Gå i fodsporene på Sarah Lund eller Birgitte Nyborg. Find vej til danske filmlocations

På tur til danske filmlocations

Danske film og tv-dramaserier er populære - ikke bare i Danmark, men også i udlandet. Tv-serier som "Forbrydelsen", "Borgen", "Broen" og "Dicte" har uge efter uge samlet et stort og trofast publikum. Kendetegnende for tv-serierne og flertallet af de seneste års mange danske filmsucceser er, at store dele af produktionerne er optaget i Danmark on location. Altså ikke i studier, men ude i det virkelige liv. - Denne side viser vej til en stribe danske filmlocations, hvor du kan genopleve dine ynglingsfilms univers med egne sanser. 

Borgen

Borgen

Den danske tv-hitserie Borgen har taget danskerne og udlandet med storm og har tilmed vundet den britiske BAFTA television award i 2012.

Forbrydelsen

Forbrydelsen

Gå i fodsporene på tv-serien Forbrydelsen og vicekriminalkommisær Sarah Lund (Sofie Gråbøl), mens hun kæmper for at opklare det brutale mord på gymnasieeleven Nanna Birk Larsen.

Besøg Nordisk Films studier

Kom bag kulisserne på Olsen Banden og andre danske filskatte med en rundvisning i Nordisk Films studier

Oplev Korsbæk på Dyrehavsbakken

Her du kan opleve den helt særlige stemning fra Matador. Kom til middagsselskab Hos Varnæs, spis aftensmad i Katrines Gaard eller få andre fuldendte oplevelser på Korsbæks spisesteder.

Badehotellet

Har du fulgt med i den populære tv-serie "Badehotellet" og fået lyst til at opleve den smukke natur, der omgiver hotellet? Så prøv livet på et dansk badehotel på egen krop

Broen

Broen

Broen er filmet i København og Malmø på den anden side af Øresund - kun 25 minutter væk med tog fra Københavns Hovedbanegård.

Tag til Dragør og genoplev "Tidsrejsen"

DRs populære julekalender, "Tidsrejsen", udspiller sig i det gamle fiskerleje Dragør, der ligger bare 12 km fra Københavns centrum.

Dicte

Gå i fodsporene på Dicte når du besøger Aarhus

Jagten

Internationale priser til danske film

Danske film har gennem de sidste 25 år taget internationale priser hjem som aldrig før. 

Video: Danmark som filmnation