Panorama cykelruter i Danmark

Livet føles større på cykel!

Danmark er et lille, fladt land med masser af cykelstier, der fører til et hav af små, skjulte vidundere. Netop derfor føles livet så stort, når du cykler i Danmark. Oplev fx Danmark via en af de 26 Panorama cyleruter, der er skabt til korte dagture, hvor de fleste kan være med.

På en cykeltur i Danmark kan du komme ud, hvor freden sænker sig og byens travlhed fortaber sig over alle bjerge. Du kommer helt tæt på naturen i et roligt tempo, hvor sanserne kan følge med. Du mærker vinden i håret, hører lærken synge og dufter lindetræerne, der blomstrer.

Du oplever Danmark fuldt ud, når du cykler langs cykelstierne og småvejene på en af de 26 særlige Panorama cykelruter, der tager dig til de smukkeste steder langs Danmarks kyster, ind i landet og tilbage til kysten. Du oplever betagende udsigt over hav og åbne vidder og ser horisonten trække i landskabet. Du lægger mærke til alle de små oplevelser, som naturen og landskabet gemmer på: Sommerfuglene, der danser i skovbrynet, de vilde bær i skovbunden, fuglenes formationer på himlen over dig og firben, der slikker sol på stenen i vejkanten. Alle disse små opdagelser og eventyr får livet til at føles større, når du cykler rundt i Danmark.

Del denne side

Fakta

Der findes i alt 26 skiltede Panorama cykelruter i Danmark. De 10 ligger i Østdanmark og de 16 i Vestdanmark. Ruterne ligger som sløjfer på de to nationale cykelruter Vestkystruten og den danske del af Berlin-København-ruten. De 26 Panoramaruter varierer i længde fra 12 til 49 km, og kan alle gennemføres på en dagtur. Ruterne er tematiserede med fokus på naturen, kulturhistoriske seværdigheder, børnefamilier mv. Projektet er støttet af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling under EU