©  Foto:

Energimuseet

Energimuseet er stedet, hvor hele familien kan opleve energiens forunderlige verden. Her kan du dykke ned i energiens historie, lige fra den kulsorte fortid til den grønne fremtid. Uanset om du er en pilfinger, nysgerrig, nørdet eller nostalgisk, kan du få et væld af oplevelser både ude og inde med hele familien.

Energimuseet er lukket for vintersæsonen, men glæd dig til at de åbner igen i vinterferien 2024.

Energimuseet er smukt placeret ved Tange Sø og Danmarks største vandkraftværk, Tangeværket. Her kan du se brusende vandmasser drive de gamle turbiner og føle historiens vingesus i generatorsalen, som har lavet grøn strøm til danskerne i over 100 år.

Grøn omstilling

Energimuseet formidler energiens historie og den grønne omstilling. Det gør museet med et særligt fokus på FN-verdensmål nr. 7: "Vedvarende energi" og Verdensmål nr. 12: "Ansvarlig forbrug og produktion".

Besøg Energiværkstedet i hovedbygningen, hvor du og din familie med spændende spil, lege og forsøg kan teste jeres eget energiforbrug og kig forbi vores Power-to-X udstilling, hvor du kan blive klogere på den nye teknologi.

Aktiviteter for hele familien

Fra påsken til efterårsferien kan du i alle weekender og skoleferier opleve Energimuseets populære lynshow og højt hår-shows, møde museets dygtige guider, som spreder viden om energi og inspiration til en bæredygtig fremtid, og du kan blive klogere på energi og energiens i historie. Museets udstillinger finder du i 7 forskellige bygninger samt i parken og skoven, der forbinder dem. Her finder du også bænke og borde, hvor du kan nyde din medbragte mad, mens du lytter til fuglekvidder eller den brusende Gudenå.

Energicaféen

Du kan også kigge forbi Energicaféen og smage på de lækre hjemmelavede retter, som er tilberedt af råvarer fra nærområdet. Du kan nyde det i den hyggelige café eller på terrassen med udsigt til Gudenåen.

Velkommen til en dag fuld af oplevelser, viden og spænding for hele familien.

Se, hvad andre deler på Instagram

#energimuseet #visitviborg #visitaarhusregion