Vallø Castle

Kunst, kultur og historie

Slotte og herregårde

Der er mange interessante herregårde og slotte i regionen, som er et besøg værd. Syd for Næstved ligger Gavnø Slot med blomsterpark og flere museer. På Møn er det romantiske lille Liselund Slot og den store park åbne for publikum, og ved Haslev har godserne Gisselfeld og Bregentved åbnet deres parker for offentligheden. 

Dyr og vilde forlystelser

På Lolland kan du besøge Knuthenborg Park og Safari, hvor du bl.a. kan køre rundt blandt vilde tigre, og i Holme Olstrup finder du regionens mest besøgte attraktion , nemlig forlystelsesparken BonBon-Land, der har sit afsæt i en bolchefabrik. 

Kunst og kultur

På Fulgsang Gods afholdes der musikalske arrangementer, og i parken ligger  Fulgsang Kunstmuseum med dansk kunst fra 1700-tallet og frem. Museet er tegnet af den engelske arkitekt Tony Fretton. 

Kalkmalerier af høj klasse

Mange af kirkerne på Møn har kalkmalerier fra 1400-tallet, hvor Elmelundemesteren - en ukendt maler – udsmykkede kirkerne i Fanefjord, Keldby og Elmelunde med farverige motiver fra bibelen og den ganske almindelige hverdag. Også i Bogø Kirke, i Nørre Alslev og Stubbekøbing kirker kan du se kalkmalerier af Elmelundemesteren. 

 

Del denne side