Amalienborg palace

Gratis seværdigheder i Danmark

Vil du gratis på museum, attraktionsbesøg eller noget helt tredje "ikke-ruinerende", så læs denne artikel, der viser vej til gratis og billig-oplevelser blandt Danmarks mange seværdigheder. Se også, hvordan du kan komme på sightseeingtur uden beregning!

Gratis seværdigheder i Danmark
Mange af Danmarks store seværdigheder ligger frit tilgængelige året rundt, så her skal du ikke tænke på entreen. Det gælder fx langt de fleste kirker, statuer og monumenter, oldtidsminder og de fleste historiske ruiner. På mange slotte og herregårde er der fri adgang til den tilstødende park eller have, så her kan du opleve historiske og smaukke rammer uden, at skulle have penge op af lommen.

Gallerier og kunsthåndværkere tager også imod uden entré, men mange holder kun åbent i sommermånederne. Og er du arkitekturinteresseret, kan du også se frem til mange gratis oplevelser i Danmark, for gennem den sidste mange år er der skudt rigtig mange spændende byggerier op rundt omkring i landet. Ikke mindst i København og flere af landet øvrige større byer.

Museer
En del af Danmarks museer har fri entré. Du kan søge alle danske museer frem på vores hjemmeside og se for hver enkelt, om der er entré. På alle de statsanerkendte museer i Danmark har børn og unge under 18 år gratis adgang. Alle museerne under Nationalmuseet har et mindre entrebeløb. Der er dog fri adgang til Trelleborg og Kongernes Jelling (den gratis adgang gælder dog ikke til særudstillinger).

Andre af de statsanerkendte museer har særlige gratis-dage for voksne. Det gælder bl.a. Ny Carlsberg Glyptotek (København, tirsdag), Det Grønne Museum (Auning, fredag) og Thorvaldsens Museum (København, onsdag). Rundt omkring i landet kan du også finde museer med særlige gratis-dage, spørg på det lokale turistkontor.

Sightseeing med rabat
Vil du besøge flere attraktioner indenfor kort tid, kan det betale sig at købe et af de såkaldte sightseeing- eller fordelskort, der typisk giver fri entre eller rabat til udvalgte attraktioner og ofte også fri transport. 

Med gratis guide
I en stribe danske byer kan du tage med på gratis vægterrundgang og på den måde få en introduktion til byen. Det gælder i Ebeltoft, Vejle, Ribe, Haderslev, Faaborg, Odense, Holstebro, Ringsted, Skælskør og Maribo. I København kan du tage med New Copenhagen Tours, der i sommerhalvåret tilbyder en daglig tretimers guidet tur rundt i byen. Guiderne er frivillige, og du bestemmer selv, hvor meget du vil betale for turen. - En mulighed for en billig ikke-guidet tur i hovedstaden er at købe en busbillet til to zoner og enten hoppe på Bus 11 (CityCirkel), der på sin rundtur i indre by passerer flere af byens store seværdigheder, eller hoppe på Havnebussen og få en tur gennem havnen fra Nordre Toldbod (tær ved Den Lille Havfrue) og til Københavns nye bydel Sluseholmen i Sydhavnen.

I flere byer kan du også hente gratis podcasts og podwalks til din smartphone og lade dem guide dig gennem byen. Søg på nettet eller forhør dig hos det lokale turistbureau. I København har Dansk Arkitektur Center fx lavet en stribe interessante podwalks, som du kan hente på deres hjemmeside.

Del denne side