Efterår på Borgmestergården i Nyborg

Kom til Efterårsferie aktiviteter hvert år på Borgmestergården.

Efterårsferie på Borgmestergården i Nyborg.

Besøg Borgmestergården i Nyborg når de i efterårsferien byder på en masse aktiviteter. 

Temaet for 2020: "Jagt på Borgmestergården"

Dato: d. 12.10 - 16.10. fra kl. 11.00-15.00 (museet åbner kl. 10 og lukker kl. 16) 

Vild mad fra skoven og havet, sanket, samlet, fisket og fanget har altid været en del af den danske madhistorie. Efterårsferien på Borgmestergården byder i år på spændende oplevelser og viden om middelalderens og renæssancens jagter og forholdet til naturen.

Kom og hør hvordan kongen og adlen gik på jagt i middelalderen/renæssancen og kom med på rundvisning ud til Danmarks formodentligt ældste dyrehave, som Christian 3. anlagde lige syd for Nyborg.

Du vil også kunne møde søde hunde, snakke med en pilemager og se hvordan en jæger forbereder det nedlagte vildt til tilberedning på det gamle støbejernskomfur i et væld af spændende retter. Børnene vil også kunne muntre sig med sjove lege og aktiviteter.

Fredag aften er der også noget særligt for de voksne, når Mjødladen inviterer til mjødsmagning med tilhørende historiefortælling.

Så kom forbi i skolernes efterårsferie fra mandag den 12. oktober til fredag den 16. oktober hvor der  i tidsrummet 11:00 til 15:00 hver dag afholdes efterårsaktiviteter for både børn og voksne på Borgmestergården.

Program:

Mandag-fredag kl. 11-15: Leg og skydning med legetøjsarmbrøst for børn
Aldersgruppe: 6-12 

Mandag-fredag kl. 11-13: Jagtfortællinger og præsentation af middelalderens og renæssancens jagtredskaber
Aldersgruppe: Fra 8 år 

Mandag-tirsdag + torsdag-fredag kl. 13-15: Bueskytten og pilemageren Ole fortæller om buejagt og viser forskellige typer af pile frem
Aldersgruppe: Fra 8 år 

Mandag-fredag kl. 11-12: Fremvisning af arkæologiske fund fra Slotsholmen – se resterne fra de vilde dyr man spiste i middelalderen
Aldersgruppe: Fra 6 år

Tirsdag og torsdag kl. 11-13: Jæger og historiker Jonas Kragegaard parterer et stykke vildt og fortæller sammen med Natur- og Kulturvejleder Tue Skovgård Larsen om dyrenes historie og biologi
Aldersgruppe: Fra 6 år

Tirsdag-torsdag kl. 11.30: Vildt-tilberedning på det gamle støbejernskomfur. Kom og få en smagsprøve. (Der vil være foretaget Covid-foranstaltninger for at sikre sikker servering).
Aldersgruppe: Fra 6 år 

Onsdag kl. 12-14: Hundeshow! Mød de store og søde ulvehunde og slanke og smukke mynder, renæssancens jagthunde
Aldersgruppe: Fra 4 år

Mandag og fredag kl. 12.30-14: Tur i Dyrehaveskoven: Kongelig jagt i renæssancen (kræver tilmelding)
Aldersgruppe: Fra 12 år

 

Følg slotsprojektet..

Onsdag - fredag kl. 12-14 samt lørdag kl. 14-16 

Få viden og information om Slotsprojektet i formidlingspavillonen på Stendamsgade. Her er skiftende udstillinger med fund fra de arkæologiske udgravninger, eksempler på materialer brugt i restaureringen og meget andet.

Læs mere her