Gå til indhold
©  Foto:

Æblefestival på Tuse Næs

Kom med til Æblefestival d. 5.-6. oktober på halvøen Tuse Næs, hvor der er en masse æbletræer og aktiviteter, der sætter fokus på æblet. 

Æblefestival er en årlig fejring af æblet på halvøen Tuse Næs i Vestsjælland. Festivalen er den 5.-6. oktober og fejres i år med en masse aktiviteter over alt på Tuse Næs.

Følg æblerovsruten

På Tuse Næs er der masser af æbler. Der er nemlig plantet æbletræer til fri afbenyttelse over alt på halvøen. Bare følg ”Æblerovsruten” for at finde alle æbletræerne. Se kortet.

Fortællingen om æblet

Tuse Næs Æblefestival sætter fokus på fortællingen om æblet, æbleplantager og mostning.

Et æble har fem rum med en til flere kerner i hver, der alle kan blive til et nyt æbletræ og en helt ny æblesort. Det er da fascinerende. Oprindeligt skulle man dog til Kasakhstan på grænsen af Kina for at nye den dejlige frugt. Så hvordan kom de til Danmark? Historien fortæller, at bjørne spiste æblerne og efterladte dem flere steder undervejs på deres rejse, fordi kernerne gik ufordøjet igennem bjørnenes maver.

Aktiviteter på Æblefestivalen 2019

Hvert år er der en masse forskellige aktiviteter, der alle sætter fokus på æblet. I år kan du bl.a. glæde dig til at høre om sundhed og æbler på Tuse næs Kunsthåndværk; få vitaminer fra køkkenhaven på Spiregrunden, der hvor spirefestival afholdes, på Udbyvej 25; og smag Tuse Næs på kirkepladsen i Udby, hvor der vil være en masse boder.

Læs hele programmet: http://bit.ly/2mhR4ed

Share your wonders: