Frederiksborg Castle

Ture ud af København

Der er mange spændende udflugtsmuligheder med udgangspunkt i København, og de fleste kan nemt og hurtigt s med offentlig transport. Flere af dem er også indenfor cykelafstand, hvis du har lyst til at kombinere med lidt fysisk udfoldelse.


Roskilde 

Ca. en halv time fra København ligger domkirkebyen Roskilde. Domkirken er hvilested for en lang række danske kongelige, og på Vikingeskibsmuseet kan du bl.a. opleve fem 1000 år gamle vikingeskibe, som er fundet i Roskilde Fjord. I museumshavnen ligger 1:1 kopier af skibene, som du kan prøve at sejle i.

Køgebugt 

I Køgebugt-området syd for København ligger den seks kilometer lange Ishøj Strandpark med hvidt sand og høje klitter. Det spændende ARKEN Museum for Moderne Kunst er bygget lige op til Strandparken, og længere mod syd ligger den gamle havneby Køge, hvorfra der bl.a. sejles til Bornholm i Østersøen. Køges middelalderlige bymidte er velbevaret, og mange gamle huse og gårde er malet i smukke farver.

Nordsjælland 

En tur til Nordsjælland er også indenfor rækkevidde. Her kan man i Helsingør besøge Kronborg Slot, der sammen med bl.a. Roskilde Domkirke og Jellinghøjene, er Danmarks repræsentanter på Unescos Verdensarvliste. I Hillerød kan du se Frederiksborg Slot og i Humlebæk, med udsigt over Øresund, ligger det internationalt anerkendte kunstmuseum Louisiana med en imponerende samling af moderne kunst.

Tur til Sverige 

Øresundsbroen binder Øresundsregionen tættere sammen og forkorter rejsetiden mellem Danmark og Sverige til kun 10 minutter. Der går tog fra Københavns centrum over broen med stop i Sveriges næststørste by Malmö, og i bil kører du på broen i Kastrup og lander i Sverige umiddelbart syd for Malmö.

Læs mere om ferie i København

Del denne side

På tur til København

Holder du ferie i København, holder du ferie i en by, der flere gange blevet udråbt som verdens bedste by at leve i af!