Bo på vandrerhjem i Danmark

På trods af navnet er vandrerhjem ikke kun en overnatningsmulighed for vandrere. Og forestillingen om store sovesale og primitive faciliteter er for længst fortid. I dag tilbyder de fleste vandrerhjem både enkelt-, dobbelt- og familieværelser med eget bad og toilet, men du kan også stadig få en seng på en fællesstue, hvis du går efter en billig overnatning. Nutidens vandrerhjem er for alle aldersgrupper og især for børnefamilierne hvor der skal være plads til alle.

Det specielle ved de danske vandrerhjem er først og fremmest atmosfæren, som er åben, imødekommende og afslappet. Her er plads til alle, både børn og voksne, unge rygsækrejsende og ældre, skolebørn, sportsfolk og kursusdeltagere. Flertallet af de danske vandrerhjem er tilsluttet organisationen Danhostel. På alle Danhostel vandrerhjem kan du overnatte i familieværelse, der typisk kan rumme fire til seks personer. I højsæsonen tilbyder alle vandrerhjem også mulighed for at leje en seng i et fællesværelse.

Det er forholdsvis billigt at overnatte på vandrerhjem i Danmark. Et familieværelse for to personer koster i gennemsnit fra kr. 400,- til 600,-, mens en seng i et fællesværelse i gennemsnit koster mellem kr. 150,- og 300,-. 

Sådan booker du et vandrerhjemsophold i Danmark

Alle vandrerhjem, der er tilsluttet Danhostel kan bookes online.

Danhostel Fordelskort

Med et Danhostel Fordelskort (det tidligere vandrerhjemskort) får hele familien mindst 10 % rabat når de booker online på danhostel.dk. Danhostel Fordelskort er gratis og kan fås på alle Danhostels. Kortet er et husstandskort, og er gyldigt for enkeltpersoner, ægtefæller, samboende par og enlige forældre med hjemmeboende børn under 27 år. Det er ikke gyldigt i forbindelse med grupper. Læs mere om Danhostel Fordelskort.

Du kan få et Danhostel Fordelskort på alle Danhostels i Danmark.

Del denne side