Populære turfarvande og havne

Omgivet af vand og med tusindvis kilometer kyststrækning, utallige fjorde og i hundredvis af småøer, er der nærmest uanede muligheder, når sejlturen går til Danmark. De fleste trofaste Danmarkssejlere har deres favoritfarvande - her er et udvalg af de mest populære. 

Fyn og øer 

Fyn, specielt området syd og vest for landsdelen, byder på de mest populære sejlerfarvande i Danmark, men der er også meget at komme efter i dette område. Her er pittoreske havnebyer, flotte kyststrækninger og mange charmerende småøer. Svendborg Sund er nok en af Danmarks smukkeste vandveje og syd for åbner Det sydfynske Øhav sig med små og mellemstore øer spækket med havne og ankerpladser. Et af Øhavets absolut største trækplastre er den gamle, stolte købstad Ærøskøbing på Ærø.

Jylland 

Længere vestpå ligger øen Als og Flensborg Fjord der også er meget populære lystsejlerområder. Her kan man blandt andet bese et af Danmarks nationalsymboler, Dybbøl Mølle, fra vandsiden og opleve Sønderborgs charmerende havnefront med mange cafeer og restauranter.

Turen op gennem Lillebælt er også en stor oplevelse (på grund af den stærke strøm i farvandet er det bedst at gøre turen fra syd til nord). Her byder også Haderslev og Kolding Fjord sig til. Ved Lillebæltsbroen er der landkending til begge sider og mange smukke udsigter.

Østjylland med Århus Bugten, Kalø og Ebeltoft Vig, Horsens og Vejle Fjord samt Samsø og flere småøer er et andet yndet lystsejlerområde. Oplev Mols Bjerge fra søsiden og besøg byen Ebeltoft, der med sine fine, gamle huse og brostensbelagte gader hører til blandt Danmarks hyggeligste. Oplev også det unikke havnemiljø i Øer Havn ikke langt fra Ebeltoft, eller stik ud i Kattegat til Samsø, hvor især Ballen Havn er meget populær i sommermånederne.

Del denne side

Vandsport i Danmark

Danmark har perfekte betingelser for næsten enhver form for sejlads