West Zealand

Små og store byer

Roskilde

I regionen ligger domkirkebyen Roskilde. Domkirken er hvilested for en lang række danske kongelige, og på Vikingeskibsmuseet kan du bl.a. opleve fem 1000 år gamle vikingeskibe, som er fundet i Roskilde Fjord. 

Nykøbing Sj. og Rørvig

I Nykøbing S, som er Odsherreds hovedby, finder du et hyggeligt købstadsmiljø og mange gallerier med kunst og kunsthåndværk. Rørvig er en populær ferieby, og fra den lille havn sejler færgen til Hundested. På Sjællands Odde er Røgeriet i Havneby tegnet af ingen mindre end den verdensberømte danske arkitekt Arne Jacobsen. 

Slagelse og Holbæk

Slagelse og fjordbyen Holbæk er travle handelsbyer, og i den gamle færgeby Korsør pustes der nyt liv i havnefronten, efter at Storebæltsbroen har erstattet færgerne.

Kalundborg

Kalundborg er havneby med færger til Århus og Samsø, og den gamle femtårnede kirke, Vor Frue, er byens stolte vartegn. 

Ringsted

I Ringsted kan du mærke historiens vingesus i Sct. Bendts Kirke med de mange kongegrave fra middelalderen; det kan du også i Sorø, hvor den smukke klosterkirke rummer mange fornemme grave – bl.a. er Københavns grundlægger biskop Absalon begravet der. Ved siden af kirken ligger Sorø Akademi lige ned til Sorø Sø og Akademihaven med fine stier langs søen. 

Skælskør og omegn

Købstaden Skælskør ligger mellem fjord og nor, og i omegnen kan du beundre herregårdene Borreby og Holsteinborg – på sidstnævnte var Danmarks berømte eventyrdigter Hans Christian Andersen en hyppig gæst. 

Del denne side