Hoteller i København og resten af Danmark

Leder du efter hotel i København eller et andet sted i landet, så fortvivl ikke, for i Danmark har du mere end 800 hoteller at vælge imellem, så uanset hvilket type og prisklasse, du går efter, vil du sjældent lede forgæves. Her er alt fra store, internationale kædehoteller, stilfulde herregårds- og slotshoteller, hyggelige badehoteller i naturskønne omgivelser, historiske kroer, hvor charme og god mad er i højsæde og budgethoteller for dem, der blot skal have en seng at sove i.

Klassifikation af hoteller i Danmark

Alle hoteller i Danmark, der er medlem af brancheforeningen HORESTA og har mindst 40 senge, er klassificeret med fra 0 til 5 stjerner efter en række specifikke kriterier, der omfatter både fysiske faciliteter og serviceydelser.

Her kan du læse mere om klassifikation af danske hoteller.

Prisniveauet på danske hoteller

Et dobbeltværelse med bad og morgenmad inkluderet koster i gennemsnit (per december 2012):

* 595,- til 850,- kr.
**  500,- til 1.495,- kr.
*** 495,- til 2.995,- kr.
**** 580,- til 2.790,- kr. 
***** 1.000,- til 4.630,- kr.

Søg efter hoteller i København

Søg efter hoteller i Danmark

Bo miljøvenligt under dit hotelophold i Danmark

Vil du tage hensyn til miljøet under dit hotel- eller kroophold i Danmark, skal du holde øje med miljømærkerne Blomsten og Svanen. På hoteller med et af de to mærker bliver der stillet:

- Krav til forbrug af energi 
- Krav til forbrug af vand og rensning af spildevand 
- Krav til mængde af affald og sortering  
- Krav til anvendelse af vedvarende ressourcer. 
- Uddannelse af personale til at sikre at miljøkravene overholdes 
- Information om stedets miljøpolitik

Læs mere om de to miljømærker på www.ecolabel.dk. 

Kroer og kroophold i Danmark

Er du på udkik efter et kroophold, kan du vælge blandt over 100 kroer i Danmark. På en dansk kro bor du nærmest i et stykke ægte Danmarkshistorie, for mange af de danske kroer har flere hundrede år på bagen. De fleste danske kroer er ret overskuelige af størrelse, og som regel er det kromanden og hans kone, der står for driften. Derfor vil du ofte opleve en næsten familiær stemning, når du bor på kro i Danmark. På en typisk dansk kro, bliver der også serveret god mad - tit og ofte solide, danske egnsretter, men nyere og mere rafineret kogekunst har også fundet plads i de danske krokøkkener. Fx har Falsled Kro på Sydfyn et af landets ypperste køkkener. 

Slots- og herregårdshoteller i Danmark

Mange af Danmarks slotte og herregårde er blevet omdannet til hoteller, hvor du kan overnatte i fornemme, historiske omgivelser. Indretningen er i de fleste tilfælde ført up to date, så selvom bygninger har flere hundrede år på bagen, skal du ikke undvære moderne bekvemmeligheder. De fleste slots- og herregårdshoteller har også indrettet restaurant på stedet, og mange tilbyder attraktive pakker med overnatning og flere måltider inkluderet. 
Søg efter slots- og herregårdshoteller i Danmark

Danske badehoteller

På et dansk badehotel finder du sjæl og charme og en helt egen rustik atmosfære. Her møder du en dejlig afslappet feriestemning, hvor du kan koble af og nyde bare at "være". Her kan du tilbringe timer i en liggestol, småsludre med de andre gæster, tage dig en dukkert eller en løbe- eller travetur i den omkringliggende natur og lade dig opvarte i stedets restaurant - her har du med andre ord de perfekte rammer for afkobling og forkælelse.

Danmarks godt 40 badehoteller er spredt ud over hel landet. Koncentrationen er dog størst i Nordjylland og langs den jyske vestkyst, hvor Ruths Hotel i Skagen er legendarisk. I Sydøstjylland ligger der flere badehoteller ud til Lillebælt. På Nordsjællands kyst finder du hotellerne for eksempel i de gamle badebyer Tisvildeleje, Gilleleje og Hornbæk, og også på Bornholm er der dejlige badehoteller på den klippefyldte østkyst med flot udsigt over Østersøen.

De fleste danske badehoteller har åbent fra midt i april til midt i oktober, men flere of flere vælger at holde åbent året rundt. Her kan du se en oversigt over vinteråbne badehoteller.
Søg efter badehoteller i Danmark


Læs om andre overnatningsformer i Danmark

 

Del denne side