København i børnehøjde

Et besøg i København vil være et sikkert hit hos ungerne, og det er faktisk utroligt så meget, man kan nå på bare et par dage i Danmarks hovedstad. For på trods af de mange tilbud er København ikke nogen stor by i international målestok, og det er nemt at komme rundt med offentlig transport, til fods eller som københavnerne selv gør, nemlig på cykel.

København for førstegangsbesøgende
Er det første gang, I besøger København, er en tur med sightseeingbus en god måde at blive fortrolig med byen på – og ekstra sjov når den foregår fra toppen af en dobbelt-dækkerbus. Sightseeingbådene gennem byens kanaler og ud på de vilde vover i havneløbet er også en fin måde at se det hele på.

Du kan også komponere din egen sightseeingtur, og fx købe en 24 timers billet, der gælder til bus, tog og Metro i hele hovedstadsområdet - og også til Havnebussen, så du også kan opleve byen fra vandet. Og husk, at to børn under 12 år rejser gratis sammen med en voksen. I kan også leje en robådog bevæge jer rundt i Christianshavns kanaler i eget tempo.
Læs mere om børn med offentlig transport i København

Københavns klassiske attraktioner 
Amalienborg Slot og vagtskiftet på slotspladsen præcis kl. 12 er en oplevelse for alle barnlige sjæle. På Christiansborg Slot er de kongelige repræsentationslokaler og gobelinerne, der skildrer danmarkshistorien, spændende og flotte. Rosenborg Slot er godt at gå på skattejagt i – og kronjuvelerne er simpelthen stof til prinsessedrømme. 

Turen op i Rundetårn er hårdt benarbejde. Til gengæld er der en flot udsigt fra toppen over Københavns tage, og nedturen er den rene svir. En tur op i Vor Frelsers Kirkens snoede dragespir er også en spændende oplevelse.

En tur ned ad Strøget er et ”must” og altid underholdende med gadegøgl og musikanter. Kongens Nytorv er stort og flot. Hyggelige Nyhavn er et godt sted for et lille hvil, en stor is eller en forfriskning. Herfra kan I også hoppe på sightseeingbådene.

 

Del denne side

Familieferie

Der er mange muligheder for at holde familieferie i Danmark - og det er uanset om børnene er store eller små!