Byvandring - Skovkirkegården Fovrfeld Gravlund

På vandring i Esbjergs historie med Esbjerg Byhistoriske Arkiv


I sommeren 2021 tilbyder Esbjerg Byhistoriske Arkiv byvandringer, der fortæller forskellige sider af byens historie.

Skovkirkegården - Fovrfeld Gravlund

Gravlunden ligger gemt som et grønt område for mange esbjergensere, men det blev faktisk Esbjergs tredje kirkegård. I løbet af 1930’erne opstod der så stor mangel på gravsteder, at Esbjerg Købstad måtte købe en mindre plantage til kirkegårdsformål. Opkøbet skulle også skabe plads til en såkaldt katastrofekirkegård til ofrene fra en pludselig opstået pandemi. Indretningen skete efter det såkaldte skovkirkegårdsprincip fra Sverige, og en yderligere nyhed var kapel-krematoriet med kolumbariet. I dag rummer kirkegården også allierede krigergrave, grave med tyske faldne i 2. Verdenskrig og en muslimsk gravplads. Senest er en moderne skovkirkegård kommet til.

14. juli kl. 19.00

Turen afgår fra pladsen foran Gravlundens kapel.

Billetsalg:
Pris kr. 50,- pr. person. Max. 30 deltagere.

Billetterne kan købes i læsesalen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv, Torvegade 47, Esbjerg, i åbningstiden eller i arkivets webshop.

Ved større grupper er det også muligt at bestille en byvandring.
Foredrag, rundvisninger i arkivet, byvandringer og lignende, der holdes uden for arkivets normale åbningstid, koster 387.50 kr. pr. time, når de afholdes på hverdage. Der beregnes minimum for tre timer. I weekends og på helligdage beregnes et tillæg på 50%. Der påregnes endvidere kørsel efter statens takster.