Funen cities and towns

Små og store byer på Fyn

Odense

Odense er hovedbyen på Fyn og Danmarks tredjestørste by. Frem for alt er den eventyrdigteren H. C. Andersens føde- og barndomsby, og du kan opleve hans verden på to museer i byen. Odense ligger både ved å og fjord, og den har mange fine attraktioner, gode shoppingmuligheder og et levende aften- og natteliv. 

Kerteminde

Kerteminde på Nordfyn er af danskere kendt for sin Amanda, en lille statue af en lokal fiskerpige, men også for Johannes Larsen Museet, som er bygget op omkring kunstnerens hjem. Johannes Larsen var en af de ledende skikkelser i kunstnerkolonien Fynboerne, som især skildrede naturen og det daglige liv i begyndelsen af 1900-tallet. Sammen med sin kone, Alhed – der også var fynbomaler – tiltrak han mange store malere og forfattere til hjemmet. 

Nyborg

Den gamle færgeby Nyborg på Fyns østside er i dag broby, idet Storbæltsbroen mellem Fyn og Sjælland udgår derfra. Byens gamle slot er et besøg værd. 

Bogense

Danmarks mindste købstad med mere end 700 år på bagen. Besøg blandt andet byens torv, der er et af Danmarks ældste og bedst bevarede torvepladser. Det er også i Bogense, du kan se "Manneken Pis", der er en tro kopi af navnebroderen i Bruxelles. Nyd stemningen i Bogenses gamle havn fra 1800-tallet eller læg vejen forbi den nye marina, der er en af Danmarks største lystbådehavne.  

 

Middelfart

Middelfart lokker med flere fristelser for de aktive: Hvalsafari, dykning, lystfiskeri og fra foråret 2015 muligheden for at "bridgewalke" på den gamle Lillebæltsbro.

Assens

Byen har en usædvanligt velbevaret bykerne med mange gamle huse, blandt andet de karakteristiske købmandsgårde Plums Gård og Tobaksgaarden. I Willemoesgården i Østergade 36 finder du søhelten Peter Wilemoes' barndomshjem.  

Svendborg og Faaborg

I Svendborg på Sydfyn blev Danmarks største rederi A. P. Møller-Mærsk grundlagt i 1904, og du kan stadig mærke søfartshistoriens vingesus, bl.a. ombord på de gamle træskonnerter, som udgår fra Maritimt Center. Svendborg er en charmerende købstad og porten til Det Sydfynske Øhav med flere færger til de omkringliggende småøer. 

Faaborg har som Svendborg en ualmindelig smuk beliggenhed ud til vandet. Den gamle bymidte er ren idyl, og på Faaborg Museum er der en stor samling af de fynske malere – Fynboerne.

Marstal og Ærøskøbing

På Ærø er der masser af maritim stemning i de gamle søfartsbyer Marstal og Ærøskøbing. Den sidste er nok perlen blandt byer i øhavet med sine toppede brosten og gamle huse med flot malede døre. Her er ro og fred og ren idyl.

Rudkøbing

Rudkøbing er Langelands største handelsby med en hyggelig atmosfære med mange gamle, fine bygninger, torve og i små stræder med toppede brosten.

Del denne side