Mountain bike in Denmark

Naturoplevelser

Odsherred ligger med hav og vand på tre sider. Derfor er lyset specielt, og i klart vejr er der flotte udsigter så langt øjet rækker - fx fra Sjællands Odde ud over Sejerø Bugt og fra Klintebjerg ud over Kattegat. Det bakkede landskab rummer også mange gravhøje og andre fortidsminder. 

Ved Havnsø i bunden af Nekselø Bugt ligger Vesterlyng, som er Sjællands største hedeområde. Vesterlyng er fredet, men du kan bade fra den fine strand og færdes frit overalt. Der er også fin adgang til det smukke og kuperede Røsnæs nord for Kalundborg. En vandresti fører dig langs kystens høje skrænter og næsten helt ud til fyret. Spidsen af Røsnæs er Sjællands vestligste punkt med flere solskinstimer end mange andre steder i landet. 

Naturreservatet Hov Vig ligger øst for Nykøbing S. En cykel- og vandresti fører igennem det smukke vådområde med et rigt fugleliv, som du kan studere fra et fugletårn. 

Syd for Sorø ligger de smukke Tystrup-Bavelse Søer i et flot, kuperet herregårdslandskab med store marker og skove, og igennem det løber Sjællands største å - Suså. Der er fantastiske udsigter over både søer og å, som er meget populære blandt kanofolket og lystfiskere, og siden 2003 kan man opleve ynglende havørne. 

Del denne side