På cykel i Danmark

Kom billigt rundt i Danmark

Det behøver ikke at koste en formue at komme rundt i Danmark. Vandrer du, eller tager du cyklen, kan det gøres helt gratis, men der er også andre muligheder, hvis du vil billigt frem.

Kom gratis rundt
Vandrer du eller cykler du, kan du slippe helt for transportudgifter - og forholdene for både vandrende og cyklende er generelt meget gode i Danmark, hvor der aldrig er langt til næste provianterings- eller overnatningssted. Samtidig har du et fintmasket net af afmærkede mindre vandre- og cykelstier, så det er både nemt og sikkert at komme rundt. Skal du krydse Storebælt slipper du dog ikke for at købe en bus- eller togbillet, da du hverken må gå eller cykle på Storebæltsbroen. Det samme gælder på Øresundsbruen.  

Du kan også tage på tommelfingeren. Det er ikke særlig udbredt i Danmark, men ikke ulovligt. Sund fornuft er altid en god ting, men der et ikke specielt farligt at tage på stop i Danmark.

Gratis rundt i Odense
Med city-bussen kan du tage en tur rundt i Odense centrum helt gratis. Bussen kører i ring i den indre by og kommer forbi hvert stoppested ca. hvert 10. minut. Busserne er nemme at genkende - de er pink og dekorerede med eventyrfigurer fra H.C. Andersens eventyr. 

Samkørsel
På hjemmesiden www.gomore.dk kan du både tilbyde ledige pladser i din bil, og dermed få et tilskud til benzinen, og søge efter et lift fra et sted til et andet og på den måde komme billigt frem.     

Bycyklen
Gratis bycykler er pt et tilbud til borgere og besøgende i Frederikshavn, Viborg og Aarhus. I Odense og Randers er den første halve times brug af en bycykel grats, derefter koster det 10 Dkr. pr påbegyndt time. For de københavnske bycykler skal du betale 25 Dkr. pr. time. 

Kom billigt med toget
Der kan være mange penge at spare, når man rejser med tog i Danmark, især hvis man krydser Storebælt. Så kan man nemlig rejse på de såkaldt "Orange billetter", som gælder på udvalgte afgange. Der er mange andre rabatmuligheder, her i blandt seniorbilletter med op til 50% rabat samt ungdomsbilletter. Børn under 12 kører gratis ifølge med en voksen.
Læs mere om DSB's "Orange billetter" 

Fjernbusser i Danmark
Fjernbusser er ofte et billigt alternativ til toget - specielt over længere stræk, og hvis du vælger en af de rabatmuligheder, operatørerne tilbyder.
Læs mere om fjernbusruter i Danmark 

Del denne side

Relevante links

www.gomore.dk (samkørsel)

www.dsb.dk (billig-billetter)