Vandreruter på de danske øer

Bind vandrestøvlerne og tag med på fem ø-vandreruter. Ruterne tager dig ud i den flotte danske natur og er en god måde til samtidig at opleve den afslappende ø-kultur på første hånd.

Lollands albue

Denne heldagstur tager dig til det mindre befærdede vestlige Lolland udenfor landsbyen Ydø. Turen starter ved Albuen Strand Camping og fører dig ud over Albuen Tange. Albuen Tange er 7,5 km og kun omkring 20 meter bred på det smalleste sted, så havudsigt kan ruten godt garantere og det med at fare vild kan vente til en anden gang.

Vandring i Det Sydfynske Øhav

Pak vandreskoene og tag på ø vandring med ø-hop på Øhavsstien. Ruten er på 220 km og er en af Danmarks længste. Den strækker sig over Fyn, Tåsinge, Langeland og Ærø. Turen går igennem flotte naturområder, gamle herregårde, købstæder og spændende kulturhistorie.

Camønoen

Denne nyanlagte rute på Møn (åben fra 18. juni 2016) fører dig igennem Møns natur og sætter samtidig fokus på kunsten og kulturer, der blomstre på denne grønne ø ved Sydsjælland. Camønoen på 175 km tager dig igennem Klintekongernes land, den gamle urskov forbi jættestuer og langs de hvide sandstrande.

Bornholm rundt til fods

Bormholm rundt går langs kysten og tager dig igennem øens varierede natur på en 120 km. vandretur, der passer fint til en 3-4 dages tur. Bornholms kyststier, som ruten også kaldes, kommer forbi granitklipper, sandstrande og Nordeuropas største borgruin, Hammershus.

Natur og kulturvandring på Læsø

Læsø byder på flere vandreruter, hvor en 58 km lang rute tager dig hele øen rundt. Her er der gode muligheder for at se sæler og især Læsø klitplantage byder på et rigt plante- og dyreliv, som bedst nydes på gåben. Husk at holde dig vågen til stjernehimlen, som på Danmarks små øer er helt speciel og tydelig, da der ikke er meget lysforurening på øerne.

Del denne side

På ø-ferie i Danmark

På ø-ferie i Danmark

Hop på en af Danmarks mange små ø-færger og oplev det stille liv fjernt fra storbyen larm og jag