Shopping i Aarhus

Shopping i Aarhus

Design, mode, livsstil og trend er blot nogle af de ord, der karakteriserer shopping-livet i Aarhus. En koncentreret midtby gør det nemt at gå fra det ene fristende shoppingkvarter til det andet. Her er virkelig noget for enhver smag, så det er ikke uden grund, at Aarhus er blevet kåret som Nordens bedste shoppingby!

Strøget i Aarhus 
Strøget i Aarhus strækker sig fra Bruun's Galleri, Danmarks største citycenter, bag Banegården til Store Torv ved Aarhus Domkirke. Her finder du mere end 150 butikker og byens ældste stormagasin, Salling, der bl.a. er kendt for sin store delikatesseafdeling. På Strøget kan du også besøge den danske smykkedesigner Georg Jensen Flagstore og Georg Jensen Damask, der tilbyder unikke tekstiler. Tæt på finder du varehuset Magasin, med et stort udvalg af såvel danske som internationale brands.

Til en strøgtur skal du også afsætte tid til afstikkere til de omkringliggende gågader, Frederiksgade og Sct. Clemens Stræde.

Latinerkvarteret
Her i atmosfære for alle pengene. I de brostensbelagte gader er butikkerne en skøn blanding af trendy designershops og småbutikker med skæve gulve og patina. Her finder du både internationale og danske modedesignere og mærker. Her er New York-designeren Marc Jacobs  side om side med den danske designer By Marlene Birger, byens ældste modebutik Sophies Tøjhus og Little FF2 med kendte brands til børn. Det er også i Latinerkvarteret, du finder flere af Aarhus' spændende genbrugsbutikker.

Latinerkvarteret omfatter gaderne Badstuegade, Volden, Guldsmedgade, Graven, Rosengade m.fl. Tæt på er også Mejlgade, der er en af byens ældste gader. Gaden er kendt for sit hippe og urbane miljø, med mange caféer, barer og spisesteder.

Sidegaderne
Sidegaderne er Aarhus' nye hotte kvarter, der ligger mellem Åboulevarden og Nørre Alle på stykket mellem Guldsmedegade og Vesterbro Torv. Området huser flere designere og iværksættere, der har slået sin ned i baghuse og garagebygninger, hvor de laver tøjkollektioner, tasker og meget mere. Hos Cross Eyes i Klostergade kan du fx få briller, der er lavet af træ, mens du hos glaspusterne Nyholm Cantrell Glas oplever et spændende miks mellem gammelt og nyt.

I kvarteret Sidegaderne finder du også Vestergade, der med sine mange gallerier, caféer, genbrugs- og modebutikker, fx Mulberry, Hørlyck Sko og Utzon Skind, er mere levende end nogensinde. Det er også her, du finder Lynfabrikken, hvor en lang række designere og iværksættere arbejder under samme tag.

Frederiksbjerg kvarteret 
Et besøg i Aarhus bør også omfatte en tur gennem Frederiksbjerg kvarteret med gaderne M.P. Bruunsgade, Jægergårdsgade og Frederiks Allé. Bydelen er ung og trendy og lokker med specialforretninger med kvalitetsfødevarer, design – og delikatessebutikker, der ligger side om side med hyggelige cafeer og klassiske værtshuse.

Bazar Vest
I Aarhusforstaden Branbrand, ca. seks nordvest for centrum, ligger Bazar Vest. Udefra ser stedet ikke særligt spændende ud, men indenfor summer der af liv blandt de mange boder og småforretninger, der faldbyder alverdens eksotiske varer. Her er også flere små restauranter, når sulten melder sig.

Stormagasiner og storcentre i Aarhus

Læs mere om shopping i Aarhus  

Læs mere om shopping i Danmark

Del denne side