Billige ferieformer i Danmark

Billige ferieformer i Danmark

Danmark har ry for at være et dyrt rejseland, men du kan sagtens holde en billig eller næsten gratis ferie i Danmark, hvis du vælger den rigtige ferieform. Her er forslag til billige ferieformer i Danmark.

Gratis ferie på et økologisk landbrug
Vil du have gratis ferie, socialt fællesskab og samtidg lære noget om økologisk landbrug, har du chancen gennem "WWOOF" - Willing Workers On Organic Farms. Som “woof'er” deltager du i det praktiske arbejde og får til gengæld fri kost og logi. Ideen med WWOOF er at udbrede interessen og kendskabet til landbrug, produktion og miljøvenlig levevis, men det er også en billig måde at rejse på. På WWOOF's hjemmeside kan du få mere at vide om ordningen og finde frem til værtsfamilier i Danmark. 

Bliv frivillig på en af årets musikfestivaler
Flere af de Danmarks større musikfestivaler trækker på frivillig arbejdskraft. Det gælder fx på Roskilde Festivalen, hvor du bor i en arbejdslejr, ofte sammen med folk fra flere andre lande, og samtidig får chancen for en gratis musikoplevelse. Her kan du læse mere om muligheden for frivilligt arbejde på Roskilde Festivalen, men husk du skal ansøge inden 1. maj. Langelandsfestivalen, Vig Festivalen, Smukfest og flere andre festivaler bruger også frivillig arbejdskraft. Tjek de enkelte festivalers hjemmesider for yderligere information.  

Tag på ø-lejr
Ø-lejrene er blevet mange danske familiers foretrukne ferieform. Lejrene ligger ofte på små øer, nogle uden veje og trafik. Man bor i store telte, laver mad i hold og spiser den i fællesskab omkring lejrbålet. Der er bestemte aktiviteter knyttet til den enkelte ø-lejr, det kan være alt fra sejlads i havkajak over musik og dans eller ren og skær hygge til forskellige former for selvudvikling. Det er ikke gratis at tage på ø-lejr, men meget billigt. En uges ophold inkl. kost koster i 2015 DKr. 1.085,- for en voksen og 630,- for et barn op til 14 år. 
Læs mere på Ø-lejr bevægelsens hjemmeside

Bliv jordbærplukker i ferien
Pluk jordbær om formiddagen og få penge for det, og nyd livet om eftermiddagen. Danmark er et landbrugsland og EU/EØS-borgere kan frit tage sæsonarbejde på landet. Når jordbærrene modnes på markerne (i juni/juli), er det blevet populært blandt især unge EU-borgere at søge til Danmark for at plukke bær. Ofte bor man i teltlejre på gårdene, og det er en enestående mulighed for at møde andre unge. Når jordbærsæsonen er slut, er der måske andre afgrøder at plukke på samme gård eller en gård et andet sted i landet. Kontakt eventuelt det lokale turistkontor for at høre, om der er større jordbæravlere i deres område. 

EU/EØS-borgeres ret til at arbejde i Danmark
EU/EØS-borgere kan arbejde i Danmark i 3 måneder uden opholdstilladelse, men det er en god idé at søge jobbet hjemmefra, så du er sikker på, at alle formaliteter er i orden. 

Bo midt i naturen 
Med "Fri teltning" kan du overnatte gratis i en del af Naturstyrelsens skove og samtidig få en stor naturoplevelse. Derudover kan du vælge mellem næsten 1.000 naturlejrpladser "Overnatning i det fri", ofte beliggende på private lodsejeres jord, hvor du kan overnatte for max. 30,- DKr. pr. nat pr. person - og i flere tilfælde helt gratis. Læs mere om "Overnatning i det fri".    

Billigt på aktiv ferie
Med i tusindvis af skiltede ruter og overskuelige afstande mellem oplevelserne, er Danmark som skabt til cykel- og vandreferie, og kombinerere du turen med "Fri teltning" eller "Overnatning i det fri" (se ovenfor) kan sådan en ferie virkelig gøres meget billigt. Specielt hvis du selv medbringer en cykel.  
Læs mere om cykelferie i Danmark
Læs mere om vandreferie i Danmark 

Bliv gast på en sejlbåd
Kan du binde reb og forstå dig på sømandskab, så kan du blive gast og sejle med rundt i Danmark på private både. Flere søger gaster til kortere eller længere turer i det danske farvand.
Her kan du kan finde Dansk Sejlunions gastebørs

Del denne side

Nationalmuseet, København

Hold billig ferie i Danmark

Hold billig ferie i Danmark! Danmark er fuld af billige og gratis glæder. Der er fri entré, ikke kun til naturen, strandene og byernes pladser, men også til mange kulturelle oplevelser.