Bike in Copenhagen

Sådan kommer du rundt i København

København er en dejlig overskuelig by, hvor det er nemt at komme rundt. Afstandene mellem indre bys seværdigheder er korte, så det er hurtigt at komme rundt til fods, men ellers kan det være en god idé at gøre som københavnerne selv, nemlig at tage cyklen.

Med offentlig transport i København og omegn

Det er nemt at komme rundt i København og omegn med det offentlige. Busser, S-tog og Metro danner tilsammen et fintmasket transportnet, der dækker indre by, brokvartererne, Frederiksberg og byens forstæder. Vil du på tur ud af byen, er det ofte nemmest at tage S-toget. Det gælder fx, hvis turen går til Hillerød, Klampenborg, Køge eller strandene i Køge Bugt, mens Roskilde, Humlebæk (med Louisiana) og Helsingør nåes bedst med regionaltog. Fra lufthavnen til city kan du tage både Metro, regionaltog og bus.

Hoverstadsområdet (også kaldet "HT-området"), der dækker Køge i syd, Roskilde og Frederikssund i vest og hele det nordøstlige hjørne af Sjælland, har samme billetsystem. Her kan du købe kontaktbilletter eller anvende "Rejsekortet", der giver store besparelser i forhold til at købe kontantbilletter. Fx koster en almindelig voksenbillet fra lufthavnen og ind til byen 36,- kr., mens turen med Rejsekortet koster bare 20,- kr. 

Du kan købe billet til bus, S-tog og Metro ved brug af de opstillede billetautomater, som du finder på alle byens tog- og Metro-stationer og i Københavns Lufthavn. På større stationer og i lufthavnen kan du også købe billet via manuelt betjente billetkontorer. I busserne er det også muligt at købe billet hos chaufføren. Endelig kan du få din billet til Hovedstadsområdet på SMS. Det kan du læse mere om her.       

24-timers billet
Skal du rejse meget rundt i HT-området, kan du med fordel købe en 24-timers billet, der gælder til et ubegrænset antal rejser med bus, tog og Metro i hele området i 24 timer fra det tidspunkt, du stempler billetten. En 24-timers billet koster 130,- kr. for voksne og 65,- kr. for børn under 16 år. Her kan du købe en 24-timers billet.  

City Pass
Skal du meget rundt i København, kan du købe et såkaldt City Pass, der giver ret til ubegrænset rejse med bus, tog og Metro i zone 1, 2, 3 og 4 (inkluderer Københavns Lufthavn) i 24 eller 72 timer. Et 24 tmers City Pass koster 80,- /40,- kr. for voksen/barn, mens et 72 timers CityPass koster 200,- /95,- kr. for voksen/barn. Her kan du købe et City Pass. Alle oplyste priser er per marts 2015.  

Metroen er ved at blive udbygget, og det sætter sit præg på byen i en årrække frem, men de nuværende Metro-linjer vil ikke blive berørt af udbygningen.

Find ruter og priser med offentlig transport på rejseplanen.dk.    

På cykel eller til fods i København

København har en dejlig overkommelig størrelse, og du kommer hurtigt rundt i centrum både til fods og frem for alt på cykel, som er københavnernes foretrukne transportmiddel. København er nemlig en meget cykelvenlig by med cykelstier og et net af cykelruter på kryds og tværs af byen. Du kan hoppe på en Bycykel eller leje en cykel hos en af byens mange cykeludlejere, hvis du da ikke medbringer din egen cykel.  

En sjov måde at komme rundt i København på, er med en af byens mange cykeltaxaer, hvor du overlader arbejdet til andre, mens du selv lader dig transportere rundt i adstadigt tempo og kan suge til dig af de mange indtryk. Prøv fx København Cykeltaxa.

Med bil i København

Kommer du til København i bil, kan det ikke anbefales at tage den med til indre by, hvor mange gader er ensrettede eller omdannet til fodgængergader, og hvor det kan være svært at finde en parkeringsplads. Tager du den alligevel med, skal du bare huske at passe på de mange cyklister, der dominerer gadebilledet.

Læs om parkeringsforhold i København 

Læs mere om ferie i København

Del denne side

På tur til København

Holder du ferie i København, holder du ferie i en by, der flere gange blevet udråbt som verdens bedste by at leve i af!