På kanotur

I Danmark er det populært at sejle i kano. Ofte er én, to, tre eller flere kanoer af sted sammen, og så er madkurven og tæpperne med – klar til en dejlig dag i naturen.

Med kano på åer og fjorde 

Du kan sagtens sejle i kano over længere strækninger i Danmark med flere overnatninger undervejs. Gudenåen og Susåen er de bedst kendte åer til tursejlads, men også Skjern å og Nørreåen er velegnede til flere dages sejllads. Der er udlejning af kanoer og gode overnatningsmulig- heder langs hele åen - ligesom det er godt skiltet, hvor du må gå i land.

En uge eller et par dage i en kano er en ren lise for sjælen. Roligt vand med let strøm ned ad åen med afvekslende sejllads, når en sø skal krydses. Du kommer helt tæt på dyrelivet og oplever naturen med alle dine sanser.

Du kan sagtens sejle i kano på flere af de danske fjorde – følge kystlinien ind i små vige og bugter, og rundt om pynter og odder. Der er utallige turmuligheder på Limfjorden i Nordjylland, og de sjællandske fjorde: Roskilde Fjord, Holbæk Fjord og Isefjorden kan også sagtens besejles i kano.

Der findes ikke en samlet fortegnelse med forslag til kanoture. Et godt råd er derfor at kontakte et par af kanoudlejerne. De kan hjælpe jer til at finde frem til en tur og et farvand, som passer til jer og jeres energi og færdigheder.

Priser på kanoleje 

Du kan leje kanoer på time-, dags- og ugebasis hos de fleste kanoudlejere. Typisk koster det omkring DKK 200/EUR 27 pr. dag og DKK 1.000/EUR135 pr. uge. Der er dog forskelle mellem udlejerne og typerne af kanoer.

Søg efter kanoudlejere 

Del denne side

Vandsport i Danmark

Danmark har perfekte betingelser for næsten enhver form for sejlads