Nationalpark Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge, som ligger i den sydlige del af Djursland i Østjylland, er et af Danmarks mest kuperede og varierede landskaber med mange sjældne dyre- og plantearter. 

Nationalparken er opkaldt efter områdets bedst kendte naturområde: Mols Bjerge, som dog kun dækker en lille del af nationalparkens samlede areal på 180 km2. 

Mod nord ligger Langesø og Stubbe Sø, hvor odderen igen trives fint. Det samme gør hav- og fiskeørne. Mod vest finder du Kaløs strandenge og skove med en frodig flora og fauna, bl.a. sjældne insekter i udgåede træer. Og mod øst ligger højdedraget Jernhatten med et flot udsigtspunkt. Midt i området ligger selve Mols Bjerge med lyngbakker, naturskov og store græsningsarealer. Agri Bavnehøj er med sine 137 meter områdets højeste punkt. Langs kysten er der mange gode strande. 

Der er afmærkede cykelruter og vandreture i hele nationalparken, til de mere udfordrende af slagsen hører de, der ligger i Mols Bjerge. 

Langs kysten er der mange gode og børnevenlige badestrande med lavt vand. Også lystfiskere har fine muligheder for at finde gode pladser. 

Læs mere om Nationalpark Mols Bjerge.

 

 

Del denne side