Horse riding on the beach

Sjove ferieformer med børn i selskabet

Der er mange feriemuligheder i Danmark, men ikke alle er lige velegnede, hvis der er børn med i selskabet. Her er forslag til ferieformer, som hele familien vil synes om.

Cykelferie 

Danmark er et ideelt cykelland. Afstandene er små, og der er ingen uoverstigelige bjerge - kun små, bløde bakker. Du har mere end 10.000 km skiltede cykelruter at vælge imellem, og de større byer er velforsynet med cykelstier, så man kan komme sikkert rundt. En cykelferie er en sjov ferieform med børn, men det er vigtigt, at I husker at tilpasse ambitionsniveauet efter børnenes formåen og sørger for at lægge hviledage ind, eller besøg på sjove børneattraktioner, så der også bliver tid til leg og underholdning. 

Læs mere om cykelferie i Danmark

Rideferie 

Man behøver ikke at have din egen hest med for at holde rideferie i Danmark. Man behøver ikke engang øvelse i at ride. En række arrangører af rideferier tilbyder nemlig deciderede ferier med overnatning og halv- eller helpension – og her følger hesten med i prisen. En del af disse "ridecentre" er kun for børn og unge, men der findes også centre, hvor hele familien er velkommen.

Fordi ridning er så populær en sport i Danmark, ligger rideskolerne tæt. Her kan du leje en hest eller pony og ride ud i naturen – med eller uden ledsager. Priserne afhænger af, om det er ponyer eller heste og om der er undervisning med i lejen.

Find hesteudlejere i Danmark
Læs mere om rideferier i Danmark 

Del denne side

Relevante links

Familieferie

Der er mange muligheder for at holde familieferie i Danmark - og det er uanset om børnene er store eller små!

Video: Danmark for børn

Video: Nyd livet i Danmark