Picnic under åben himmel

Spis billigt

Picnic i det grønne kan gøres billigt og er samtidig en hyggelig oplevelse. Men der er også mange andre muligheder for at spise billigt i Danmark.

Spis i det fri
Vil du spare på madbudgettet, gør du det bedst ved købe dine mad- og drikkevarer i de lokale butikker. Og er vejret til det, er det en dejlig oplevelse med en picnic i det grønne. Flere attraktioner tilbyder ligefrem særlige picnic-områder, ofte også overdækket, hvor man kan nyde sin medbragte mad. I sommermånederne er det også værd at hold øje med pluk-selv-steder, hvor du fx kan plukke dine egne jordbær. Det er en både hyggelig og besparende familiefornøjelse. Er du i nærheden af en havn, vil det også ofte være muligt at købe fisk direkte fra fiskerne til priser, der er en del del under priserne hos firkehandleren eller i supremarkedet. Langs landevejene kan du også være heldig at finde små boder med frisk lokalt dyrkede grøntsager, frugt og æg til rimelige priser.    

Spis billigt på restaurant
Vil du hellere på restaurant, kan du tilmelde dig et af de efterhånden mange tilbudssites, "TilbudIByen", "Downtown.dk", "SweatDeal", "Restaurant2Night" m.fl., der løbende har gode spisetilbud - ofte med op til 50% rabat. Men ellers er det også værd at holde øje med de etniske restauranter, specielt græske og tyrkiske, der ofte lokker med gode tilbud både til frokost og aften. Lokale kulturhuse i landets større byer har også ofte en restaurant eller café, hvor maden som regel både er god og billig, så det er også værd at undersøge, hvis man vil spare på madbudgettet. 

Et alternativ er den berømte danske pølsevogn, hvor man hurtigt og billigt kan få stillet sulten. 

På de to byguides AltOmKøbenhavn og AltOmAarhus kan du søge restauranter frem efter prisklasse, så her har du en nem adgang til billige restauranter i Danmarks to største byer. 

10 prisvenlige restauranter i København (udvalgt af VisitCopenhagen)

Spis lokalt på et folkekøkken 
Indenfor de sidste par år er folkekøkkener poppet op i byerne. På et folkekøkken kan alle mødes, lokale som turister, til et billigt måltid mad der ofte serveres om en gang om ugen eller måneden i den lokale hal eller foreningshus. Hold øjnene åbne for folkekøkkener i den by, du besøger.

Et par københavnske folkekøkkener er Folkekøkken Vesterbro, Mellemøstlig Folkekøkken, Folkekøkken i Nørrebrohallen og Folkekøkken i bryghuset

I Aarhus kan du prøve Folkekøkkenet i Trøjborg

      

Del denne side

Restaurant Rebel

Årets BibGourmand-steder - god mad, rimelige priser

Den verdensberømte franske spiseguide Michelin tildeler en særlig anerkendelse, "Bib Gourmand", til restauranter, der serverer god mad til priser, der er til at betale.