Gå til indhold
©  Foto:

Audebo Pumpestation

Gå på opdagelse ved Audebo Pumpestation og de mange vandre- og cykelruter, der omgiver den. 

Audebo Pumpestation sørger for afvandingen af et område på ca. 11.000 tønder land ved lammefjord. Via cirka 40 km kanaler føres overskudsvandet hen til Audebo Pumpestation, hvorfra der årligt pumpes ca. 16 millioner m³ vand ud i havet.

Den 2,3 km lange Audebodæmning stod færdig i 1874, blot 1 år efter at afvandingsprojektet i Lammefjorden blev påbegyndt.

Udstilling om Lammefjordens historie

På pumpestationen kan du se en stor udstilling om Lammefjordens historie - og ikke mindst om den imponerende bedrift det var at inddæmme Lammefjorden i slutningen af 1800-tallet.

Bemærk, at pumpestationen ikke har faste åbningstider. Kontakt dem for at få en rundvisning. I skal være mindst 10 personer for at få en rundvisning. Pris per person: kr. 50,-

Sejlads på kanalerne

Der er mulighed for at sejle på kanalerne ved Audebo, men det kræver tilladelde af Audebo Pumpestation og de respektive kommuner. Du skal selv komme med en båd. Der må kun sejles fra 15. juni til 1. november, kl. 8-19.

Send en forespørgelse til hm@audebopumpestation.dk med følgende oplysninger: startdato, slutdato, sejlområde, bådtype, kontaktdata, antal personer og antal både. 

Cykling ved Audebo Pumpestation

Pumpestationen er omgivet af smuk natur. Bl.a. går cykelstien Fjordstien forbi pumpestationen. Den kan derfor opleves på cykelturen ”Isefjorden Rundt med de 4 færger”, der følger Fjordstien rundt om Isefjord og forbindes af 4 færger.

Derudover er der en masse smukke Tuse Næs syd for pumpestationen. Bl.a. en cykel- eller vandretur igennem Isøbakker og Lammefjord.