Det Danske Gartnerimuseum

Tag på en tidsrejse igennem de grønne fingres erhvervshistorie.

I Beder, ca. 10 km syd for Aarhus, finder du dette spændende museum for effekter og brugsgenstande, der har været brugt i blomsterbutikker, gartnerier og væksthuse igennem de sidste hundrede år. Det er med andre ord et stykke botanisk Danmarkshistorie.

Grønne genstande i alle afskygninger

Museet bugner af genstande helt tilbage fra år 1900. Her finder du plæneklippere i alle afskygninger, gamle traktormodeller, sprøjter, diverse småredskaber, hestetrukne redskaber og meget, meget mere.

Et historisk bibliotek

Museet rummer desuden et historisk bibliotek, som i dag bruges af studerende og andre, der har interesse indenfor gartneri og jordbrug. Her kan du finde litteratur, tidsskrifter, breve, dagbøger og fotografier indenfor alt, hvad der vedrører gartnerifaget og uddannelse helt tilbage fra 1700-tallet og op til i dag.

Køb planter med hjem

I sommermånederne kan du købe hjemmedyrkede buskbom, sommerplanter og beundre de smukke vinplanter med deres saftige vindruer. De fremavles alle i herregårdsvæksthuset- en smuk model af et drivhus fra 1880.

Blomsterbutik fra 1960'erne

Museet har desuden rekonstrueret en blomsterbutik fra 1960ernes Skanderborg, butikken står nøjagtigt som den så ud dengang- med alt hvad dertil hører af udstyr og interiør. Det Danske Gartnerimuseum blev indviet i 1998 og drives på frivillig basis af pensionerede folk fra gartnerifaget.

Praktiske informationer

Museet har åbent hver onsdag fra kl. 14-17 eller efter aftale. Museet er lukket i december, januar og februar. 

Du finder museet fra Aarhus ved at kører af Oddervej til du kommer til Beder ca. 10 km. fra Aarhus C.

#gartner #visitaarhus #visitaarhusregionen