På cykel i København

Måske lyder det skræmmende at tage cyklen med til en storby, men København er en meget cykelvenlig by, hvor de fleste af byens indbyggere cykler regelmæssigt. Her er mere end 350 km cykelsti og korte afstande til både skov og strand, hvis du vil kombinere storbyen med oplevelser i det fri. De mange cykelstier, cykelbaner og særlige cykelruter gør byen til en ganske sikker by at bevæge sig rundt i på cykel.

Verdens bedste cykelby

I to omgange er København blevet kåret som verdens bedste cykelby af det amerikanske bæredygtighedssite Treehugger, der bl.a. fremhæver byens mange, brede og flittigt benyttede cykelstier. Samtidig hører København til en lille storby i international målestok med en reletiv kompakt bykerne, så afstandene rundt i byen er absolut til at overskue. Det gælder også, hvis du vil ud i det grønne eller en tur på stranden på en varm sommerdag, hvor Amager Strandpark ligger mindre end 6 km fra Københavns Rådhusplads. Der er med andre ord flere gode grunde til at bruge cyklen på en tur til København. 

Cykelstier og -ruter

Der er næsten 350 km cykelsti i København, over 40 km grønne cykelruter, 23 km cykelbaner og flere forbedringer for byens cyklende er på vej, blandt andet flere cykelbroer i tilknytning til havnen.Det er også i Københavsnområdet, du finder Danmarks første såkaldte "supercykelstier" (ruter, der blandt ander byder på få stop, "servicestationer" undervejs mm.).  

Del denne side

Ture ud af byen

Amager Strandpark

6 km sydøst for København 
Strandområde med kunstig ø, lagune og klitter. 
Offentlig transport: Metro til Amager Strand 

Jægersborg Dyrehave og Bakken, Klampenborg 
Skov med stor bestand af kronvildt og verdens ældste forlystelsespark.
13 km nord for København 
Offentlig transport: S-tog til Klampenborg  

På tur til København

Holder du ferie i København, holder du ferie i en by, der flere gange blevet udråbt som verdens bedste by at leve i af!

Video: Prøv Københavns innovative bycykler