Ø-ferie i Danmark - Anholt

Ferie på Vejrø

Fakta
Areal: 2,5 km lang og 700 m på det bredeste
Færgerforbindelse: Privat sejloverfart fra Kragenæs på Lolland (20 min.)
Overnatning: Hotel, havn
Spisesteder: Ja
Status: Privat ejet
Hjemmeside: Vejroe.dk

Læs mere om ø-ferie i Danmark

Ferie på Thurø

Fakta
Areal: 7 km2
Fastboende (2013):3.595
Broforbindelse: Fra Svendborg
Overnatning: Camping, værelser, sommerhuse
Spisesteder: Ja
Cykeludlejning: Nej (kan lejes i Svendborg)
Hjemmeside: thurøturistguide.dk

Læs mere om ø-ferie i Danmark

Ø ferie Orø

Ferie på Orø

Fakta
Areal: 15 km2
Fastboende (2013): 846
Færgeforbindelse: Fra Holbæk, 30 min. overfart, Hammer Bakke, overfart 6 min.
Overnatning: Hotel, camping, værelser, sommerhuse, teltplads
Spisesteder: Ja
Cykeludlejning: Ja
Hjemmeside: Visitholbaek.dk/orø

Læs mere om ø-ferie i Danmark

Ferie på Fejø

Fakta
Areal: 17 km2
Fastboende (2013): 464
Færgeforbindelse: Fra Kragenæs, 15 min. overfart
Overnatning: Hotel, camping, værelser, sommerhuse, bondegårdsferie
Spisesteder: Ja
Cykeludlejning: Ja
Hjemmeside: visit-fejoe.dk

Læs mere om ø-ferie i Danmark

Bogø ø ferie

Ferie på Bogø

Fakta
Areal: 14 km2
Fastboende (2013): 1.108
Broforbindelse: Fra Møn, Farø, Falster og Sydsjælland 
Færgeforbindelse: Færgen Ida fra Stubbekøbing (i sommerperioden) 12 min. 
Overnatning: Hotel, camping, værelser, sommerhuse, shelter (Bogø fyr)
Spisesteder: Ja
Cykeludlejning: Ja
Hjemmeside: bogø.eu

Grønne oaser i København

Selvom turen går til Danmarks pulserende hovedstad København, kan du sagtens nyde en picnic i det grønne. København er nemlig velforsynet med haver, parker og små anlæg, hvor du er mere end velkommen til at pakke frokostkurven ud eller tage en slapper på græsset. Her er nogle af københavnernes mest populære grønne oaser.  

Utrolige naturoplevelser

Hvorfor rejse til fjerne himmelstrøg i jagten på store naturoplevelser, når du kan finde dem i Danmark? Følg vores guide til de mest utrolige oplevelser i den danske natur.   

Fem unikke naturoplevelser i efteråret

Brølende hjorte i kamp

Vilde oplevelser i naturen

Er familien på jagt efter et adrenalinkick eller bare en naturoplevelse, der er lidt udover det sædvanlige, så har vi samlet en stribe tilbud til jer her, der helt sikkert kan friste. Tjek vores guide og kast jer ud i eventyret.  

Storbyferie med udflugt i det grønne

Trænger du til fred, fuglesang og frisk luft er der heldigvis aldrig langt til naturen i Danmark. Det gælder også, selvom du slår dig ned i en af Danmarks fire "storbyer" København, Aarhus, Odense eller Aalborg. Så vil du have en pause fra det hektiske storbyliv, kan du nemt koble fra med en tur i det grønne. Her er en stribe forslag til grønne udflugter, som er oplagte at supplere storbyferien med.   

Oplevelser i naturen

Danmarks natur er rig og meget varieret, så her er basis for mange og store naturoplevelser. Her møder du bakket istidslandskab, hede- og marskområder, mange søer og vandløb, moser, klinter, klitområder, kilometerlange sandstrande og en helt usædvanlig lang kystlinje. Og heldigvis er langt det meste af den danske natur frit tilgængelig for alle. Her kan du slappe af og finde freden eller udfolde dig på cykel, til hest eller til fods.

Natur i verdensklasse

I Danmark er du aldrig langt fra en naturoplevelse, men vil du se noget af det mest spændende og unikke natur, landet byder på - heriblandt de to naturattraktioner Stevns Klint og Vadehavet, der begge er med på UNESCOs verdensarvliste - kan du følge denne guide, der viser vej til 12 af Danmarks største naturskatte.

Ti nordsjællandske natur-highlights

Nordsjælland byder på meget varieret natur; stejle skrænter og blide kyster, klitter og de fineste sandstrande, kæmpe skovområder og et par af Danmarks største søer. Her er ti natur-highlights, der hver for sig er en tur værd.

Oplevelser ved vandet

Oplevelser ved havet

Mere end 7.000 km kyst venter
Med en samlet kystlinje på over 7.000 km, er der aldrig langt til en strand i Danmark, og er der børn i selskabet, er en strand altid en herlig tumleplads med masser af muligheder.

Her er en guide til nogle af Danmarks flotteste strande

Danmarks bedste strande

Danmark har nogle af Europas flotteste strande - mange med det fineste hvide sand, klitter og noget af det reneste badevand (mere end 200 danske strande har Blå Flag). Og i Danmark er der aldrig mere end 50 km til kysten, så uanset hvor du befinder dig, vil der aldrig være langt til en forfriskende dukkert. Her er en guide til nogle af Danmarks bedste strande. 

App til oplevelser på landet

Mobil vejviser til oplevelser på landet
Med Landsforeningen for Landboturismes app, "VisitFarmen", får du en mobil vejviser til oplevelser og feriesteder på landet i alle egne af Danmark.

Sort Sol

Oplev "Sort Sol"

Hvis du tager til Tøndermarsken i det sydvestlige Jylland, kan du opleve et besynderligt og meget fascinerende fænomen, når titusindvis af stære danner fantastiske formationer på himlen. Fænomenet bliver også kaldt Sort Sol, og det er virkelig værd at rejse efter. Du kan opleve Sort Sol forår og efterår, og der er størst chance for at opleve fænomenet i Tøndermarsken, men også andre steder i det syd- og sønderjyske kan du opleve det.

ø-ferie

På ø-ferie i Danmark

Små vintage færger, gamle skonnerter og moderne roll-on bilfærger - der er mange måder at rejse på mellem Danmarks 72 beboede øer. Mange øsamfund har deres egen unikke identitet - Ærø i det fynske øhav har endda sit eget flag. Du kan finde romantiske B & Bs, campingpladser, feriehuse, kroer og hoteller. Og selvom mange af de danske småøer vitterligt er meget små, er der altid mange familieaktiviteter og inspirerende oplevelser indenfor rækkevidde.

Aktiv ø-ferie

Aktiv ø-ferie

Vandring og cykling på småøerne 
På alle danske småøer er der gode muligheder for vandreture, og på de fleste også for cykelture. Har man ikke sin egen cykel med, kan man leje en på de fleste øer. På Cyklistforbundets hjemmeside, cyclistic.dk, finder du bl.a. forslag til cykelture på mange af de danske småøer.