Æ' Skiw - sejltur på Varde Å

Foto: ProVarde
Aktiviteter
Turforslag
Adresse

Torvegadebroen

6800 Varde

Miljørigtig sejltur på Varde Å med ”Æ’ Skiw”

Æ’ Skiw på Varde Å giver mulighed for at opleve naturen tæt på byen og åen på en anderledes og miljørigtig måde. Det næsten 25 år gamle skib, med plads til 20 passagerer drives nu af solenergi.

Varde Å er del af Nationalpark Vadehavet. Åen er også grunden til at Varde by ligger hvor den gør. Der er mange spændende historier, og nu kan du få dem fortalt, mens du lydløst sejler på åen i ”Æ’ Skiw”.

Fra den 1. maj og frem til den 30. september befinder Æ’ Skiw sig på Varde Å. Der er arrangeret flere guidede ture med nogle af de dygtigste og mest engagerede eksperter i naturen og kulturen omkring åen.

- Varde Å er det eneste større vadehavsvandløb, hvor udløbet ikke er reguleret. Det gør området helt unikt, og naturen omkring åen er ganske særlig, siger Morten Vinding, naturvejleder hos NaturKulturVarde, som er en del af Vardemuseerne, der står for driften af Æ’ Skiw.

Åen er blandt andet kendt for de store laks, som mange sportsfiskere gerne rejser langt for at få på krogen. Men åen har tidligere også haft en meget betydelig funktion for Varde by.

- Varde Å er hele grundlaget for Varde by. I mange år spillede åen en central rolle i Vardes historie og i flere hundrede år var åen hovedfærdselsåre for byens handel, fortæller Lars Bentsen, museumsinspektør hos Vardemuseerne.

Æ’ Skiw har netop gennemgået en omfattende renovering og ombygning. Mest bemærkelsesværdigt er det, at skibet nu bliver drevet af en elmotor, hvis batterier oplades af solceller, som er placeret på taget.

Netop den løsning falder godt i tråd med Varde Kommunes vision ”Vi i Naturen” og giver ydermere en ganske særlig oplevelse, når man lydløst bevæger sig på den smukke å.

Adresse

Torvegadebroen

6800 Varde

Priser

Voksne

85 DKK

Børn 2-14 år

25 DKK

Børn 2-14 år - sandwichtur

125 DKK

Voksne - sandwichtur

185 DKK

Sidst opdateret af
Destination Vesterhavet, VisitWestDenmark