VisitDenmark på Folkemødet 2018

Kom og deltag i debatterne i Turismeministeriet

Vidunderlig vækst eller voldsom overturisme ? spørger vi sammen med Dansk Industri i debatten af samme navn, som du kan opleve fredag den 15. juni kl. 13.30 - 14.15. Overturisme er et af de hotteste emner i turismen og i medierne lige nu, og på podiet har vi en kvinde og fire mænd, der griller balancen mellem den attraktive vækst og de negative konsekvenser af vild eller voldsom vækst. Vi har inviteret filantropidirektør Anne Skovbro fra Realdania, borgmester Hans Østergarrd (V), Ringkøbing-Skjern Kommune og direktør Peer H Kristensen fra VisitAarhus til at diskutere overturisme sammen med fagleder Sune Jensen, turisme og oplevelsesøkonomi, Dansk Industri og adm. direktør Jan Olsen fra VisitDenmark. Det bliver ikke kedeligt!

Det foregår i Turismeministerieti (E9) i Kampeløkke Havn, hvor Pia Allerslev er moderator og giver bolden op til debattørerne med dette oplæg:

I 2025 skal de nuværende 52,6 kommercielle overnatninger vokse til 66,3 mio. Men hvordan håndterer vi den store vækst og undgår overturisme? Og hvordan sikrer vi, at turismen fortsat er en gevinst for Danmark, der skaber arbejdspladser og indtjening, bedre infrastruktur og liv i yderområderne? I udlandet er en række destinationer i gang med tiltag for at modvirke negative konsekvenser af mange turister. Herhjemme har vi endnu ikke problemet, men kan overturisme blive en udfordring i fremtiden? 

Kom og vær med

Kom og få svar på spørgsmål som Skal vi have færre turister og f.eks. satse på turister, der bruger flere penge? Er løsningen helårsturisme? Er der tilbud nok til de højtforbrugende turister og dem, der kommer uden for sæsonen? Hvordan ser det ud i byen og i områderne med store naturværdier? Kan og skal vi sprede turismen geografisk? Og deltag selv i en levende pingpong, der kommer rundt om storbyens udfordringer, udsatte kyst og naturområder, arbejdsplader, investeringer, bæredygtighed, geografisk spredning, mobilitet, lavt/højt forbrugende turister, produktudvikling, kvalitetsløft, mangel på produkter, helårsturismes fordele og ulemper, kapacitet, sæsonspredning, hensyn til lokalbefolkningen, Airbnb, krydstogt og meget meget mere.


Program for Turismeministeriet

Turismeministeriet er placeret på Kampeløkke Havn E9, hvor vi fra den 14. - 17. juni slår teltdugen tilside for en lang række levende, spændende, underholdende og tankevækkende debatter.

Læs hele programmet for Turismeministeriet her.

 

Hvis du vil have mere turismedebat

VisitDenmark er med i flere af debatterne på Folkemødet, de fleste i Turismeministeriet. Vi er bl.a. med til at sætte spot på tematurisme, turismens samarbejde med de kreative erhverv og på hvad der sker, når Tyskland rykker tættere på. Det handler om Fehmern Bælt og de muligheder, der kommer med den fast forbindelse, og det handler om musik, vikinger, sunde måltider, møder og bæredygtige løsninger.

Tematurisme

Torsdag åbner Dansk Turismefremme festen i Turismeminsteriet med en debat om tematurisme kl 14.00 -14.45. Her kan du høre VisitDenmarks marketingdirektør Janne Grønkjær Henriksen diskutere tematurisme på tværs af destinationer og aktører sammen med udviklingschef Morten Teilmann-Jørgensen fra Kongernes Jelling. 

Samspil med de kreative erhverv

Fredag kl. 16.30 - 17.15 kan du møde Anja Hartung Sfyrla, der er chef for forretningsudvikling i VisitDenmark i Turismeministeriet, hvor hun deltager i VisitNordsjællands debat De kreative erhvervs rækkevidde er langt større end vi tror. Debattørerne er aktører fra turismen: Berit Elmark fra VisitNordsjælland, Henrik Møller fra Helsingør Kommune, chef for turisme og oplevelsesøkonomi Lars Ramme fra Dansk Erhverv og fra musikbranchen: Producer Cutfather, Niels Mosumgaard fra DPA. og Søren Winding fra Tigerspring. Kom til Turismeministeriet.

Lørdag er Anja igen på banen i to debatter:

Ny destination

Først kl. 11.30 - 12.30 i Allinge Havn (telt H2), hvor hun er gæst hos Svendborg Kommune, Langeland Kommune, Lolland Kommune og Guldborgsund Kommune. Rute 9 er til debat og her kan du høre borgmester John Brædder fra Guldborgsund kommune, borgmester Tonni Hansen fra Langeland Kommune, projektleder Volker Ratje fra Wirtschaftsförderungsagentur Kreis Plön og professor Janne J. Liburd fra Syddansk Universitet og marketingchef Lindy Kjøller fra Færgen diskutere nye muligheder for at udvikle Sydhavsøerne og det Sydfynske Øhav som en ny samlet destination, når Tyskland rykker tættere på med en fast forbindelse.

Grønne møder

Senere kl. 15.15 - 16.00 har Dansk Erhverv og Comwell inviteret til debat om Grønne Møder og Sunde politikere. Her kan du også møde CEO Peter Schelde fra Comwell, Rasmus Rasmussen, der er køkkenchef på Comwell Roskilde og chef for turisme og oplevelsesøkonomi i DE Lars Ramme Nielsen. Det handler om turisme, bæredygtig omstilling, fødevarer og økologi, og det er i Turismeministeriet.

 

VI HÅBER AT SE DIG TIL FOLKEMØDET. MØD OP OG LAD OS FÅ TALT SAMMEN OM DET VI HAR PÅ HJERTE. Vi GLÆDER OS TIL AT HILSE PÅ DIG


Del denne side

Mød os i Kampeløkke Havn

Turismeministeriet holder til på stadeplads E9.

navneskilte folkemødet

Om Turismeministeriet

Turismen er afgørende for væksten i hele Danmark. Danmark er allerede en stor turistnation og har mulighed for at få del i en langt større del af denne vækst. Men det kræver at turismen kommer højere op på dagsordenen. Derfor åbner Turismeministeriet på Folkemødet 2018. Vi er 12 centrale turismeaktører, som brænder for at debattere turisme og finde konkrete løsninger på de udfordringer og muligheder vi står overfor.

Danhostel
Danmarks Restauranter og Caféer
Dansk Erhverv
Dansk Industri
Dansk Kyst- og Naturturisme
Destination Bornholm
Dansk Turismefremme
Feriehusudlejernes Brancheforening 
HORESTA
Turismeforskerne i Danmark
Wonderful Copenhagen
VisitDenmark

Turismeministeriet

Kontaktpersoner

Anders Rosbo
Kommunikationschef
Email: andros@visi...
Telefon: +45 41 10 70 31

Anders Rosbo

Mette Dahl-Jensen
Chefkonsulent
Email: mdjj@visitd...
Telefon: +45 25 59 31 84 

 

Folkemødet på Bornholm

Folkemødet finder sted hvert år i uge 24 i Allinge. 

I år åbner Folkemødet torsdag den 14. juni og lukker søndag den 17. juni.

Formålet med Folkemødet er at styrke demokratiet og dialogen i Danmark. Det sker ved at skabe en ny ramme om møder mellem beslutningstagerne i erhvervslivet, interesseorganisationer og politikere fra Folketinget, EU, kommuner og regioner. Og ved at give borgerne mulighed for at møde beslutningstagerne ansigt til ansigt.

Folkemødet er et non profit-foretagende under Bornholms Regionskommune.

røgeri

Læs mere på Folkemødets egen hjemmeside.

Turismen i Danmark

Årsberetning 2017-2018

Flere lande oplever større turismevækst end Danmark. Derfor skal vi samarbejde om markedsføringen, udnytte skuldersæsonen og ikke mindst bruge data intelligent for at få ny viden om turisterne.