge ligger begravet her.

Museer af en anden slags 

Vil du se et par af Københavns mindre overrendte museer, kan du besøge Medicinsk Museion i Bredgade, der skildrer medicinens ofte makabre historie. Og skal det være mere muntert, kan du tage til Hvidovre og besøge Cirkusmuseet, der er Nordeuropas største af sin slags.

Del denne side

På tur til København

Holder du ferie i København, holder du ferie i en by, der flere gange blevet udråbt som verdens bedste by at leve i af!

Video: Livsstil og atmosfære i København