De danske kongers foretrukne tumleplads

Ferie i Nordsjælland

Hold ferie i det grønne og frodige Nordsjælland, der veksler mellem kuperede åbne landskaber med vældige skove og store søer. Langs nordkysten finder du nogle af Sjællands smukkeste kyststrækninger og bedste badestrande, og langs Øresund er der flotte udsigter over sundet til Sverige.

På en ferie i Nordsjælland kan du også besøge nogle af Europas flotteste slotte, nemlig Kronborg og Frederiksborg Slot, og har du intersse for moderne kunst, er et besøg på kunstmuseet Louisiana et absolut must. Regionens seneste trækplaster er M/S Museet for Søfart, der i Bjarke Ingels enestående arkitektur beretter om Danmark som søfartsnation.   

Louisiana

Kunst i verdensklasse på Louisiana Museum

Louisianas samling av moderne kunst tilbyr utstillinger i verdensklasse og ligger utrolig fint til langs Nordsjællands kyst.

Credit Rasmus Hjortshøj - Maritime Museum Helsingør

MS Museet for Sjøfart

Se hvorfor Danmarks unike undervannsverden i Helsingør er så spesiell på MS Museet for Sjøfart.

 

Nordsjælland kyst

Utforsk Norsjællands kyst

De berømte slottene i Nordsjælland ligger i fantastiske omgivelser. Langs den Danske Riviera finner du flotte strender, og regionen huser også populære feriesteder som Gilleleje og Tisvilde.

Nordsjælland sykkel

Nordsjællands byer og tettsteder

På Nordsjælland finner du både kjente feriedestinasjoner som Gilleleje og Hornbæk, late fiskebyer og slottsbyer som Hillerød og Fredensborg.