Nytår i København

Der er gang i København nytårsaften, så drømmer du om at gå ind i det nye år med fest og farver, er byen et godt sted at opholde sig. Flere københavnske hoteller tilbyder særlige "nytårspakker" med middag, underholdning og mulighed for overnatning, så her er det eneste, du skal bidrage med, det gode nytårshumør.

Der er gang i København nytårsaften med mange mennesker i byen. Mange spiser hjemme for så at gå ud og fester senere, men mange vælger også at spise ude. Der er derfor run på byens restauranter, så det er en rigtig god idé at reservere bord på forhånd på denne aften.

Mange restauranter tilbyder særlige nytårsmenuer, ligesom også flere natklubber og spillesteder tilbyder særlige "nytårspakker" med entré, fri bar samt champagne og kransekage klokken 24. På hjemmesiden www.aok.dk kan du søge efter restauranter, natklubber, diskoteker, cocktailbarer og andre gå-ud-steder i København og samtidig se brugeranmeldelser af stederne.

Klokken 24 er der tradition for at samles på Københavns Rådhusplads for at høre rådhusklokkerne og skyde nytåret ind. Et andet populært samlingssted er Dronning Louises Bro på Nørrebro.

Færdigpakkede nyrårsarrangementer

En del restauranter og hoteller i København tilbyder færdigpakkede nytårsarrangementer, der typisk indeholder velkomstdrink, middagsmenu, champagne og kransekage klokken 24 med efterfølgende fest. 
Her kan du se hvilke restauranter, der holder åbent nytårsaften. 

Hold nytår i Tivoli

I år er den 31. december en helt almindelig dag i Tivoli, hvor forlystelser og restauranter holder åbent. Havens forlystelser vil køre frem til klokken 21.30, mens boder, forretninger og enkelte restauranter lukker klokken 22.00. Øvrige restauranter holder åbent til klokken 00:30. Klokken 21.45 er der stort nytårsfyrværkeri på Plænen. På Tivolis hjemmeside kan du læse mere om Nytår i Tivoli og se hvilke restauranter, der har åbent. 

Åbningstider omkring nytår

Forretningerne i København må holde åbent til klokken 15:00 den 31. december, mens museer og andre seværdigheder enten holder helt lukket eller lukker tidligt. Den 1. januar er helligdag, hvor forretninger og mange seværdigheder har lukket. 

Fyrværkeri

Du kan købe fyrværkeri i Danmark fra den 15. til den 31. december og må anvende det mellem den 27. december og 1. januar. Bemærk, at det er forbudt at indføre fyrværkeri fra andre lande til Danmark.

 

Del denne side

Relevante links