Danmark lyser op på Ipanema

Når Den Danske Pavillon åbner den 2. August 2016 på Ipanema-stranden i Rio, bliver det lysende i de danske farver.

Henning Larsen Architects har designet Den Danske Pavillon på Ipanema, og det er Martin Professional, der står for belysningen af pavillonen – både indvendigt og udvendigt.

Pavillonen består af et aluminiumsskelet og vægge i hvid canvas. Væggene fungerer som lærred for belysningen, der forestiller Dannebrog, men som også kan skifte mellem både statiske og pulserende farver og mønstre, der skal symbolisere Danmarks tilstedeværelse på Ipanema.

”Lyset er baseret på pavillonens design, og derfor er det i udgangspunktet Dannebrog, vi skaber. Vi kan dog tilpasse lyset til at vise et andet lands flag eller blot farverne fra et andet lands flag, hvis det skulle blive aktuelt,” forklarer Henrik Kristensen, Manager for Design & Application hos Martin Professional.

Inde i pavillonen er der planlagt en dynamisk belysning, som skal understøtte de forskellige aktiviteter, der er på programmet. Alle lamper kan styres individuelt og bruges til at tilpasse den enkelte situation – det kan fokusere på en bestemt udstilling eller koncert, eller det kan bruges til at skabe en særlig stemning blandt de besøgende.

”Fleksibilitet er nøgleordet, ” forklarer Henrik Kristensen, ”Vi har et udgangspunkt for, hvordan lyset skal være, og så tilpasser vi det til den gældende situation.”

Lyset tændes hver dag cirka en time før solnedgang samtidig med, at musikken starter. Det er den unikke kombination af statisk og let pulserende udvendig belysning og dynamisk indvendig belysning, der skal bidrage til at gøre et besøg i Den Danske Pavillon til en helt særlig oplevelse og på samme tid gøre pavillonen til et populært samtaleemne.

”Vi er overbeviste om, at lyssætningen af pavillonen vil skabe en masse positiv opmærksomhed, og at den lysende pavillon vil være et ydet fotomål for nyhedshelikopterne over Rio,” siger Lars Schaldemose, projektudviklingschef i VisitDenmark.

Læs mere om Martin Professional her.
Og læs om de forskellige aktiviteter på Den Danske Pavillon her.

Del denne side