(AFLYST) Æbelholt Klostermarked 2020

Foto: VisitNordsjælland
Begivenheder
Begivenheder
Gøgl, mjød og gnavben? Oplev et sanseligt middelaldermarked med salgsboder og masser af aktiviteter for børn og voksne. Rejs tilbage til middelalderen på Æbelholt Klostermarked, som afholdes i weekenden d. 13. -14. juni 2020.
Adresse

Æbelholt 4

3400 Hillerød

Kontakt

E-mail:post@museumns.dk

Telefon:7217 0240

I middelalderen var Æbelholt Kloster rammen om 14 dages sydende markedsaktivitet i anledning af at klostrets abbed, den hellige Sankt Vilhelm, blev helgenkåret i juni måned 1224. Pilgrimme valfartede til klosteret, syge kom for at blive helbredt, og handlende falbød deres varer.

I dag foregår det hele på blot to dage, men stadig med stor aktivitet og stemningsmættet atmosfære. Klostermarkedet indledes med en gudstjeneste i klosterruinerne lørdag kl. 11.00.

Oplevelser for alle sanser

Kom med tilbage i tiden og lad sanserne gå på opdagelse. Smag på Middelalderens mad og drikke – øl, mjød, most, velsignet brød, sild, gnavben, pølser og fyldte pandekager. Lyt til sang, musik og fabelagtige fortællinger, og mærk suset når pilene flyver på bueskyttebanen.

Handelsboder og arbejdende værksteder

Gør gode køb hos de handlende eller se de forskellige arbejdende værksteder – farverne, smeden, uldkonen, pilefletteren, stenhuggeren og forskelligt håndarbejde. Bliv klogere på klostrets historie og på klosterhavens urter og deres helbredende kræfter.

Historie på den sjove måde
Æbelholt Klostermarked er i den grad også for børn. Lad børnene tage del i det hele og få historisk viden på den sjove måde, skyde med bue, male skjold og smykkeskrin eller prøve riddernes heste.

Pris
Adgang til Klostermarkedet koster 80 kr. for voksne, børn under 18 år 30 kr. En billet til begge dage koster 100 kr. Billetten giver også adgang til Æbelholt Klostermuseum. 

Adresse

Æbelholt 4

3400 Hillerød

Åbningstider

13 Jun 20 / 14 Jun 20

Sat, Sun

11:00 - 17:00

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordsjælland