Stor fremgang for dansk turisme

Det store danske turisterhverv er på vej mod et af sine bedste år nogensinde. Det glæder erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, der om kort tid fremlægger en større samlet strategi for dansk turisme.
Fredag, september 9, 2016

Sommeren 2016 bliver næppe husket for sit gode vejr. Men den kan til gengæld ende med at gå over i historien som en af de bedste nogensinde for den store danske turistbranche, der holder liv i næsten 115.000 arbejdspladser.

Nye tal for juli, der er den helt store feriemåned, viser således, at der blev udlejet flere sommerhuse, og overnattede flere udenlandske turister på danske hoteller og feriecenter, end nogensinde før.

Det var især flere tyskere, som overnattede i de danske sommerhuse, og på de danske hoteller var der for syvende år i træk tale om en juli-rekord.

»Det understreger, at turisme er et væksterhverv med kæmpe muligheder for Danmark. Men hvor den hårde konkurrence med andre destinationer samtidig kræver, at vi tilbyder de rette rammevilkår og har konstant fokus på udvikling og innovation hos de enkelte aktører i branchen,« siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V).

Den nye turismestrategi, som regeringen præsenterer inden for kort tid, vil indeholde konkrete pejlemærker for dansk turisme frem mod 2025.

Turismestrategien skal sikre, at dansk turisme er rustet til at klare sig i den internationale konkurrence også i fremtiden. Det skal blandt andet ske ved at forbedre turismeerhvervets rammevilkår.

Det samlede turismeforbrug i Danmark er tæt på 95 mia. kr. og skaber 115.000 arbejdspladser i hele landet. Men der er potentiale for en betydelig stigning i turismeomsætningen, hvis vi forstår at udnytte mulighederne, vurderer Troels Lund Poulsen.

Denne nyhed blev udsendt af Erhvervs- og Vækstministeriet. Se originalen her.

Del denne side

Kort om overnatningstallene

De seneste overnatningstal viser, at juli var en god måned, især målt i tyske overnatninger.

En fremgang på hele 20,2 procent er med til trække de udenlandske overnatninger op på en fremgang på 7,0 pct. i forhold til juli 2015.

Det betyder, at de udenlandske overnatninger i årets første syv måneder nu er 5,7 pct. højere end sidste år. I juli var der også markant fremgang i overnatningerne fra bl.a. USA (+9,7 pct.), UK (+3,8 pct.), Italien (+23,0 pct.), Spanien (+26,4 pct.) og Frankrig (+17,7 pct.).

Juli-tallene viser derimod tilbagegang fra det norske (-3,3 pct.), svenske (-4,5 pct.) og hollandske (-10,7 pct.) marked.

Til gengæld tegner disse tre markeder sig for pæne stigninger i feriehusbookninger i august. Her er der booket knap 3.000 eller 3,0 pct. flere udenlandske husuger pr. 31. juli 2016, end der var på det tilsvarende tidspunkt i 2015. For resten af året er booket 2,9 pct. flere husuger af udenlandske turister, end der var på samme tidspunkt sidste år.

Danske overnatninger gik i juli 1,9 pct. tilbage, hvilket giver en samlet fremgang på 2,2 pct. i forhold til 2015.

Se overnatningstal for juli


Se mere om turisternes overnatninger i Danmark