I havkajak

Det er både sjovt og udfordrende at sejle i havkajak, men samtidig dejligt afstressende. Det handler nemlig ikke kun om at sidde på vandet og padle, men også om at se, nyde og udforske havet og naturen omkring dig. At sejle i havkajak er ikke bare for solister, det er i høj grad en social sport, hvor der er fine muligheder for sammen med andre at tage ud og opleve både til vands og i land. En havkajak kan jo så nemt som ingen ting trækkes på land, hvor den medbragte mad kan nydes. 

Gode lokaliteter 

Danmark er omgivet af vand på næsten alle sider, mod vest er det stort og til tider barsk, mod øst blidere og mere tilgængeligt. Læg hertil de mange fjorde og vige, så har du en perfekt tumleplads for havkajakroere.

Til de bedste lokaliteter hører den jyske østkyst med dens fjorde, den sydlige vesterhavskyst omkring Rømø og Fanø, Limfjorden, Det Sydfynske Ø-hav, Smålandshavet syd for Sjællland, Isefjorden, Roskilde Fjord og Øresund. Også i Københavns havn er der super muligheder. 

Havkajakkurser 

Det kræver øvelse at beherske en havkajak og nogle helt grundlæggende og elementære færdigheder.  

Som nybegynder kan du lære at sejle havkajak på f.eks. weekendkurser, gennem medlemsskab af en kajakklub eller gennem enkeltlektioner med en kompetent instruktør. Du lærer de mest basale færdigheder så som roteknik, ind- og udstigning i kajakken, at gå ud og ind gennem brændingen og at tømme en kajak fyldt med vand. Du lærer også makkerredning, for det kan jo hænde, at kajakken vælter.  

Del denne side

Relevante links