Foto: Shutterstock

Slots- og herregårdsjulemarkeder i Danmark

Er du på jagt efter nostalgi og ægte julehygge, kan du finde den på et af de mange slots- og herregårdsjulemarkeder, der finder sted i Danmark. Her kan du nyde stemningen og gøre dine julegaveindkøb i smukke, historiske rammer. Et godt alternativ for dig, der gerne vil gøre indkøbsturen til en fornøjelse og undgå overfyldte stormagasiner og shoppingcentre!    

Sådan åbner de største forlystelsesparker og dyreparker i Danmark i 2018

De danske forlystelsesparker og sommerlande åbner alle op i løbet af foråret. De første allerede i marts, mens andre først slår portene op i maj. Det samme gælder for flere af landets dyreparker, mens de zoologiske haver i København, Aalborg og Odense alle holder åbent året rundt. Nedenfor kan du se, hvornår de mest populære forlystelsesparker og dyreparker i Danmark åbner i 2018.

Julemarkeder i København

Er du på juleshopping i København, må du ikke gå glip af byens mange julemarkeder. Julemarkedet i Tivoli og Christianias julemarked er klassikere, men de senere år er der kommet flere nye til, så der er nok at vælge imellem.    

Drageskibet, Djurs Sommerland

Se hvornår Danmarks forlystelsesparker åbner

Her kan du se, hvornår de mest populære danske forlystelsesparker og sommerlande åbner op for den nye sæson. Og med flere fornyelser på programmet, er der nok at glæde sig til. I Tivoli bliver den gamle trærutsjebane i år 100 år, og det bliver blandt andet fejret ved at føre landskabet, banen kører igennem, tilbage til sit oprindelige udseende med spidste, sneklædte bjergtinder.

Halloween i Tivoli

Uhyggelige oplevelser i efterårsferien

Er du selv, dine børn eller børnebørn til gys og gru, er efteråret i Danmark en herlig årstid med stribevis af halloween-events og andre "grufulde" begivenheder. Her er din guide til efterårets mest bloddryppende oplevelser. God fornøjelse!!!  

1001 fortællinger om Danmark

Hjemmesiden www.kulturarv.dk/1001fortaellinger er en sand guldgrube for alle, der er interesseret i dansk kulturarv og på jagt efter nye og anderledes oplevelser. Det er Kulturstyrelsen, der står bag hjemmesiden, der indeholdt præcis 1001 fortællinger, skrevet af 180 forskellige fagfolk, da den blev lanceret i 2010.

Besøg en af Danmarks mange forlystelsesparker!

De mest populære forlystelsesparker

Besøg en af Danmarks mange forlystelsesparker! 

Bakken - Dyrehavsbakken

Bakken - Dyrehavsbakken

Årets store nyhed 

Legoland

LEGOLAND®

LEGOLAND®

Tivoli i København

Årets nyheder i Tivoli

Gratis- og billig-oplevelser for børn

Gratis- og billig-oplevelser for børn

Museer
På alle statsanerkendte museer i Danmark har børn og unge under 18 år gratis adgang. 
Rundt omkring i landet kan du også finde andre museer med gratis adgang for børn og unge, spørg på det lokale turistkontor.

Skinnecykling i Danmark

På mange nedlagte jernbanestrækninger ligger skinnerne der endnu. I de fleste tilfælde som tilgroede, rustrøde spor i landskabet, men enkelte strækninger bliver holdt ved lige og er stadig i brug. Dog ikke af brusende lokomotiver, men af skinnecykler, hvor man selv må trampe i pedalerne for at komme frem. Det er en sjov oplevelse for både børn og voksne, som I ikke må snyde jer selv for, hvis I er i nærheden. Se her, hvor I kan skinnecykle i Danmark.

Populære akvarier i Danmark

Er du interesseret i livet i havet omkring Danmark, eller under fjernere himmesltøg, så besøg et af Danmarks akvarier, hvor du ikke bare kommer tæt på havets dyr, men i flere tilfælde også har mulighed for at røre og prøve. Så her er god grund til at tage hele familien med. Vores guide viser vej til de mest populære akvarier i Danmark.         

Fiskeri med børn

På fisketur med børn

Forbered turen godt
Julesider fra Sjælland, Møn og Lolland-Falster

Julesider fra Sjælland, Møn og Lolland-Falster

Mangler du ideer til hyggelige juleoplevelser, så besøg turistbureauernes egne lokale julesider, der er fyldt med inspiration, tips og forslag til ting, du kan se og opleve rundt omkring i Danmark.   

Julesider fra Fyn

Julesider fra Fyn og øer

Mangler du ideer til hyggelige juleoplevelser, så besøg turistbureauernes egne lokale julesider, der er fyldt med inspiration, tips og forslag til ting, du kan se og opleve rundt omkring i Danmark.    

Her er åbent i julen

Her er åbent i julen

Der er heldigvis mange store familieattraktioner i Danmark, der holder åbent i julen, så selvom årstiden måske mest er til indehygge, er der mange gode grunde til at trodse vejret og tage på oplevelse i feriedanmark. Her er en stribe populære familieattraktioner, der har åbent i julen.