Solskinsøen er kommet i briternes søgelys

Et hold britiske journalister turnerede Bornholm rundt i sommer. Det har givet anledning til en lang række positive omtaler i store britiske medier. Ekstra opmærksomhed fik Bornholms særprægede madkultur og den generelle ro, som hersker på øen.
Tirsdag, oktober 2, 2018

‘’Her har livet et fantastisk afslappet tempo, og det synes at være indbegrebet af det, danskerne selv kalder hygge.’’ Sådan omtaler journalisten Rachael Burnett østersøens perle, Bornholm, i Manchester Evening News.

Det er blot én ud af mange rosende udtalelser om den danske solskinsø. I samarbejde med destination Bornholm og journalister fra fire store mediehuse i Storbritannien er det nemlig lykkedes VisitDenmark at få bred omtale af ”den dejligste ferieø” i mange af de britiske regionalaviser.

Solskinshistorierne er blandt andet bragt i Edinburgh Evening News, Evening Chronicle og Express Star, og indtil videre har journalisternes besøg på Bornholm resulteret i 74 omtaler. Derudover forventes National Geographic Traveller at bringe en artikel i slutningen af dette år eller ved starten af næste år.
 
’’Fordelen ved at samarbejde med de britiske regionalaviser er, at de har et enormt opland. Vi rammer derfor meget bredt, og forhåbentlig inspirerer vi rigtig mange briter til at rejse til Danmark,” siger Sidsel Møller Christensen, PR & Pres Manager UK.


En ukendt destination

Bornholm beskrives som en ukendt feriedestination for briterne, men en get-away som de fleste danskere har glædelige barndomsminder fra. Omtalerne spænder bredt, fra Hammershus til retten ’Sol over Gudhjem’, og hvordan madlavning udøves som en disciplin med øje for kvalitet og øens lokale råvarer.

Også den smukke granit og øens sydlige områder, hvor kysterne består af så fint sand, at ’det kan anvendes i timeglas’, bliver nævnt. Ligeledes fremhæver medierne øens flade landskab som er oplagt til danskernes foretrukne motionsform: cykling.

Distancen kan afskrække nogle danskere, som har en tendens til at se rejsen til Bornholm som en dagsrejse. Men idet briterne har et helt andet syn på distance og rejsetid, ses det som en lettilgængelig destination, med kun et lille fly-hop fra København til Bornholm.

’’Mange briter, i sær dem i London-området, er vant til at pendle en time, hvis ikke mere, til arbejde, og derfor er der her også en åbning for at kombinere storbyferie i København med et par dage på Bornholm, da de ikke ser rejsetid på samme måde, som danskerne måske gør det’,’ siger Sidsel Møller Christensen. 
 
En madkultur for sig
Briterne kommer generelt til Danmark for bl.a. gastro-oplevelser, og her skiller Bornholm sig helt særpræget ud ved at have dannet en hel kultur om mad. Bornholm har været i en rivende udvikling indenfor de seneste ti år, hvor det hele startede med Kadeau,’’ siger Sidsel Møller Christensen.

I artiklerne ligges der her særligt vægt på Sol over Gudhjem festivalen, hvor alle interesserede har mulighed for at komme bag scenen og se, hvordan de lokale råvarer dyrkes. Journalisterne beskriver blandt andet et besøg på en kvægfarm og en bærplantage, hvor sidstnævnte også påtager sig et socialt ansvar ved at ansætte medarbejdere med mentale problemer.

’’Journalisterne gav udtryk for, at besøget på Bornholm var en ægte og autentisk oplevelse. Her fik de faktisk lov til at være med, de er en del af det der sker omkring dem’’ siger Helle Mogensen, presseansvarlig i Destination Bornholm. 
 
’’I stedet for at blive kørt rundt i limousine, få serveret champagne og være i tvivl, om de er i Tokyo eller på Hawaii, så er journalisterne en aktiv del af besøget på Bornholm, hvor de klappede køerne og snakkede med landmanden selv. Her giver fra jord til bord virkelig mening’’. tilføjer hun.

Den særprægede madkultur koblet med den afslappede livsstil uden alt for mange mennesker har givet udtalelser om Bornholm som ‘’One of the quietest, simplest and unspoiled places in the world’’.
Og sandsynligvis er der flere positive omtaler i vente, mener Helle Mogensen.

’’To ud af fire journalister er freelance, og dem har vi slet ikke set noget fra endnu. Derfor er der udsigt til endnu flere omtaler, som vi håber på og regner med bliver publiceret som optakt til 2019 sæsonen,’’ siger hun.   

Del denne side