Bjergeruten - en kuperet travetur på 10 km.

Foto: K. Frisk
Begivenheder
Begivenheder
Adresse

Himmerlandsvej 65

9520 Skørping

Kontakt

Søndag d. 09 august 2020 kl 10:00-13:00

Her er der mulighed for at få pulsen lidt op i det kuperede terræn, og i løbet af gåturen kommer man gennem 5000 års historie og får nogle store naturoplevelser.

Vi går forbi Skørping Privathospital, der helt op til 1950’erne var tuberkulosehospital. Det er en imponerende flot bygning, der stadig har de specielle liggehaller, hvor patienterne fik frisk luft.
Tæt på hospitalet kommer man forbi nogle mærkelige store firkanter i skovbunden. Det er gamle flyverskjul, som blev brugt så tyske køretøjer under anden verdenskrig kunne skjule sig under træerne. Ikke langt herfra kommer vi til mindesten for de frihedskæmpere, der faldt i træfningen ved Hollandshus – den episode, som var med til at starte folkeopstanden under krigen.

Vi tager en lille afstikker over landevejen til Skørpinglund. Her ligger nok mit største favoritsted i Rold Skov – den såkaldte Ønskesten.
Der er tale om en stendysse, hvor de indlagte på Skørping Tuberkulosehospital ofte gik over og fremsagde et lille ønske.
Videre gennem skoven møder vi ofte her nogle af skovens store fugle, som musvåge, sortspætte og ravn. Det er altid en flot oplevelse at se disse fugle svæve hen over skoven eller se dem mellem træerne.

Efter vi har passeret til åbne stykke Slettingen, er vi ved udsigten over Gravlev Ådal, hvor der er mulighed for at gå til Lille Blåkilde. Turen går dog tilbage ind i skoven, hvor der lige bliver lejlighed til at se på en gammel brønd. På turen gennem Bjergeskov bemærkes de mange gravhøje, der er over 5000 år gamle.

Turen er lidt anstrengende, da terrænet stiger. Der er derfor god lejlighed til at stoppe, og nyde skovens dufte og lyde. Vi kommer tæt forbi en af skovens næsten forsvundne seværdigheder. En gammel vaskeplads, der i dag kun er synlig i skovbunden med nogle få sten.

Tilbage ved Skørping Skole kan vi konstatere, at vi har gået cirka 9 km, og at det kuperede terræn i Bjergeskov har gjort sit til at vi har fået pulsen lidt op.
Men det er sådan en tur i skoven skal være – frisk luft, flot natur, lidt motion og nogle gode oplevelser.

- Man kan parkere ved Skørping Skole, mødested lige på modsatte siden af vejen. Himmerlandsvej 65, 9520 Skørping

- Turen er på ca 10 km, og er ikke velegnede for dårligt gående eller barnevogne.

- Husk Tilmelding.

Sted
Himmerlandsvej 65, 9520 Skørping

Tid & Dato
Søndag d. 09 august kl 10:00-13:30

Pris:  125 kr pr. deltager ved tilmelding. Tilmelding via mobilepay til 22 11 99 19

Adresse

Himmerlandsvej 65

9520 Skørping

Åbningstider

09 Aug 20 / 09 Aug 20

Sun

10:00 - 13:00

Sidst opdateret af