Nørrebro

Københavns forskellige bydele

Selvom København i international målestok er en lille storby, er der alligevel store forskelle på byens forskellige kvarterer. De fleste turister kommer kun i centrum og måske et smut til Christianhavn, men det er synd, for også brokvartererne har charme, og har du interesse for arkitektur, er det nærmest et must at lægge vejen forbi Ørestad og de nye kvarterer langs Københavns havn.

Brokvartererne

København er en mangfoldig by, og byens kvarterer har hver deres karakteristika. Rundt om den indre by med middelalderbyen ligger broerne. Vesterbro er byens hippe kvarter med masser af unge og trendsættende folk og virksomheder, Nørrebro er et farverigt og multietnisk kvarter, på Østerbro udfolder familielivet sig, og der bor mange unge urbane familier. 

Christianshavn

Christianshavn er byens pittoreske gamle kanalby med maleriske 1600-talshuse, og der finder du også fristaden Christiania med det alternative samfund.

Valby og Frederiksberg

Valby og Frederiksberg er byer-i-byen vest for centrum – i Valby, hvor det store Carlsberg Bryggeri havde hjemsted indtil 2008. Nu bliver flere af de gamle bygninger anvendt til kulturelle formål. 

Dragør

Dragør på sydspidsen af Amager er en gammel skipperby med krogede gade og fine, gamle huse, som ofte er udstyret med fantasifulde tårne og karnapper. Og der er stadig liv i den hyggelige havn. Undervejs kommer du til St. Magleby, hvor der endnu rides fastelavn til hest.

Ørestad

Ørestad, der ligger på Vestamager, blot 10 minutters kørsel fra Københavns centrum, er en af byens nye bydele. Bydelen er bygget op med natur og vand omkring sig og med en afbalanceret blanding af boliger, erhverv, kultur- og uddannelsesinstitutioner. 

Sydhavnen

En anden ny bydel i København er Sydhavn, hvor beboere og erhvervsdrivende får masser af vand, lys og luft omkring sig. Mange københavnere er allerede flyttet til den nye bydel, der på sigt vil komme til at rumme omkring 9.000 boliger. Det er et spændende område, der helt sikkert er et besøg værd. Her mødes nyt og gammel –moderne byggerier i stål og glas og fiskernes hyggelige gamle træhytter.

Nordhavnen

På vej er også en helt ny bydel i Nordhavnen, hvor der i disse år bygges på livet løs. Her erstatter bæredygtige boliger og kontorer, cafeer og restauranter tidligere tiders tunge industri.   

Læs mere om ferie i København

Del denne side

På tur til København

Holder du ferie i København, holder du ferie i en by, der flere gange blevet udråbt som verdens bedste by at leve i af!

Video: Spis & drik i København